Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
17 minut temu, Nowy75 napisał:

A teraz mi odbija, idę w gościnę i myślę jak by tu ustawić sprzęt!😁. W czyimś domu!😁

Chcącemu nie dzieje się krzywda - chyba wiedzieli kogo zapraszają 😁

9 minut temu, tomek4446 napisał:

Tak , to już ten etap kiedy należy pomyśleć o pomocy medycznej :) 

Byle nie w Łodzi 🤦‍♀️

Napisano
29 minut temu, Nowy75 napisał:

A teraz mi odbija, idę w gościnę i myślę jak by tu ustawić sprzęt!😁. W czyimś domu!😁

Mam podobnie, przyglądam się jak są "masakrycznie" ustawione kolumny a właściciel (kolega) który zwraca uwagę bardziej na wygląd i głośność zestawu pyta mnie - co tak patrzysz, ładne są i jak zapier.....😂

Napisano
23 minuty temu, misiekx napisał:

Mam podobnie, przyglądam się jak są "masakrycznie" ustawione kolumny

No dobra , przyznam się. Na moim biurku w robocie ląduje sporo rzutów domów. Mam takie natręctwo , że najpierw patrzę ,czy można jakoś sensownie ustawić kolumny :) 

Napisano
23 minuty temu, tomek4446 napisał:

No dobra , przyznam się. Na moim biurku w robocie ląduje sporo rzutów domów. Mam takie natręctwo , że najpierw patrzę ,czy można jakoś sensownie ustawić kolumny :) 

"A pokój odsłuchowy gdzie pan planuje?"

Napisano
27 minut temu, tomek4446 napisał:

Rozumiem,że jeżeli ktoś nie planuje systemu hi-fi w domu ,to po prostu nie przyjmujesz zlecenia 😛

Napisano
15 minut temu, misiekx napisał:

Rozumiem,że jeżeli ktoś nie planuje systemu hi-fi w domu ,to po prostu nie przyjmujesz zlecenia

Na to jak wrysowują architekci TV czy kanapy w salonie to już od dawna nie zwracam uwagi. Patrzę na rzut i szukam rozwiązań. Nie jest łatwo , choć widzę pewien postęp , bo kominki są w odwrocie i jest cień szansy na choć jedną normalną ścianę. Za to nadal w modzie są duże przeszklenia co też ogranicza ustawienie kolumn ze względu na komunikacje. Na 12 lat w tej robocie miałem tylko dwa projekty z faktycznie przemyślanym miejscem pod audio. Z reguły jest tak , że jak już chałupa jest postawiona w stanie surowym zamkniętym i jadę na odbiór okien to klient prosi o radę. Nieraz naprawdę nie wiem co powiedzieć , bo zdaje sobie sprawę , że nie ma szans .

6 minut temu, Sipo napisał:

Chyba jesteśmy z tej samej branży.

Okna , drzwi ?

Napisano

Kiedyś bylem gościnnie na końcówce remontu domu pod Olsztynem. Pachnąca i stukająca szpileczkami pani projektant, dokonywała kosmetycznych poprawek- wyznaczała punkty do urządzeń inteligentnego domu, właścicielka chaty chodziła z rękami złożonymi jak do modlitwy i prosiła techników,by jak najmniej zniszczyli ściany,a ci wesoło je pruli i dziurawili pod okablowanie. Pojawił się też temat domowego stereo. Pani projektant wymyśliła to tak , żeby głośniki nie przeszkadzały i były  niewidoczne -wbudowano je prawie w rogach skośnego sufitu,gdzie waliły prosto w ścianę jakieś poł metra od nich😁Nawet wtedy,nie mając praktycznie żadnego pojęcia podejrzewałem,że to nie zagra. Dziś z czystej ciekawości chciałbym usłyszeć. Swoją drogą to kolejny dowód,że można nieźle się przejechać ufając "profesjonalistom".