Esechiel Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Witam. Posiadam salon 6x6 otwarty na kuchnię. Chcę stworzyć dobry zestaw grający do netlixa i muzyki. Przygotowuję się do dolby atmos. Posiadam już 4 głośniki sufitowe: magnaty nad kanapą i dali alteco nad TV. Chcę kupić duże głośniki 5.1 by stworzyć zestaw 5.1.4 Posiadam już amplituner Onkyo RZ740. Jakie głośniki kupić? Oprzeć się na Monitor Bronze 6, Oberonach 7 (tutaj zestaw 5.1 pewnie przewyższy mój budżet) czy jeszcze czymś innym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bali Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 No pomieszczenie duże (6*6) jak już masz Onkyo to ja bym poszedł w Klipsch kolumny seria RP. Za 9tys to będziesz mieć ładny set 5.1 a może nawet 5.2Popytaj się Branży o wycenę. Inne marki to tak jak już wspomniałeś Monitor Audio Bronzy, Heco Aurora, Kef Q, Polk Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 A ja odradzam Klipsch. Chyba że seria RP no to ok. I nie wiem czy pod Onkyo to jest dobry trop. Podobnie jasne granie ale mniej meczące to Monitor Audio Bronze albo Magnat Signature 507. z kolei po drugiej stronie masz cieplejsse gładsze granie, KEF Q750, ELAC F6 czy Heco Aurora Polk Signature jest po środku. Zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 Cześć, Przede wszystkim nie podałeś informacji jakiego brzmienia oczekujesz. Rozwiązań jest kilka: 1. Monitor Audio Bronze 6 set - brzmienie detaliczne z Szybką prezentacją basu 2. Kef Q750 set - szczegółowe brzmienie z szerszą prezentacją sceny dźwiękowej oraz chudszym basem ( tutaj niedostatki nadrobi subwoofer) 3. Heco Aurora 700 set - muzykalne brzmienie, które sprawdzi się bardzo dobrze zarówno w kinie jak i w stereo. Bas jest obszerny, średnica bliska, a góra łagodna. 4. Pylon Audio Sapphire 31 set- jest to brzmienie z bardzo dobrą podstawą basową. Brzmienie muzykalne, trochę detaliczniejsze względem Aurory. Zapraszam do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Esechiel czy cię wystraszyliśmy? Czy dokonałeś już zakupu i po prostu zniknales w otchłani kinowych rozkoszy.:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 6 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2020 Skoro masz głośniki instalacyjne do kina domowego Magnata, to może warto pójść w kierunku zestaw głośników do kina właśnie na Magnacie - do tego celu, to dobre kolumny https://sklep.rms.pl/magnat-signature-505-magnat-signature-503-magnat-signature-center-53-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts