Kino domowe Napisano 19 maja 2020 Udostępnij Napisano 19 maja 2020 Witam posiadam Onkyo 656 . Klipsch SW 110 i głośniki jamo 606 ,i myślę nad zmianą tych jamo na coś z serii klipsch początkowo tylko stereo wchodzi w grę że względu na budżet z późniejszym dokupieniem środkowego głośnika i 2 tylnych .moje pytanie brzmi jaki model polecacie budżet do 4tys na stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 19 maja 2020 Udostępnij Napisano 19 maja 2020 Najlepsza seria to RP.Wszytko też zależy jaki masz duży pokój. Piszesz że na początku stereo ale masz na myśli wymianę frontów czy po prostu poprawę stereo. Jaki procent filmów a jaki muzyki jest u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 19 maja 2020 Udostępnij Napisano 19 maja 2020 Słabe onkyo ze słabą kalibracją + klipsch z wycofanym środkiem no po prostu recepta na dobre granie już w szczególności stereo, czy wy ludzie na prawdę nie widzicie innego świata po za klipschem i onkyo to już jest obrzydliwe... ta monotonność i ciągły wybór umówmy się słabych kolumny a już tym bardziej uniwersalnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 20 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2020 (edytowany) Pokój 30m2 chciałbym zostawić te klipsche które bym kupił w stereo . I później rozbudować resztę . Klipsche podobają mi się wizualnie a Onkyo ampli kupiłem parę lat temu i nie mam zamiaru wymieniać na nic innego muzyka kino 50/⁵⁰ Edytowano 20 maja 2020 przez Kino domowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Jeśli na Klipscha to tylko seria RP Czyli RP 260 albo RP 6000. Jak wystarczy pieniążków to wieksze RP 280/8000 będa lepsze. Ale chyba i droższe Jako alternatywę z podobnym jasnym brzmieniem proponuję Monitor audio Bronze 6 i Magnat Quantum 757. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Zgoda, że Klipsch gra specyficznie i wszystko zależy do czego "poszukiwacz" ich potrzebuje, do jakich gatunków muzycznych zamierza je wykorzystywać, ale pisanie, że seria RP to słabe kolumny, jest dużym nadużyciem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Cześć, Warto byłoby posłuchać kolumn przed zakupem. Jeśli miałby to być detaliczny i dynamiczny Klipsch to w takim pomieszczeniu optymalnym rozwiązaniem byłby Klipsch RP6000. Jeśli chciałbyś uzyskać nieco cieplejszy charakter brzmienia to zwróć koniecznie uwagę na Monitor Audio Bronze 6 lub Focal Chora 826 ale w tym przypadku po rabacie wyjdziemy poza zakładany budżet. Jeśli chciałbyś uzyskać nieco cieplejszy charakter brzmienia to z Onkyo 565 świetnie zgrają się polskie Pylon Audio Sapphire 31, do których w przyszłości będziesz mógł także dokupić głośnik centralny oraz tyły. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 20 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2020 A co sądzicie o klipsch r620 f ? Jak to gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 To już trudno nazwać graniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 20 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2020 3 godziny temu, Markcox napisał: To już trudno nazwać graniem A heco Aurora 700 jak się sprawdza? Z Onkyo 656? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 strzelasz tak różnie grającymi kolumnami, że nie wiem, jakich odpowiedzi oczekujesz. Tak, Aurora to też dobre kolumny, ale to zupełnie inne granie, niż Klipsch, z propozycją którego tutaj przyszedłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 20 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Jestem totalnie zielony w tych sprawach po prostu potrzebuje doradztwa od specjalistów niestety mieszkam na wsi i nie mam możliwości wcześniejszego odsłuchu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Ale przeczytałeś co napisałeś? kupujesz kolumny bo Ci się podobają z wyglądu ...Skoro nie znasz i szukasz pomocy to szukaj kolumn uniwersalnych a nie takich skrajnych jak klipsch, naczytałeś się po forach jaki to klipsch nie jest ... no nie jest na pewno nie jest do muzyki. Aurora 100% razy lepsze pełniejsze brzmienie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 20 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2020 12 minut temu, Jasiek88 napisał: Ale przeczytałeś co napisałeś? kupujesz kolumny bo Ci się podobają z wyglądu ...Skoro nie znasz i szukasz pomocy to szukaj kolumn uniwersalnych a nie takich skrajnych jak klipsch, naczytałeś się po forach jaki to klipsch nie jest ... no nie jest na pewno nie jest do muzyki. Aurora 100% razy lepsze pełniejsze brzmienie . Napisalbys mi jakieś propozycje które twoim zdaniem są warte uwagi każde rozważę 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Wspomniane heco, focale, zobacz sobie tannoy REVOLUTION XT 8F ale musisz naciągnąć budżet no i martwi mnie twój prąd czyli amplituner. Najlepiej jak byś pojeździł po sklepach posłuchał czegoś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 20 maja 2020 Udostępnij Napisano 20 maja 2020 Heco Aurora czy starszy model Music Style, Monitor audio Bronze lub Silver, Melodika, musisz też patrzeć aby cały set zrobić 5.0 później, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 Dnia 19.05.2020 o 23:33, Jasiek88 napisał: Słabe onkyo ze słabą kalibracją + klipsch z wycofanym środkiem no po prostu recepta na dobre granie już w szczególności stereo, czy wy ludzie na prawdę nie widzicie innego świata po za klipschem i onkyo to już jest obrzydliwe... ta monotonność i ciągły wybór umówmy się słabych kolumny a już tym bardziej uniwersalnych. Klipsche dlatego że w kinie domowym liczą się bardziej wysokie tony na satelitach, resztę nadrabia sub. Ogolnie całość daje gorszy efekt w muzyce ale przy filmach ma bardzo małą konkurencje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 22 godziny temu, Markcox napisał: Zgoda, że Klipsch gra specyficznie i wszystko zależy do czego "poszukiwacz" ich potrzebuje, do jakich gatunków muzycznych zamierza je wykorzystywać, ale pisanie, że seria RP to słabe kolumny, jest dużym nadużyciem Ale ja tego nie napisałem. Chodzi o wypowiedź Jaśka? @Kino domowe musisz zacząc testować albo zatrzymać się na jednym typie dźwięku. Z klipscha to tylko seria RP faktycznie R jest słaba. Heco Aurora stoi po przeciwnej stronie grania. Jest miekkie i łagodne na górze. Może coś po śrdoku Polk RTi A5 albo A7? albo Dynaudio EMIT 30 ? XT8F nie ma szans an podłączenie do tego amplitunera. Z EMITAmi też może być problem w sumie. No dobrze by było gdybyś ze dwa modele jednak odsłuchał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 21 maja 2020 Udostępnij Napisano 21 maja 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ale ja tego nie napisałem. Chodzi o wypowiedź Jaśka? Si Kolega w sumie ma jakiś punkt odniesienia Dnia 19.05.2020 o 21:18, Kino domowe napisał: jamo 606 więc może się pochwalić, jak ocenia ten dźwięk, czego mu w stosunku do tych kolumn brakuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 21 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2020 (edytowany) 11 godzin temu, Markcox napisał: Si Kolega w sumie ma jakiś punkt odniesienia więc może się pochwalić, jak ocenia ten dźwięk, czego mu w stosunku do tych kolumn brakuje Bass jest słabo kontrolowany ciągnący sie dlatego mam przyciszony bass na frontach a cały zestaw ratuje subwoofer klipscha fakt faktem są to kolumny za 1200zl i nie ma co spodziewać się cudów dlatego chcę zmienić na cos innego.brakuje mi w dzwieku glebi i barwy w filmach mi to nie przeszkadza ale w muzyce już bardzo. To mój 1 zestaw 5.1 także proszę o wyrozumiałość 😁 chciałbym jakiś delikatny kompromis żeby tu i tu było dobrze Edytowano 21 maja 2020 przez Kino domowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 W S606 brakuje wszystkiego. Lata temu miałem je w ofercie w innym sklepie. Tylko ze względu na wygląd wyjeżdżały z magazynu Ale w tamtym czasie lat temu 10? 12? Były inne ciekawe produkty w ofercie ale Jamo rządziło dizajnem. Dokładnie to samo jest teraz przy nowej serii S800 całej. Ktoś kto jest odpowiedzialny za wygląd Jamo od lat robi tam dobra robote. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 22 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2020 To prawda wyglądają bardzo ładnie wszystko super spasowane i z połyskiem 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Coś dla ciebie kolego Od takie te klipsche super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kino domowe Napisano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2020 1 godzinę temu, Jasiek88 napisał: Coś dla ciebie kolego Kurcze kolumny za tyle kasy i ludzie narzekają xd nie rozumiem tego fenomenu zdecydowałem się na heco aurora 700:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojoo Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Przed chwilą, Kino domowe napisał: Kurcze kolumny za tyle kasy i ludzie narzekają xd nie rozumiem tego fenomenu zdecydowałem się na heco aurora 700:) Fenomen czy nie... ja po odsłuchu kolumn u kumpla Synergy F3 nawet zbytnio sie nie zastanawiałem (dla mnie grały świetnie) i to był błąd Te kolumny grają kompletnie inaczej i co najgorsze nie ma innych kolumn które mają takie je****cie jak te RP-8000f a tego bym chciał w swoich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts