Tenfilip Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) Ubrales dobrze, to raczej ja zle napisalem - po prostu chcialbym sie trzymac faktow w miare obiektywnych:) A metalu nie mialem okazji posluchac, ciagle z dzieckiem:D Edytowano 30 kwietnia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Po wymianie kabelków XT8 grają znacznie lepiej. Pozbyłem się tej natarczywości. Jest pięknie wkońcu. Ciekawi mnie jeszcze kwestia samego pozycjonowania tych kolumn, jak Wy macie je ustawione i czy ktoś z Was próbował ustawić je bardzo szeroko i mocno skreconych na słuchacza jak sugeruje sam tannoy. One rzeczywiście promieniują dość szeroko. U mnie są na dłuższej ścianie ( 6m ) a boczne mają 4m i mam do nich 3m. Rozsuniecię ich na 280cm przyniosło ciekawe efekty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof.. Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Witam Stałem się niedawno posiadaczem Tannoy DC6T SE Wczesniej słuchałem Lektor DALI 6 , Onkyo 8850 i cd Onkyo C-5VL Całkiem przyjemnie to grało , ale czytając pozytywne opinie o Tannoyach skusiłem sie kupiłem używane , były podłączone do Roksan kandy k2 i cd6005 Marantza dzwięk był przepiękny rozchodził się po całym pokoju , nie było porównania do Dali Ale jak przywiozłem do domu i podłączyłem do swoich starych sprzętów czar prysł , lepiej grały Dali.... kupiłem wzmacniacz Marantz 8003 , ale to dalej nie to.... na pewno trzeba będzie zmienic CD i chyba poszukac tego Roksana dużo jest pozytywnych opinii o PM8005 , jakie macie z tym doswiadczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Witamy w klubie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 (edytowany) Dnia 29.04.2021 o 19:47, krzysztof.. napisał: Witam Stałem się niedawno posiadaczem Tannoy DC6T SE ... Ale jak przywiozłem do domu i podłączyłem do swoich starych sprzętów czar prysł , lepiej grały Dali.... Witamy:) Nie napisales wprost, ale zakladam, ze sluchales w innej akustyce. To czesto polowa brzmienia, i moze zmienic wiecej niz zmiana klockow. Tutaj bym szukal problemow. Moze Dali bardziej pasuja do Twojego pokoju i tyle:) Edytowano 30 kwietnia 2021 przez RoRo Nie ma potrzeby cytować całego postu , a jedynie fragment do którego się odnosisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof.. Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Dnia 30.04.2021 o 15:25, Tenfilip napisał: Trochę poeksperymentowałem kupiłem Dac Hegel HD11 Cd Onkyo podłączyłem coaxialem jako transport , wzmacniacz zamieniłem na Music Hall a70.2 podłączyłem przez XLR do Dac-a i zmiana kolosalna teraz te kolumny zachwycają , a już zastanawiałem się czy nie oddać ich synowi.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 13 maja 2021 Udostępnij Napisano 13 maja 2021 To serdeczne gratulacje:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof.. Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Eksperymentów cd..... Tannoy dc6t se - dobrze zgrywają sie z roksanem kandy k2 + DAC Hegel HD11 ale kiepsko z Heglem HD20 - różnica w brzemieniu ogromna za to Tannoy dc6t ss + Music Hall 70.2 lepiej się zgrywa z Heglem HD20 a nie HD11 dziwne to trochę ale może komuś się przyda jak będzie szukać wzmacniacza i Daca do tych kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 30 października 2021 Udostępnij Napisano 30 października 2021 Jedyną dobrą nadzieją z przeniesienia produkcji ze Szkocji do Chin jest to, że Chińczycy wymyślili papier. A może zawieszenia i głośniki na tym zyskają ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 8 listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 Ale chyba nic nie przenoszą. Zero nowości, zero informacji. Wyraźnie firma zamyka rynek klientów domowych. Trzeba będzie przesiąść się na Fyne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Dnia 8.11.2021 o 23:43, hlary napisał: Zero nowości W serii Prestige GR to nie ma już czego ulepszać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 19 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2022 Witam. Zamierzam zakupi¢ głosniki do salonu 20m2. I waham sie pomiedzy Tannoy XT6F i tanszym DC6T. Mam takze mozliwosc kupic okazyjnie Tannoy Precision 6.4, podobno dobry model, warto doplacic? Ciekawy jestem Waszych opinii. Dodam ze nigdy wczesniej nie posiadalem Tannoy i nie mam mozliwosci posluchac. A szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 24 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2022 Kupiłem DC6T. W piątek jadę odebrać. Ciekawy jestem jak brzmią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bcnemil Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Dnia 24.01.2022 o 13:47, SIpo napisał: Kupiłem DC6T. W piątek jadę odebrać. Ciekawy jestem jak brzmią. Witam. Napisz jakie masz odczucia, sam je miałem i wymieniłem na xt6f (trafiła się okazja). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Tez jestem ciekaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 Jak grają? Dobrze, detalicznie z ładnym środkiem, tak jak lubię. Bas nie jest potężny ale schodzi dość nisko, dla mnie jest ok. Grają w pokoju 20m2, spięte z Musical Fidelity E 10 + streamer z DAC-em od Arylic + Spotify. Odnośnie Tannoya, chińczycy wypuścili tanią serię Platinum F6 i B6, ale bez coaxiali, nie wiem jakie mają opinie. https://www.ebay.co.uk/itm/264840822794?hash=item3da9be400a:g:K7IAAOSwpRxfQX7h 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Witam wpisuję się do klubu, komplet 5.0 Sensys DC a od paru dni szczęśliwy posiadacz Precision 6.4 😍 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Dnia 13.04.2022 o 13:09, SIpo napisał: Jak grają? Dobrze, detalicznie z ładnym środkiem, tak jak lubię. Bas nie jest potężny ale schodzi dość nisko, dla mnie jest ok. Grają w pokoju 20m2, spięte z Musical Fidelity E 10 + streamer z DAC-em od Arylic + Spotify. Odnośnie Tannoya, chińczycy wypuścili tanią serię Platinum F6 i B6, ale bez coaxiali, nie wiem jakie mają opinie. https://www.ebay.co.uk/itm/264840822794?hash=item3da9be400a:g:K7IAAOSwpRxfQX7h raczej przeciętne. To nie jest "ten tannoy" Zainteresowanie tymi kolumnami wzrosło kiedy ich cena znacznie spadła. 51 minut temu, haleem napisał: a od paru dni szczęśliwy posiadacz Precision 6.4 😍 Świetne paczki. Do tej pory pojawiają się w moich propozycjach kolumn używanych. Wykonanie w wiśni High gloss obłędne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 4 godziny temu, haleem napisał: Witam wpisuję się do klubu, komplet 5.0 Sensys DC a od paru dni szczęśliwy posiadacz Precision 6.4 😍 Słyszałem kiedyś Precision 6.4, świetnie brzmią, bas schodzi bardzo nisko a ceny tych kolumn ciągle trzymają cenę. To wyższa półka od DC czy XT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Wyżej od xt (nawet sensys były wg katalogu wyżej od xt 😉). Upolować parę w dobrej cenie to rzeczywiście teraz niełatwa sprawa. Bardziej niż basem robią wrażenie przestrzenią i wokalami. Teraz kolejne poszukiwania - wzmacniacz lub all in one. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 6 maja 2023 Udostępnij Napisano 6 maja 2023 Witam Panowie. Posiadam wzmacniacz Musical Fidelity M3si i czaje się na kolumny dla niego Czy Tannoy DC6T (SE) lub XT6F to dobry wybór do tego wzmacniacza. Jakie są różnice w brzmieniu tych dwóch modeli od Tannoy? Prawdą jest, że bas jest lepszy w starszym modelu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Witam Panowie ponownie. Z dumą mogę dołączyć do klubu. W pokoju staneły Tannoy DC6T + MF M3SI z kablami atlas hyper 2.0. Świetne kolumny co tu dużo mówić. Przy głośniejszym słuchaniu mam wrażenie, że chwilami góra jest trochę drażniąca. Ten Atlas pasuje do zestawu? z tego co słyszę to gra on raczej neutralnie i nie barwi własnym charakterem brzmienia. Czy zmiana kabli uspokoi wysokie tony? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Wrzuć do systemu neytralne kable z rolki ofc np. 2.5mm², możesz też "zaszaleć" i zrobić podwójnie czyli bi-wire. Od takiego punktu odoniesienia, łatwiej podjąć decyzje co dalej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Bi-wire faktyczne dużo wnosi do systemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Zdania sa na tyle podzielone, że najlepiej samemu sprawdzić na "własne ucho" bo tu zawsze znajdzie sie ktoś kto potwierdzi jak i zaprzeczy. A bi-wire w wykonaniu 2.5mm² ofc z rolki w np. sklepie elektrycznym to tak bardzo "śmieszne pieniądze" , że aż szkoda nie spróbować tego rozwiazania. Pozdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts