Sylwester Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 Witam Mam pytanie do znawców PCM. Czy jest duża różnica między kolumnami PCM twenty 5.22 i PCM twenty 22? Te drugie minimalnie mniejsze, lżejsze a jak wrażenia odsłuchowe? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 lutego 2021 Starszy model "łagodniejszy" na wysokich. "PCM" oczywista omyłka pisarska Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester Napisano 6 lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 lutego 2021 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Starszy model "łagodniejszy" na wysokich. "PCM" oczywista omyłka pisarska Rzeczywiście pomyłka 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Ciekaw jestem co autor wątku ostatecznie wybrał ? Szkoda, że tak nagle zamilkł, a może już mu "przeszło to audio". Sam jestem zainteresowany PMC Twenty 5.22i do Naim Atoma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 1 godzinę temu, Marek Muszyński napisał: Ciekaw jestem co autor wątku ostatecznie wybrał ? Szkoda, że tak nagle zamilkł, a może już mu "przeszło to audio". Sam jestem zainteresowany PMC Twenty 5.22i do Naim Atoma. Wypozycz, posluchaj i podziel sie swoimi spostrzezeniami, tez jestem ciekaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 12 godzin temu, Marek Muszyński napisał: Ciekaw jestem co autor wątku ostatecznie wybrał ? Szkoda, że tak nagle zamilkł, a może już mu "przeszło to audio". Sam jestem zainteresowany PMC Twenty 5.22i do Naim Atoma. Moim zdaniem te kolumny potrzebuj nieco lepszego zasilania. Rozumiem że Atom jest mały i to dobrze grające kombo. Natomiast te kolumny uzyskają więcej w dzwieku ze wzmacniaczem bardziej nasyconym. Naima już masz? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Tak Naima już mam. Jakie kolumny półkowe proponujesz do niego, aby po usłyszeniu resztki włosów stanęły mi na głowie ?. Aktualnie mam B&W 706S2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Czasem włosy stają z przerażenia 🤣👍 .Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 O tak, jak coś bardzo drogie, brzmi jak zupełna tanizna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 Po długich wahaniach zdecydowałem się na wypożyczenie PMC Twenty 5.22i. Tylko nie liczcie na test, ponieważ nie jestem Kraftem . Żałuję, że nie mieszkam w jego okolicy, z przyjemnością bym go "ugościł" na odsłuchu. Poza tym, jeśli zerknięcie na moją sygnaturę, to już wiecie dlaczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 40 minut temu, Marek Muszyński napisał: Po długich wahaniach zdecydowałem się na wypożyczenie PMC Twenty 5.22i. Ciekaw jestem Twojej opinii. Sam mam malutkie db1 gold i... strasznie je lubię 😉. Kiedyś słuchałem w salonie zarówno 25.22 (bez i) jak i mniejszej wersji 21. A możesz zdradzić z jaką elektroniką ma to grać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 (edytowany) 15 minut temu, seba3002 napisał: Ciekaw jestem Twojej opinii. Sam mam malutkie db1 gold i... strasznie je lubię 😉. Kiedyś słuchałem w salonie zarówno 25.22 (bez i) jak i mniejszej wersji 21. A możesz zdradzić z jaką elektroniką ma to grać? Naim Uniti Atom. Niektórzy tu obecni piszą, że do tych paczek Atom ma za małą moc /40W, ale jak piszą recenzenci, są to jakieś inne Waty/, ale na zagranicznych forach spotykałem się z opiniami, że jest bardzo o.k. Ponoć dobrze sprawdza się, przy niskich poziomach głośności. Edytowano 2 czerwca 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowik1968 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 Witam! Mam pytanie w związku z wątkiem. Czy połączenie z Unison research Unico Primo będzie OK ? Może panowie z branży coś? Może ktoś słuchał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Podłączanie ciepłych , mocnych wzmacniaczy do PMC to dobry pomysł. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 Cześć, Jeśli myślisz o podłączeniu mniejszych modeli jak 25.21 czy 25.23 to moim zdaniem jest to ok. Brzmieniowo przyjemnie i relaksująco, ale bez dudniącego basu. Warto sprawdzić. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 września 2021 Udostępnij Napisano 10 września 2021 (edytowany) Marek Muszyński - posłuchałem u siebie Naim-a Atom, byłem zaskoczony jego charakterem grania (zwłaszcza wysokich tonów) na tle Naima XS3 i SN3. Jednak teraz nie poleciłbym Atoma do głośników z otwartą czy mocną górą oraz równą czy delikatnie rozjaśnioną średnicą. Na tle wyższych modeli Naima, mały Atom WYRAŹNIE odstaje jakością brzmienia. Niskie tony absolutnie nie prezentują jakości oferowanej przez SN3 (bardzo duża różnica) ale także przez XS3. Wysokie tony w Atom są mocno zaznaczone, potrafią być wręcz nieprzyjemnie ostre, nie mają nasycenia znanego mi z Naima XS3, za to wysokich tonów w Naimie SN3 jest przynajmniej o połowę mniej jak w Atomie. Oczywiście czarnego tła z Naima SN3 nie uświadczymy w Atomie, tak samo wokale z Atom-a są piskliwym szczebiotem na tle! Naima SN3, w sumie na tle XS 3. Ładny ten Atom, nawet bardzo ale 13kzł za takie granie ? W życiu! Gra na poziomie wzmacniaczy zintegrowanych w kwocie 5-5,5 kzł. Rozczarowanie. A tak dobrze się sprzedaje, dziwne.... Edytowano 10 września 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts