Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witaj,

Oczywiście jest to dobre rozwiązanie ale trochę problematyczne, ponieważ jesteś uważany na kablu z tym telefonem. Możesz rozwiązać tę kwestię Yamahą wxad10 lub rozdzielić system na np. Audio Pro Link 1 + Cambridge Audio DAC Magic 100.

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny

Napisano

Na co dzien mam laptopa podlaczonego pod dac. Ale chcialem sprawdzic właśnie S8 jak sobie poradzi podłączony pod dac. Wstawanie z kanapy rozwiązalem w ten sposób że łącze się inna komórka pod tą którą jest połączona z dac ;) Ale teraz pytanie co sądzicie o opcjach dostępnych w s8 odnośnie dźwięku. 

Napisano
3 godziny temu, Q21 napisał:

Audio Pro Link 1

Zainteresował mnie ten odtwarzacz, ale nie mogę nigdzie znaleźć dokładniejszych informacji dotyczących odtwarzanych plików.
Czy odtwarza pliki 24 bit i czy ma tryb gapless?

Napisano

Uważaj na te odtwarzacze sieciowe. Firmy ktore nie mają w tym doświadczenia zaraz będą miały problem z aplikacja i aktualizacjami.

Tak było np z NADEM az połączył siły z Bluos.

Moim zdaniem bezpieczniej jest WXAD10 od Yamahy.

A jak chcesz sprawdzić ten telefon to polecam jak Bali - Cyrus Sounkey.

Napisano

Ja jeszcze zamierzam zmienić telefon aby lepszy dac był. LG V40 i V30 mają bardzo dobry Hi-Fi Quad DAC na pokładzie, w nowszych modelach już ich brak.
Audioquest Dragonfly nie przypasował mi, ale Cyrus już tak, w domu mam przez jck-2rca i super połączenie. Szczerze nie spodziewałem się iż z urządzenia które kosztowało mniej niż 300zl może być taki dźwięk.

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Uważaj na te odtwarzacze sieciowe. Firmy ktore nie mają w tym doświadczenia zaraz będą miały problem z aplikacja i aktualizacjami.

Tak było np z NADEM az połączył siły z Bluos.

Moim zdaniem bezpieczniej jest WXAD10 od Yamahy.

A jak chcesz sprawdzić ten telefon to polecam jak Bali - Cyrus Sounkey.

Chyba się nie zrozumieliśmy :) mam S8 podłączonego pod DAC magic 100 i do wzmacniacza i dźwięk idzie do kolumn :) chodzi mi o to jakie macie zdanie na temat takiego podłączenie 

Napisano
17 godzin temu, marecki napisał:

Zainteresował mnie ten odtwarzacz, ale nie mogę nigdzie znaleźć dokładniejszych informacji dotyczących odtwarzanych plików.
Czy odtwarza pliki 24 bit i czy ma tryb gapless?

Zarówno gapless jak i pliki 24bit są wspierane. Odnośnie problemów z aplikacjami to właśnie aplikacje ogolno dostępne takie jak właśnie dts play fi otrzymują częściej aktualizacje niż dedykowane apki. Sam korzystam z aplikacji open source i uważam, że jest to świetne rozwiązanie. Plusem Audio Pro Link 1 jest to, że możesz potraktować urządzenie jako transport i pójść sygnałem do przetwornika uzyskując brzmienie ciekawsze niż yamaha wxad10.

Napisano

Ciężko powiedzieć. Ja nie mam żadnego doświadczania z podłączeniem telefonów po USB do DACa. Żadnego

Myślę że koledzy z branży też tak nie robili i mało ogólnie kto.

Moim zdaniem Ty się idealnie nadajesz do testera.

Jedyni powiedzą to transport nie ma znaczenia w takim razie. Inni powiedzą bzdura to właśnie transport dlatego ma.

Wypożycz WXAD 10 i porównaj oba rodzaje podłączenia do wzmaka.

I Ty nam daj wnioski.

Napisano

jeszcze jest taka opcja w telefonie, raczej to są testy z czystej ciekawości.

425b66433144a.jpg

włączyłem Skaler UHQ i faktycznie zmiana w dźwięku jest, posłucham dłużej i coś napiszę :) 

Napisano

Niejednoktornie korzystałem z telefonu jako źródła i niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie. Dodatkowo eq więcej zepsuje niż poprawi więc bym siebie odpuścił. Jak chcesz to możesz wypożyczyć u nas wxad10 i Audio Pro Link 1 + ca dac magic 100 + optyk. Sam usłyszysz różnicę.