Stasua Krysia Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Kochani, nigdy nie miałem żadnego kina, jedyne co miałem to 2 głośniki do komputera. Jako, że mam w suficie [nad sofą] zamontowane 2 aktywne głośniki Vision CS-1800P (mają bluetooth + kable wyprowadzone do szafki pod TV), chciałbym je wykorzystać do budowy systemu 5.1.2. Salon z aneksem to 35m². Telewizor wisi na ścianie. Służyć zestaw ma do filmów i konsoli. Jako, że mam możliwość kupienia za mniej jak pół ceny rynkowej Denon AVR-X1500H lub AVR-X2500H to myślę nad nimi. Do tego zestaw Polk Audio TL1600 5.1. Czy to będzie dobry zestaw? Jakieś propozycje, zmiany? Mnie już boli głowa, parę dni intensywnie szukam, czytam i im dalej w las, tym ciemniej. Budżet jak widać po ww. przedmiotach. Dzięki. Edytowano 31 maja 2020 przez Stasua Krysia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 Cześć, Denon 2500h to dobry kierunek o cieplejszym charakterze brzmienia. Zastrzeżenia są do kolumn. Polk Audio TL1600 to bardzo malutkie satelity i poważnego brzmienia nie osiągniesz. W przypadku tych kolumn Denon 1500h będzie wystarczający. Zwróć uwagę na głośniki Polk Audio T531. Pamiętaj, że w przypadku kina domowego subwoofer prędzej czy później będzie musiał się pojawić jeśli chcesz mieć efektowne brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasua Krysia Napisano 31 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Dzięki @Q21, widzę Polk Audio T531 https://www.q21.pl/polk-audio-t531.html - są w podobnej cenie do tych co podesłałem, także nie ma sprawy. Ale nie widzę subwoofera - podrzuć proszę jakiś do tego zestawu. Edytowano 31 maja 2020 przez Stasua Krysia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 NA 35 to te kolumny beda za małe. Nawet w kinie. Mimo że wydzielony obszar do odsłuchu jest mniejszy. Lepiej iść w Polk T531 albo Taga 606V3 I tu warto tez rozważyć konkurentów Yamahy 685 albo Onkyo 696. Grają bardziej ekspresyjnie. Zapraszam po wyceny i porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasua Krysia Napisano 4 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 OK, ampli Yamaha 685. Na przód 2x Polk T50 + T30 center. A co powiecie na tył, żeby kabli nie ciągnąć: YAMAHA MusicCast 20? Będzie OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 No jak nie chcesz ciągnąc kabli to nie masz innego wyboru. Chodż ja bym wolał pociągnąć kable i wybrac po prostu lepsze kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasua Krysia Napisano 6 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: No jak nie chcesz ciągnąc kabli to nie masz innego wyboru. Chodż ja bym wolał pociągnąć kable i wybrac po prostu lepsze kolumny. A co lepszego niż Polk T50 w podobnej pólce cenowej? Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 No wtedy wybierzesz lepsze sety. Melodika BL 40 MK III / Tannoy 7.4 / Indiana Line Tesi 561 / ELAC F5.2 może Heco Aurora 700 To wszystko minimalnie jedna / dwie klasy lepsze granie od T50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 9 lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 Do 35 metrów set na Polk Audio T50 to faktycznie rozsądne minimum w kwestii kolumn do kina domowego https://sklep.rms.pl/polk-audio-t531-t50-t30-t15-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Jest już pomysł o czymś lepszym..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts