Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

potrzebuję amplituner do słuchania muzyki, ale też do filmu. Powiedzmy 70/30.

Przyglądam się trzem modelom:

Marantz NR1608

Onkyo tx686

Denon AVR-X1600H

Co byście wybrali i dlaczego?

Pzdr

Napisano

Jestem zdecydowany na amplituner. Z filmów też korzystamy, to dlatego.

Pomieszczenie ma 23m2.

Głośników jeszcze nie mam. Dopiero jak będę miał amplituner, będę szukał głośników.

Napisano (edytowany)

@A. K.Rozumiem , że lubisz kiepską prezentację stereo i stąd ten wybór ? Bo ten pomysł będzie Cię kosztował min. ok. 8 tys. / amp. + 5.1 / w kinie będzie w miarę dobrze pod warunkiem , że prawidłowo rozstawisz kolumny , a w stereo .......... 

Edytowano przez tomek4446
Napisano

Z tych trzech słuchałem Onkyo 686 , ma go kolega z setem JBL  ES 90 i subem Klipsch , w kinie jest dobrze / kolumny ustawione co do milimetra i zaadaptowany pokój / , choć ja jako przyzwyczajony do Yamahy ,trochę mogę zarzucić pewną suchość systemu ale to moje subiektywne zdanie. Jednego mu nie można zarzucić ,ma kopa :) . Co do muzyki stereo , prezentacja jest taka jak we wszystkich amplitunerach czyli płasko i bez '' powietrza " ale nie jest to absolutnie żadną wadą tego amplitunera , nie do tego jest przeznaczony.

Napisano

Zejdźmy na ziemię i zacznijmy od podstaw. Jaki budżet na całośc?

Amplituner dobierz pod kolumny.

Onkyo 686 to najwyższy model z wymienionych przez Ciebie. Jak ma być konkurencja to Marantz SR 5014 i Denon X2600.