Gość Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 (edytowany) Dnia 12.01.2021 o 12:23, Krzysztof1990 napisał: Nie znam się na parametrach stąd moje czy ten wzmacniacz zagra z kolumnami canton le 102? Dostałem je i zastanawiam się czy nie wyrzucić soundbara i wstawić tego. Q5 zagra na pewno z twoimi kolumnami i będzie to zdecydowanie lepszy dźwięk jak z soundbara, na Ali możesz go kupić za 371 zł https://a.aliexpress.com/_BUQYuL Edytowano 13 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof1990 Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 12 minut temu, RLC napisał: Q5 zagra na pewno z twoimi kolumnami i będzie to zdecydowanie lepszy dźwięk jak z soundbara, na Ali możesz go kupić za 371 zł https://a.aliexpress.com/_BUQYuL Super, dzięki za odpowiedź. W cenie do 500zł ( używki) są jakieś lepsze kolumny czy lepiej odpuścić i zostać przy tych? Pokój ma 14m^2, ale odległość tv do sofy to 2,8m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Np takie https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-elac-el-71s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Wiem, że najlepiej samemu dokonać odsłuchu i porównania, ale nie mam takiej możliwości. Czy do SMSL Q5 PRO (przynajmniej teoretycznie) bardziej pasować będą avance omega 503, avance dana 670 AV, czy właśnie polecane już wcześniej canton karat 80 dc? Jak na tle 80 dc wypadają inne karaty, np. 90 dc, 70 dc itp.? Wiem, że każde inaczej zagrają + kwestia gustu, ale z technicznego punktu widzenia, które mogą być bardziej odpowiednie? Pozdrawiam forumowiczów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Do Q5 pro najbardziej będą pasowały kolumny możliwie analityczne i liniowe. Mogą być dość wymagające co do niskiej impedancji. Nie wskazana jest bardzo niska impedancja na górnym skraju pasma, bo to może złagodzić górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 32 minuty temu, MobyDick napisał: Do Q5 pro najbardziej będą pasowały kolumny możliwie analityczne i liniowe. Mogą być dość wymagające co do niskiej impedancji. Nie wskazana jest bardzo niska impedancja na górnym skraju pasma, bo to może złagodzić górę. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michsozord Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Planuje zakup Q5 PRO i zastanawiam się nad kolumnami. Myślałem o Taga 606 se ale widzę że wyszedł ich następca, 607 który kosztuje 1500 za komplet. Zależy mi raczej na ciepłym graniu, pomieszczenie niewielkie (prostokąt ze 20 M2, ale siedzę max 3m do kolumn). Szukałem też ewentualnie czegoś używanego jednak bez odpowiedniej wiedzy ciężko o ocenę. Nie ukrywam że 1500 to sporo pieniędzy i zastanawiam się czy może coś innego polecacie w tym budżecie albo trochę taniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Może coś takiego : https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-elac-109-2-ck3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 (edytowany) Dzisiaj zmierzyłam pobór prądu dla Smsl Q5 pro z Chromocast Audio plus 2 X subwoofer Tannoy TS 2.8 i wyszło max 30.1 W , a średnia 27.8 W Jak pamiętacie , to bez subów było tylko 5.7 W PS Jeden sub szuka nowego domu ☺ Edytowano 17 stycznia 2021 przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michsozord Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Może coś takiego : https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-elac-109-2-ck3 Jeżeli mówisz że będą dobrze grać to czemu nie. Te kable co ostatnio polecałeś z aliexpresu będą ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Myślę że tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Pamiętam że ktoś pytał czy wzmacniacz działa po USB z telefonem, ale nie pamiętam czy ktoś jednoznacznie odpowiedział. Sprawdziłem - z Oneplus nie ma problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz66 Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Witam. A jaki subwoofer polecacie do tego SMSL Q5Pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Stereofoniczny. Dostosowany do muzyki Coś z REL serii T albo taniej Tannoy Msub. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz66 Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) A gdzie taki Tannoy msub można było by nabyć. Pokój/salon ok 28m. Edytowano 19 stycznia 2021 przez palacz66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 np. post 1043 tego tematu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz66 Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 @MobyDick dziekuje ale cena dla mnie bardzo wysoką szukam coś tańszego może wiesz cos na ten temat ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Dlatego dobrze określić pułap cenowy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek Żak Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) Cześć, mam dwa pytania związane z tym wątkiem: 1. Czy możecie polecić kolumny które dobrze zagrają (wciśnięte w regał książkowy o wys. 30cm głęb. 25) z Q5/SA300 tak do 1200zł za komplet? (Myślałem o Wharfedale Diamond 310 ale mają 8 Ohm ) 2. Czy Q5 gra lepiej od SA300? Cena niemal ta sama, a widzę że pomimo dodatkowych ficzerów SA300 wyłącznie Q5 cieszy się taką popularnością. Będę wdzięczny za pomoc PS: Kolumny z Q5 (lub SA300) będą grały w sypialni, gdzie mają raczej umilać wieczorne czytanie książki. Główne pomieszczenie odsłuchowe mam w salonie (z kinem domowym). Słucham głównie rocka i jazzu. Oczekuje raczej ciepłego, utulającego brzmienia. Do wzmacniacza chcę podpiąć iEast AudioCast M5 albo iEast M30. Edytowano 19 stycznia 2021 przez Mirek Żak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 7 minut temu, Mirek Żak napisał: Czy Q5 gra lepiej od SA300? Cena niemal ta sama, a widzę że pomimo dodatkowych ficzerów SA300 wyłącznie Q5 cieszy się taką popularnością. Będę wdzięczny za pomoc Q5 jest bardziej funkcjonalny masz 4 wejścia AUX, USB, OPTYK, COAXIAL, no i subwoofer. Gra dobrze dlatego już sporo osób go kupiło 👍 Kolumny nowe czy używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palacz66 Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Dlatego dobrze określić pułap cenowy . Max 500zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek Żak Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 29 minut temu, RLC napisał: Q5 jest bardziej funkcjonalny masz 4 wejścia AUX, USB, OPTYK, COAXIAL, no i subwoofer. Gra dobrze dlatego już sporo osób go kupiło 👍 Kolumny nowe czy używane? Kolumny jakiekolwiek byle dostępne, choć preferuje nowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Mirek Żak napisał: Kolumny jakiekolwiek byle dostępne, Budżet? U mnie gra z ELAC bs123 👍 Edytowano 19 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek Żak Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 15 minut temu, RLC napisał: Budżet? U mnie gra z ELAC bs123 👍 Jak wspomniałem w pierwszym poście - najlepiej do 1200zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Z nowych trochę ponad budżet Magnat Signature 503, Mission QX-1 używane KEF, ELAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts