KrólKiczu Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Znaczy salon s4home. Płacisz kaucję, dostajesz towar, podoba się - zostawiasz, nie podoba się - zwracasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 (edytowany) Ciekawe... Jedno pytanko. Źródło Youtube. Lepiej cos w stylu Marantz Pm7005 z Dac na pokładzie czy coś w stylu yamaha 602 plus Dac Magic 100 osobno . Chodzi oczywiście o jak najlepszą poprawę jakości z tak słabego źródła. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Mi się wydaje że ogólnie YouTube jes do dupy Dac poprawia braki sprzętowe np jakieś zwykle dvd czy bluray z beznadziejną sekcją analogową lub jej brakiem ale z wyjściem cyfrowym. Jeśli włożysz lipna płytę CD lub skopany plik to dac raczej nie pomoże. To nie tak działa, nie liczyłbym na przyrost jakości nie wiadomo jaki 😉 szczególnie przy da magic 100 za500pln. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Amplitunery kd Yamahy były kiedyś wyposażane w funkcje poprawy jakości dźwięku skompresowanych plików w locie. Pewnie teraz również coś takiego mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 To był chyba też albo Pioneer i to jest lipa chyba nie wierzysz w takie cuda 😁. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Takie coś nie da zapewne jakości dźwięku oryginalnego, ale ma dać zbliżone do niego wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) To tak jak kiedyś spojlery w fiacie 126p, namiastka samochodu sportowego 😁. Dlatego nie ma co sobie robić nadziei, tylko odsłuchiwać materiały dobrej jakości. Pzdr Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Youtube nie może być źrodłem muzyki!! Bez jaj. To muzyka w formacie MP320 w najlepszym momencie. Taki sprzet i takie źrodło? Lepiej zainwestować w Spotify i Chromecasta. Tu masz całe info https://s4home.pl/wypozyczamy/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) 3 godziny temu, S4Home napisał: Youtube nie może być źrodłem muzyki!! Bez jaj. To muzyka w formacie MP320 w najlepszym momencie. Taki sprzet i takie źrodło? Lepiej zainwestować w Spotify i Chromecasta. Tu masz całe info https://s4home.pl/wypozyczamy/ Myślałem o płatnym Tidal że względu na teledyski dla żony. Czy to już lepiej? Spotify też jest opcja... Lecz potrzebuje Chromecast na pokładzie... 5 godzin temu, Dedal75 napisał: To tak jak kiedyś spojlery w fiacie 126p, namiastka samochodu sportowego 😁. Dlatego nie ma co sobie robić nadzieji, tylko odsłuchiwać materiały dobrej jakości. Pzdr Nie kupuje cd Playera i nie zamierzam. Co w takiej sytuacji mi.proponujesz? Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Lukilik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) 13 godzin temu, MobyDick napisał: Takie coś nie da zapewne jakości dźwięku oryginalnego, ale ma dać zbliżone do niego wrażenia. Do tego się odniosłem z tym fiatem. A co zrobisz Twoja sprawa. Cd nie sugerowałem Ci byś kupił. Twierdzę że YT jako źródło to nic specjalnego. Sam nie mam cd, za to robi y mnie Philips bd7500mk2 po coaxialu do DAC, chociaż całkiem fajna ma sekcje analogową. A pliki gram z foobara i tidala na mini PC Beelink bt3 też do DAC-a po USB audio. Swoje propozycje podałem we wcześniejszych postach. Jeśli chodzi o wzmacniacz i kolumny w resztę innych spraw nie wnikam. Pzdr Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) Dzieki za podzielenie sie wiedza i porady. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Proszę bardzo, jak moglem pomóc to fajnie. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Nie no Tidal to znacznie lepiej tak samo jak Spotify. Ja rozumiem pooglądać sobie teledyski z YT. Ale to nie słuzy do słiuchania muzyki. Puścicie jak / jesli kiedy kolwiek przyjdą do was znajomi to ok. (bo ile to jeszcze potrwa?). Ale żeby słuchać z tego źrodła cały czas to mowie stanowczo NIE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 (edytowany) Zgadzam się.... dzięki za te informacje Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 (edytowany) Telewizja muzyczna już dużo lepiej od YouTube. YouTube do słuchania w tle, czemu nie? Tidal i Deezer hifi Master całkiem dobra jakość, Spofity trochę gorzej, ale i tak w ogólnym rozrachunku lepiej od YouTube. 😁 Pozdrawiam Edytowano 3 kwietnia 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 (edytowany) Wszystko musi poczekać....strach przed utratą pracy wszystkim puka do drzwi. Trzeba zostawić kasę na chleb Emit 20 już prawie pewne... zobaczymy jak zabrzmi marantz 7005,ix75 lub 780 Magnat...tylko trzeba z rozsądku poczekać. ZostanWdomu Zdrówka życzę 🤜👈 Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Dnia 2.04.2020 o 16:05, Dedal75 napisał: Proszę bardzo, jak moglem pomóc to fajnie. Pzdr Proponuja mi takze magnat 780 z klipsch 600 A także yamaha 701 z audio diamont monitor. Cenę Twoje zdanie...napiszesz parę słów? Przypomnę że stawiam a ta chwile na m 7005 z emit 20. Muzyka to klasyka i filmową i still od Dr Dree hehe. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Pierwszego zestawu nie słyszałem. Yamaha w swojej klasie przyzwoity sprzęt, pylon DM jest na mojej liście do odsłuchu 😉 Na temat Marantza i Dynaudio znasz moje zdanie. To może i w tym budżecie dobre sprzęty jednak to nie moje granie co nie znaczę ze nie Twoje 😁. Jeśli nie posłuchasz czegokolwiek żeby określić Swoje preferencje to takie gdybanie tylko będzie. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) A DACi na pokładzie tych stereo jak ocenisz i porownasz? Nie Chce aby żonka powiedziała że lipa A ona siedzi na Youtube narazie tylko. 😋 Niby yamaha 701 najtańsza ale pylon DM najdroższe. I pamiętam o Twoim ix75 oczywiście... Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) W dac-ach za większe pieniądze nie ma gigantycznych różnic, więc nikt nie pakuję daca wysokich lotów do wzmacniacza za 2,5 tys. Spełnia swoje zadania a z yt zagra na ile mu właśnie ten serwis pozwoli 😐. Ja bym wolał Yamahe od Marantza co najmniej za zasilanie i wzmocnienie. Pzdr Co do np do Emitow chciałem je sobie kupić uzywki do testów rok temu to gość mi delikatnie dał do zrozumienia ze są słabe dziwne bo dlatego ich od niego nie kupiłem postawiłem na X14 i zagościły u mnie 2 tyg i je sprzedałem no ale jak pisałem wcześniej mogą Ci podpasowac jednak bez odsłuchu jakiegokolwiek możesz się załamać 😁 Jeśli pamiętasz o ix75 to Monitor Audio Edytowano 6 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) A do takich sprzętów jest sens dokładać daca Magic 100? Bo niby juz jest nz pokladzie jakis....Czy będzie odczuwalna różnica aby wykładać 600 zł. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) Daruj sobie. Chyba że potrzebujesz pc podpiąć to jest sens bo wtedy usb-dac jest potrzebny ale przy takim ruchu yamaha 700tka by wystarczyła, ale pewnie nowa już nie dostępna. Pzdr Ale magic 100 na Wolfsonie może być lepszy niż te we wzmacniaczach z Twoich typów. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) Czyli co...? 700 tka juz nowa niedostępna? Wolfson jest także w MR 780 . Troszkę się pogubilem. Nie moge doczytać że Yamaha 701 ma DAC... Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 To są po prostu zawsze dylematy jak podzielić kasę aby dało to najlepszy efekt. Zwykle DAC ma stosunkowo mały wpływ na to jak będzie grał system. Trochę ważniejsze aby dobrać odpowiedni. Wbudowane za bardzo nie podnoszą kosztów produkcji wzmacniacza. Jednak cena zależy w dużej mierze od rynku. Często użycie jakiegokolwiek DAC-a we wzmacniaczu na tyle podnosi jego atrakcyjność, że może znacząco podnieść jego cenę. Pozostaje jeszcze kwestia innych funkcji, jak np. funkcje sieciowe lub korekcja akustyki pomieszczenia. Jeśli droższy DAC spowoduje ze będziesz musiał kupić tańsze i gorsze kolumny, to zwykle nie warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) Czy w Yamaha 701 jest Dac bo nie mogę doczytać... Edytowano 6 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts