robertcarlos Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Witam, posiadam telewizor LG 55 C9 oraz zestaw JBL BAR 3.1. Nie jestem jednak zadowolony w 100% z dzwięku. Zapewne JBL 5.1 spełnił by moje oczekiwania. Brakuje mi efektów z boku czy pobliżu kanapy. Czy ma ktos może jakis pomysł aby rozbudować ten zestaw ? dołączyć jakies głosniki, które postawię obok łóżka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 (edytowany) Nie wiem , czy JBl 5.1 spełniłby Twoje oczekiwania , bo moich nie spełniłby nawet JBL 50.2 Jak chcesz dźwięku przestrzennego, to o ile Ci się uda sprzedać tą "belkę" , zainteresuj się kinem domowym opartym na amplitunerze , 5 kolumnach i subwooferze. Z tego co masz nic już nie wyciśniesz. Edytowano 23 maja 2020 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaftPunk Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Jezeli bar 3.1 cie nie zadawala to i 5.1 nie zadowoli , Przetestuj polka magnifi max sr , a jak masz $$ to poczekaj na nowego sonosa . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertcarlos Napisano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2020 6 godzin temu, tomek4446 napisał: Nie wiem , czy JBl 5.1 spełniłby Twoje oczekiwania , bo moich nie spełniłby nawet JBL 50.2 Jak chcesz dźwięku przestrzennego, to o ile Ci się uda sprzedać tą "belkę" , zainteresuj się kinem domowym opartym na amplitunerze , 5 kolumnach i subwooferze. Z tego co masz nic już nie wyciśniesz. Czy możesz polecić jakieś ciekawe zestawy kina domowego ? Myślałem że może uda się do tego JBL coś dołączyć , szkoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Do 3.1 nie da się dołączyć żadnych dodatkowych głośników. Sub jest identyczny z tym w 5.1. Miałem 5.1 i byłem całkiem zadowolony. Ale jak każda grajbelka, ma te same wady, przede wszystkim są za wąskie (rozstaw lewy-prawy). 5.1 (i pewnie też nowy 9.1) jest po odpięciu satelit węższa niż wiele głośników centralnych. Czy surroundy muszą być bezprzewodowe, czy wchodzi w grę pociągnięcie kabli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertcarlos Napisano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2020 7 godzin temu, yahoo111 napisał: Do 3.1 nie da się dołączyć żadnych dodatkowych głośników. Sub jest identyczny z tym w 5.1. Miałem 5.1 i byłem całkiem zadowolony. Ale jak każda grajbelka, ma te same wady, przede wszystkim są za wąskie (rozstaw lewy-prawy). 5.1 (i pewnie też nowy 9.1) jest po odpięciu satelit węższa niż wiele głośników centralnych. Czy surroundy muszą być bezprzewodowe, czy wchodzi w grę pociągnięcie kabli? Jest możliwość podpięcia kabli, ponieważ niebawem się przeprowadzam i będę mógł pociągnąć w nowym mieszkaniu jakoś przewody po ścianie czy pod panelami. Czyli nie mogę mieć JBL 3.1 do którego dołączę jakiś dodatkowy zestaw niekoniecznie firmy JBL ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Nie da się. Pociągnij kable do miejsc, gdzie będą głośniki. Ja puściłem cztery pary w listwie przypodłogowej, a potem za meblami (dla surroundów i górnych atmosów). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertcarlos Napisano 24 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2020 17 godzin temu, yahoo111 napisał: Nie da się. Pociągnij kable do miejsc, gdzie będą głośniki. Ja puściłem cztery pary w listwie przypodłogowej, a potem za meblami (dla surroundów i górnych atmosów). ok, co w takim razie polecisz jako dobry zestaw kina domowego ? rozumiem że JBL nadaje się jedynie na sprzedaż? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 Cześć, Soundbar zawsze zostanie soundbarem. Powoli ludzie zaczynają patrzeć na alternatywę pod postacią monitorów aktywnych typu System Audio Saxo 7 czy Klipsch the Sixes. Jeśli chciałbyś postawić na lepsze brzmienie i w przyszłości pomyślałbyś nad rozbudową to warto rozważyć zakup Yamahy RXV485 + Pylon Audio Sapphire 23/25 w zależności od pomieszczenia. W przyszłości bez najmniejszego problemu dokupisz centralny głośnik oraz tyły. Jesli chciałbyś postawić na monitory to polecam zwrócić uwagę na Indiana Line Tesi 261 czy Monitor Audio Bronze 2. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts