adi3miasto@googlemail.com Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Witam jestem tu nowy zastanawiam się nad kinem filmy i muzyka dance i elektro wypatrzyłem sobie coś takiego pytanie moje czy będzie to wszystko ze sobą dobrze działać i czy będzie przyzwoity efekt amplituner Onkyo tx-nr 696 glosniki Teufel ultima 40 surrond power edition 5.1 I 2 sztuki Teufel reflekt bardzo proszę o radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Chcesz kino 7.1 czy 5.1.2? Pytam, bo te Reflekty są zwykle stosowane jako głośniki Atmos na przednich głośnikach lub mocowane do sufitu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi3miasto@googlemail.com Napisano 7 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Witam raczej Mocowane do sufitu Niewiem sam czy to 5.1.2 czy 7.1 2 frontowe kominy centralny,subofer s6000 i 2 te reflekty na suficie i 2 z tylu czyli tak jak pisałem 5.1 plus te 2 reflekty Jaka to różnica pomiędzy 5.1.2 a 7.1 chciałem Poprostu uzyskać ten efekt Atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 7.1 to głośniki dookólne z głośnikami przednimi, centralnym, bocznymi i tylnymi. Minimalny Atmos to 5.1.2. Zestaw 5.1 plus dwa głośniki nad głowami. Przy tym, sprawdź na stronie Dolby jak się rozmieszcza głośniki w pomieszczeniu, żebyś nie popełnił typowego błędu. Głośniki surround mają być po bokach lub nieco z tyłu, nie montuje się ich za słuchaczami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Może lepiej zainwestować w lepsze 5.1 niż pakować się w teufel? Tańśze Tannoy 7.4 czy Melodika BL 40 MKIII. Droższe a lepsze Heco Aurora 700 itp itd. Serio no nie wybieraj kolumn z broszurek. Albo z ofert allegro. Swoją droga gdzie to znalazłeś? Skad ten pomysł? Pytam poważnie bo coraz częściej pojawia się ten produkt u nas na forum. Tak dawniej było z Jamo S606. A ludzie dopiero z czasem zrozumieli jak zły produkt kupili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi3miasto@googlemail.com Napisano 8 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 35 minut temu, S4Home napisał: Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Może lepiej zainwestować w lepsze 5.1 niż pakować się w teufel? Tańśze Tannoy 7.4 czy Melodika BL 40 MKIII. Droższe a lepsze Heco Aurora 700 itp itd. Serio no nie wybieraj kolumn z broszurek. Albo z ofert allegro. Swoją droga gdzie to znalazłeś? Skad ten pomysł? Pytam poważnie bo coraz częściej pojawia się ten produkt u nas na forum. Tak dawniej było z Jamo S606. A ludzie dopiero z czasem zrozumieli jak zły produkt kupili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 37 minut temu, S4Home napisał: Swoją droga gdzie to znalazłeś? Skad ten pomysł? Pytam poważnie bo coraz częściej pojawia się ten produkt u nas na forum. Obstawiam reklamy - jak zacząłem szukać i przeglądać po sieci sprzętu do KD, to reklamy Teufela dość często zaczęły mi wyskakiwać, choć tej marki sam z siebie nigdy nie wyszukiwałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Ostatnio widzę już 3 post odnośnie tej pseudomarki i powtórzę po raz kolejny, że w tej cenie można stworzyć lepszy set. Przykładem może być Tannoy 7.4 lub Melodika BL40. Nieco powyżej KLIPSCH R-620F + R-41M + R-52C + Klipsch r100sw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Powiem coś bardzo niepopularnego. Teufel to nie jest pseudomarka, a Jamo z serii studio to nie są złe kolumny, tylko bardzo często źle ustawiane i oczekiwało się od nich za dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 Teufel to nie mniemiecka marka która ceną chce zwojowac rynek. Taki Xiaomi w audio. Ale produkty są takie sobie Jamo z serii studio to są złe kolumny. I starsze 606 i nowe 800tki. Rozumiem że mógł byś je mieć Yahoo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts