ufo321 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Aktualnie mam podłączone kino do PC kablem 2xRca na 1Jack. Niestety nie mogę wykorzystać w ten sposób dźwięku w układzie 5.1 W komputerze mam wyjście SPDIF. Kupując jakiś konwenter/przejściówkę z tego wyjścia optycznego na 2xRCA uzyskam dźwięk 5.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Niestety nie , co to za kino domowe ? Jeżeli kino , to musi mieć jakieś wejście na dźwięk wielokanałowy choćby coaxial Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 (edytowany) Cześć, podaj konkretny model posiadanego kina. Ale przez 2xRCA nie uzyskasz dźwięku 5.1., chyba, żę Twoje kino zajmie się obróbką tego dźwięku. Ale podejrzewam, że mówisz o jakimś kinie allinone, które często sa bardzo ubogie w wejścia do przyjęcia dźwięku z "zewnątrz", o jego przetwarzaniu nawet nie wspominając Edytowano 16 maja 2020 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo321 Napisano 16 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Dzięki za szybkie odpowiedzi 😊 Kino to LG LH-D6230 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 niestety, nic z tym nie zrobisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Przykro mi, podzielam zdanie kolegi Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Cześć, Niestety ale w Twoim przypadku uzyskanie dźwięku wielokanałowego z komputera jest niemożliwe. Żaden konwerter nie zadziała, ponieważ większość przetworników będzie dekodowała brzmienie w systemie stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Ale tu nie chodzi o konwerter tu chodzi o to że w tym sprzęcie nie ma wejść cyfrowych ani analogowych 5.1 jest tylko zwykłe wejście stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts