Piotr Wawryniuk Napisano 26 marca 2020 Udostępnij Napisano 26 marca 2020 Moi drodzy, w związku z zaistniałą sytuacją musialem sie przeprowadzic i probuje sobie sklecic jakis sprzet z tego co ma mam w nowym miejscu... Posiadam dwie kolumny od zestawu 5:1 Poszukuje jakiegos wzmacniacza najlepiej uzywanego i najlepiej jak najtanszego Dodatkowo posiadam subwoofer jak ponizej - ale zakladam ze niemozliwe albo bardzo ciezkie (niewarte rezultatu) bedzie podlaczenie tego do wzmacniacza. Jesli mielibyscie jakies pomysly na co polowac, to dajcie znac. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Subwoofera Creative nie wykrozystasz o takiego sprzetu. To do systemu mini PC jest. A co do kolumn nie znam tej kody. Kup najtańszy wzmacniacz używany SPRAWNY. Bez względu na charakter grania. Ważne aby był SPRAWNY. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Zwróć uwagę na Topping mx3, który posiada sporo wejść cyfrowych, jedno analogowe i bluetooth. Dodatkowo możesz bez problemu podłączyć subwoofer. Z tymi kolumnami powinien sobie bardzo dobrze poradzić. Masz funkcjonalne urządzenie o dobrym brzmieniu. Napisz do nas w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 (edytowany) Jak duży masz pokój? Koda są podłogowe? Poczytałem o tym modelu. @RoRo w tym samym czasie edytowałem posta 😊 Koda które masz to kolumny efektowne (surround). Więc o ile przestrzeń i średnica będą okej, to nie wiem czy będziesz mieć wystarczająca ilość niskich tonów. Edytowano 27 marca 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 12 minut temu, 1Ender napisał: Jak duży masz pokój? Koda są podłogowe? Jak będą stały na podłodze - to tak 🙂 a na poważnie - nazwa modelu kolumn (ostatni symbol - "s") wskazuje, że to są podstawkowe kolumny. Wykorzystywane często jako tyły w kinie domowym. Dobrze, że głośnik nisko-średniotonowy ma 13cm (a nie 10cm jak w mniejszych modelach - już typowych "tyłach" do kd). Więcej na ten temat kolumn - choćby tutajhttps://www.emag.pl/koda-kf-225-s-wisnia-pl-337643-kf-225swinia/pd/DRLTNMBBM/ Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 (edytowany) Bardzo mało informacji jak grają te kolumny. W jednym z opisów, natknąłem się na informację, że kolumny grają mocno góra i z wycofanym środkiem. Więc trzeba by poszukać wzmacniacza, który gra bardziej środkowym pasmem z lekko wycofaną górą. Więc teraz ewentualnie pytanie do branży, jaki wzmacniacz?? Dwa problemy, nie znamy budżetu, ani wielkości pokoju. Kolejny, to jaki dźwięk lubi autor.. Pozdrawiam Edytowano 27 marca 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wawryniuk Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 (edytowany) hej, dziekuje bardzo za odpowiedzi! Pokoj to okolo 12m^2. Jesli chodzi o cenę, to naprawdę najlepiej jesli bedzie jak najnizsza, nawet ponizej 500zł, tutaj oczywiscie mam na mysli sprzet uzywany. Na pewno optuje za bardziej soczystym dzwiekiem, nacisk basowy rozlozony przewaznie rownomiernie, chociaz przy wiekszej mocy skupia sie w swoich dolnych zakresach, co tutaj moze byc problematyczne, a góra raczej 'przyjemna', sopran lekko podkreslony, bez poglosowosci. Scena eliptyczna z rysowaną detalicznoscią. //Topping mx3 wyglada interesujaca... Edytowano 27 marca 2020 przez Piotr Wawryniuk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Jaki masz teraz wzmacniacz i źródło? Jeszcze spojrzyj na smsl q5 pro, cena 600 zł + wysyłka. Podobno gra neutralnie. Dużo osób go poleca. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wawryniuk Napisano 27 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2020 obecnie nie mam ze soba zadnego wzmacniacza, skladam cos od zera; zrodlami beda iphone 8, bluetooth, czasami ipod 5 VIDEO, zwykly notebook Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts