Esechiel Napisano 1 czerwca 2020 Napisano 1 czerwca 2020 Witam. Posiadam salon 6x6 otwarty na kuchnię. Chcę stworzyć dobry zestaw grający do netlixa i muzyki. Przygotowuję się do dolby atmos. Posiadam już 4 głośniki sufitowe: magnaty nad kanapą i dali alteco nad TV. Chcę kupić duże głośniki 5.1 by stworzyć zestaw 5.1.4 Posiadam już amplituner Onkyo RZ740. Jakie głośniki kupić? Oprzeć się na Monitor Bronze 6, Oberonach 7 (tutaj zestaw 5.1 pewnie przewyższy mój budżet) czy jeszcze czymś innym? Odpisz, cytując
Bali Napisano 1 czerwca 2020 Napisano 1 czerwca 2020 No pomieszczenie duże (6*6) jak już masz Onkyo to ja bym poszedł w Klipsch kolumny seria RP. Za 9tys to będziesz mieć ładny set 5.1 a może nawet 5.2Popytaj się Branży o wycenę. Inne marki to tak jak już wspomniałeś Monitor Audio Bronzy, Heco Aurora, Kef Q, Polk Audio. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 A ja odradzam Klipsch. Chyba że seria RP no to ok. I nie wiem czy pod Onkyo to jest dobry trop. Podobnie jasne granie ale mniej meczące to Monitor Audio Bronze albo Magnat Signature 507. z kolei po drugiej stronie masz cieplejsse gładsze granie, KEF Q750, ELAC F6 czy Heco Aurora Polk Signature jest po środku. Zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 Cześć, Przede wszystkim nie podałeś informacji jakiego brzmienia oczekujesz. Rozwiązań jest kilka: 1. Monitor Audio Bronze 6 set - brzmienie detaliczne z Szybką prezentacją basu 2. Kef Q750 set - szczegółowe brzmienie z szerszą prezentacją sceny dźwiękowej oraz chudszym basem ( tutaj niedostatki nadrobi subwoofer) 3. Heco Aurora 700 set - muzykalne brzmienie, które sprawdzi się bardzo dobrze zarówno w kinie jak i w stereo. Bas jest obszerny, średnica bliska, a góra łagodna. 4. Pylon Audio Sapphire 31 set- jest to brzmienie z bardzo dobrą podstawą basową. Brzmienie muzykalne, trochę detaliczniejsze względem Aurory. Zapraszam do kontaktu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 czerwca 2020 Napisano 3 czerwca 2020 Esechiel czy cię wystraszyliśmy? Czy dokonałeś już zakupu i po prostu zniknales w otchłani kinowych rozkoszy.:) Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 6 czerwca 2020 Napisano 6 czerwca 2020 Skoro masz głośniki instalacyjne do kina domowego Magnata, to może warto pójść w kierunku zestaw głośników do kina właśnie na Magnacie - do tego celu, to dobre kolumny https://sklep.rms.pl/magnat-signature-505-magnat-signature-503-magnat-signature-center-53-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-0 Odpisz, cytując
Recommended Posts