T Z6 Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Kazde zródło ma jeszcze dodatkowe regulacje od -10 do + 10 db.Ale skoro sie grzeje to lepiej tego nie podkręcać.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 (edytowany) 21 minut temu, T Z6 napisał: Kazde zródło ma jeszcze dodatkowe regulacje od -10 do + 10 db.Ale skoro sie grzeje to lepiej tego nie podkręcać.... Albo właśnie warto, bo wtedy końcówki mocy będą mniej wysilone. Edytowano 4 listopada 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jirkash Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Lubisz taki jasny, czysty dzwięk? Dźwięk jest czysty, bez zniekształceń i ma wystarczającą ilość basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 No i co z tym wydajnym wzmacniaczem? Bo niektórzy tak piszą.... ehh No ELACi lubią prąd ale moim zdaniem dogrzewanie obudowy do 50 stopni to jest przesada. Słuchasz za głośno. JAk tak będziesz go używać to nie wróżę mu długiej pracy. A kalibracja wyłączona? Dnia 4.11.2023 o 17:40, jirkash napisał: Dźwięk jest czysty, bez zniekształceń i ma wystarczającą ilość basu. ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarq90 Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca Witam, wszystkich jeszcze obecnych po namowach znajomego stanąłem w odwrotnej sytuacji - mianowicie zostałem namówiony na komplet Indiana line Tesi661 + yamaha r-n803d. Z racji, że celuję raczej w sprzęt używany i obecnie mieszkam w mniejszej miejscowości nie mam możliwości odsłuchu więc działam trochę poomacku. W chwili obecnej mam zakupione Tesi 661 i szukam amplitunera/wzmacniacza do nich w cenie ok 3000zł (używany) czytając fora yamaha jest chwalona, ale zawsze jest wymieniane dziesiątki innych (oczywiście lepszych wyborów), muzyki słucham bardzo przeróżnej więc zależy mi na uniwersalnym brzmieniu. Muzyki słucham przede wszystkim ze spotify, tv, ogólnie streaming i zależy mi na wygodzie obsługi. Doszło do sytuacji, w której kompletnie zgłupiałem im więcej czytam tym bardziej się dowiaduję, że "i wzmacniacz był zły i kolumny był złe" wzmacniacze/amplitunery najczęściej wspominane i które rozważam to wspomniane wcześniej r-N803d, marantz pm7000n, i naginając trochę budżet rozważam dodatkowo Cambridge CXA81 i NAD C368 w połączeniu z jakimś streamerem typu wiim. Czy jakaś dobra dusza byłaby w stanie doradzić, co byłoby najlepszym wyborem w połączeniu z tesi 661? I przy okazji przybliżyć czy po podłączeniu streamera kablem optycznym do wzmacniacza będzie on w stanie włączać automatycznie wzmacniacz/regulować głośność? czy będę potrzebował jednego pilota, do włączenia wzmacniacza, drugiego do włączenia streamera i telefonu do obsługi spotify? czy jak włącze na telefonie aplkację to ona automatycznie wybudzi streamer a on wzmacniacz? Z góry dziękuję za odpowiedzi i opinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts