S4Home Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Nie ma się co oszukiwać QA to lepsze kolumny. Jeśli jednak idziesz w używane to wybór może być znacznie szerszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Tylko ten subwoofer z serii 2000 jest kiepski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Rygiel Napisano 5 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2020 (edytowany) Jako, że to było moje pierwsze odsłuchanie jakichkolwiek kolumn to ciężko mi się odnieść do czegokolwiek. Tagi niestety nie było na miejscu lecz opinie pracowników nie były zbyt pozytywne (ciekawe dlaczego?). Przy odsłuchaniu QA 2050i wydawało mi się, że nieco brakuje niskich tonów. Czy jest to coś co można wyregulować amplitunerem bądź dokładając suba? Czy poprostu takie jest brzmienie tych kolumn? PS. Budżet zwiększył się do 4500zł ale to juz ostateczna ostateczność. Edytowano 5 maja 2020 przez Kamil Rygiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Jeśli to ma być kino to musi być sub i on uzupełni niskie pasmo już odpowiednio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 (edytowany) Ale suby 2070S i 2070Si są słabe. W nowej serii 3000 jest dużo lepszy 3060s. Edytowano 5 maja 2020 przez yahoo111 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 maja 2020 Udostępnij Napisano 6 maja 2020 22 godziny temu, yahoo111 napisał: Tylko ten subwoofer z serii 2000 jest kiepski. Mają nowy sub. Bardzo fajny QB12! Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Rygiel Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Witam, Osatatecznie zdecydowałem się na zestaw Onkyo 686 + Taga 606. Kończę remont mieszkania i narazie mam owy zestaw zamontowany w domu rodzinnym na zasadzie stereo 2.0 podpiętego do TV. Jako, że wcześniej miałem do czynienia z głosnikami komputerowymi oraz wbudowanymi w TV to jestem bardzo zadowolony z tego jak brzmi zestaw. Na początku zakładałem, że głośniki będą wykorzystywane w większości przy kinie domowym ale szybko sobie zdałem sprawę, że muzyki się na tym również świetnie słucha i tak jakby odkrywa się ją na nowo. Teraz przychodzi czas na zakup suba. Na początku nastawiałem się na typową kinówkę (Magnat 302a) ale teraz zacząłem poważnie zastanawiać się na konstrukcją zamkniętą aby mieć fun również przy muzyce (Tannoy ts2.8). Mieszkam w mieszkaniu więc napewno nie będę wykorzystywał pełnych możliwości suba ze względu na sąsiadów. Dajcie znać co o tym sądzicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Zależy od powierzchni. Ts 2.8 jest super do małych pomieszczeń. 2.10 do małych i średnich. 12 to kocur ale jak go kupisz w Polsce to masz szczęście. W cenie 2.8 nie znajdziesz nic lepszego do 50/50 kino / stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts