yahoo111 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Dobre kolumienki do Atmosa (efekty górne), zarówno do bezpośredniego nagłośnienia, jak i do odbijania od sufitu. Surround, powiedzmy że od biedy też będzie, ale brzmienie jest bardziej dopasowane do Zensorów, niż Oberonów. Natomiast Dali nie poleca ich jako głównych głośników do kanałów na wysokości uszu słuchaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 (edytowany) Ok dzieki,pytanie tylko czy i tak uzyskam jakis efekt lepszy na tych kabelkach,wyklad dostalem na temat kabli juz od ciebie,jak je kupie to tylko na tyly Edytowano 20 kwietnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Jeszcze nie wrzuciłeś rysunku z układem pomieszczenia. Możesz rozrysować, jak to będzie wyglądało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 1 godzinę temu, yahoo111 napisał: Jeszcze nie wrzuciłeś rysunku z układem pomieszczenia. Możesz rozrysować, jak to będzie To jest rzut parteru,niebieskie kropki to glosniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 (edytowany) Wiem,ze szalu nie uzyskam ,zastanawiam sie w ogole czy kupowac atmosa skoro tak jest to rozplanowane Edytowano 20 kwietnia 2020 przez RoRo Po raz ostatni proszę: NIE CYTUJ WYPOWIEDZI POPRZEDNIKA ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Też się zastanawiam nad budową domu, ale jak widzę wszystkie standardowe projekty, to mnie trafia. W zasadzie w żadnym z nich nie da się urządzić przyzwoitego miejsca do prawidłowego rozmieszczenia wszystkich głośników. Te drzwi wyjściowe by mogły być przesunięte w dół, żeby móc bardziej symetrycznie rozmieścić głośniki przednie, a kanapa mogłaby stanąć pośrodku, na wysokości kominka. Da radę tak kanapę umieścić? Gdyby nie te drzwi i jeśli inaczej postawić kanapę, to miejsce jest nawet na 7.x.4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Nie no na pewno nie będzie na środku,obok domu kiedyś powstanie wiata miałem juz mysli takie żeby tam dac kino bedzie to idealny kwadrat wyjeżdzasz autem dajesz fotel i ogladasz😀narazie jest tak jak widać ,ze wzgledów praktycznych nie moge tej kanapy dać na środek salonu, dobierając projekt domu bardziej człowiek patrzył na inne aspekty o kinie nawet nie myślałem, teraz jest tak jak jest ,bardziej jest mi potrzebne do muzyki,pytanie czy ten dolby atmos tam cos w ogóle da czy inwestować w niewiadomo co,a i czytałem,że atmos potrzebuje conajmniej 7miu kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 17 minut temu, yahoo111 napisał: Też się zastanawiam nad budową domu, ale jak widzę wszystkie standardowe projekty, to mnie trafia. W zasadzie w żadnym z nich nie da się urządzić przyzwoitego miejsca do prawidłowego rozmieszczenia wszystkich głośników. I wtedy wkraczają cali na biało ludzie z mojej branży, znaczy architekci Jak w każdej dziedzinie - dostajesz to, za co płacisz, nie ma cudów. Mając szczególne potrzeby/oczekiwania, lepiej dołożyć, a mieć projekt szyty na miarę. To tak na marginesie, gdy od zastanawiania się przejdziesz do konkretów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Ja miałem budżet 230 tysięcy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 22 godziny temu, yahoo111 napisał: Też się zastanawiam nad budową domu, ale jak widzę wszystkie standardowe projekty, to mnie trafia. W zasadzie w żadnym z nich nie da się urządzić przyzwoitego miejsca do prawidłowego rozmieszczenia wszystkich głośników. Z mieszkaniami jest dokładnie to samo. Brakuje teraz dawnej wielkiej płyty i układów w prostokąty. Teraz robi się pod kobiety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Brakuje teraz dawnej wielkiej płyty i układów w prostokąty. Teraz robi się pod kobiety Nie, robi się pod maksymalizację powierzchni użytkowej jak najniższym kosztem (dla dewelopera, rzecz jasna). I wychodzą potwornie nieustawne mieszkania, w których z 50 mkw wykorzystasz tak naprawdę 40 A co do wielkiej płyty, masz pełną rację, choć to też zależy od okresu - ale generalnie były to dużo sensowniej przemyślane pod kątem układu mieszkania. Problemem były rozwiązania technologiczne, skutkujące kiepską akustyką i często termiką (to akurat da się podreperować, szczęśliwie), oraz normatyw powierzchniowy na lokatora. Szukając nowego mieszkania patrzyłem w zasadzie wyłącznie na wielką płytę i przedwojenne budownictwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Nie robi się pod kobiety, tylko kobiety po lekturze i obejrzeniu zdjęć standardowych projektów są przekonane, że tak to powinno wyglądać. Jedyna nadzieja na przekonanie jest w tym, że masz znajomego architekta (a najlepiej kilku), który wyjaśni, dlaczego projekty standardowe są mało funkcjonalne. Mam to szczęście, że żona wie, że aneks kuchenny to zło i chce mieć osobną kuchnię, co z automatu skreśla 95% standardowych projektów, a pozostałe są albo zbyt duże, albo nieustawne na działce, albo marnują ogromną ilość miejsca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Punkt widzenia zależy.... moja będzie gotować w aneksie i podgląd na dzieci mieć w salonie, zakupiłem monitor audio silver 100 używane,przechodze jednak narazie w stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Dzięki yahoo111,że mi pomagałeś ,narazie mam to co mam coś tylko fajnego dobiore pod te głośniczki tj. Wzmacniacz plus kiedyś ewentualnie soob,nic nie wymyśle już raczej z kinem a na stereo słyszałem,że żaden amplituner nie zagra mi tak jak wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 3 godziny temu, Piotrek1987 napisał: żaden amplituner nie zagra mi tak jak wzmacniacz zbyt daleko idąca teza. Zależy, jaki ampli i jaki wzmacniacz. Ale prawdą jest, że w tym samym budżecie wzmacniacz zagra w stereo lepiej, niż zrobi to amplituner KD. Po prostu dwa różne produkty, dla dwóch różnych odbiorców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 To może jakaś propozycja do tych głośników wzmacniacz i konkurencyjny co mi podobnie zagra amplituner,zastanawiam sie nad wzmacniaczem onkyo tx 8390 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 to tu poszedłeś jeszcze w trzeci kierunek, (onkyo tx 8390 to amplituner stereo), który jest takim "kompromisem" dwóch pozostałych. Musisz jednak najpierw sam ze sobą się dogadać i określić, czego Ty tak naprawdę finalnie oczekujesz od tego sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Rozsądnie będzie kupić wzmacniacz lub amplituner stereo, który ma: - dobry DAC (i wejście cyfrowe, HDMI lub optyczne S/PDIF) - wejście triggera (żeby w przyszłości móc go użyć jako końcówki mocy do amplitunera) - wyjście subwoofera (ewentualnie wyjście przedwzmacniacza) Te Silvery 100 to świetne monitory. Do tego jakiś dobry subwoofer i możesz w nich zatkać otwór bas refleksu i mieć czystszy dół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Daj proszę jakąś propozycje wzmacniacza lub amplitunera stereo które to mają i bendą dobre pod te głośniki,bynajmniej jeden daj to bd mieć jakiś podgląd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Daj proszę jakąś propozycje wzmacniacza lub amplitunera stereo które to mają i bendą dobre pod te głośniki,bynajmniej jeden daj to bd mieć jakiś podglądOnkyo8390, Denon800h, dużo dużo droższe to Arcam SA30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 9 godzin temu, BaliGdynia napisał: Onkyo8390, Denon800h, dużo dużo droższe to Arcam SA30. Zgadzam się. Każdy pasuje do Silver 100. Denon pasuje barwa ale tu dźwięk bedzie najmniej wciągający. On jest po prostu słaby mocowo. 8390 dobrze do nich pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1987 Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Dnia 22.04.2020 o 20:45, yahoo111 napisał: Rozsądnie będzie kupić wzmacniacz lub amplituner stereo, który ma: - dobry DAC (i wejście cyfrowe, HDMI lub optyczne S/PDIF) - wejście triggera (żeby w przyszłości móc go użyć jako końcówki mocy do amplitunera) - wyjście subwoofera (ewentualnie wyjście przedwzmacniacza) Te Silvery 100 to świetne monitory. Do tego jakiś dobry subwoofer i możesz w nich zatkać otwór bas refleksu i mieć czystszy dół. Witam.Zamówiłem te monitory silvery 100 a moja kobieta ma je odebrać na dniach (kupiłem używane) zobacze je dopiero za pare miesięcy,nie mam amplitunera jeszcze żeby podpieła jak sprawdzic mam je czy są dobre żeby mieć pewność? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 No bez amplitunera sprawdzisz wygląd. Czy nie ma pęknięć na lakierze, okleinie. Czy zawieszenia nie są uszkodzone. Baterią możesz sprawdzić czy przewodzą prąd ale to wszystko. Wypadało by podłączyć pod coś czy grają jak grac mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts