Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie.Szukam bezprzewodowych wokółusznych słuchawek w cenie do 2500 zł.Pytanie tylko czy są jakiekolwiek co do moich wymagań?Po pierwsze chciałbym aby dźwięk był jak najbardziej neutralny, ale mocny i wyraźny  o bardzo dobrej separacji.Scena była maksymalna jak na zamkniętą konstrukcję. Bas mocny i szybki, ale nie podbity czy przytłaczający inne dźwięki. Bardzo ważne by takie słuchawki grały tak w trybie bt czyli miały w sobie dobrej jakości przetwornik i wzmacniacz.Gdybym chciał korzystać z kabla to bym po prostu kupił przewodowe i tyle.Co jeszcze ? Wygląd i strona użytkowa (techniczna) są ważne lecz to dźwięk jest priorytetem.Aha aptx to minimum,fajnie gdyby było aptx hd,gdyż korzystam z Tidal master, anc dobrej jakości ok,ale jeśli negatywnie wpływa na jakość to obejdzie się .    Dziękuję za pomoc i pozdrawiam forumowiczów.

Napisano

Pierwsze co przychodzi mi na myśli, to Audio Technica DSR9BT. Spełniają wymagania pod względem Twojego opisu. Trzeba się wybrać do salonu, gdzie mają i sprawdzić. Opisz później swoje wrażenia. Mój dobry znajomy, ma je u siebie z jakimś FIIO i jest zadwolony.

Napisano

Cześć,
Z ciekawych słuchawek o konstrukcji zamkniętej mamy Audio Technica DSR9BT, które brzmią dynamicznie z dobrą podstawą basową i czystą górą. Bardziej naturalne będą Sennheiser PXC550 II, które charakteryzują się muzykalnym brzmieniem z delikatną ale szczegółową górą. Mamy w tym przypadku bardzo dobrze działający system NC, który faktycznie wycisza rewelacyjnie. Poza budżetem i konstrukcja otwarta czyli Hifiman Ananda BT. Spełniają większość Twoich oczekiwań ale przewyższają mocno zakładany budżet i są konstrukcji otwartej. 

Napisano

No właśnie przeglądając rynek na wymienione Audio-technica i Sennheiser szczególnie zwróciłem uwagę.Gdyby ktoś z kolegów i koleżanek pokusił się o możliwość porównania  jakości grania  tych 2 modeli do jakichś dokanałówek było by super gdyż w słuchawkach tego typu mam większe doświadczenie ,a tonalnie odpowiadają mi np. te że stajni Fiio jak F9pro i Fh5,a typ grania jaki chciałbym usłyszeć to podobny do np. Fh5 połączonego z Q5s. 

Napisano (edytowany)

To będzie tak : dsr9bt łączone bt z smartfonem grają fajnie/bardzo fajnie ,jest spora scena,dobra szczegółowość, reklamowany bas też bez przesady- nie dominuje. W sumie muszę jeszcze trochę z nimi pobyć,ale pewnie pojadą w świat zbyt bardzo przyzwyczaiłem się do Q5s z dokami i siłą rzeczy na ten czas ciężko wokółusznym bt bez kabla osiągnąć taki poziom separacji, mocy i szczegółowości.

Edytowano przez Pitb82
Napisano (edytowany)

No jeszcze nie,z pewnością będzie lepiej ale to właśnie o to chodziło by było bardzo dobrze, ale bez kabli.Sprobuję z czystej ciekawości, mam też V-moda Crossfade Wireless 2 Codex i powiem,że po bt aptx nie ma dużej różnicy pomiędzy nimi ,a Audio-technica.Troszkę 😶 pieniążków wydałem i dalej szukam.Kuszą jeszcze PXC 550 2 oraz Amirony,i PX7, ale nie wiem czy dalej kombinować? Może po prostu jak na moje wymagania ,a raczej słuch przyzwyczajony do   doków ,oraz wzmacniacza z dobrym przetwornikiem na ten czas jeszcze nie ma słuchawek które  mogły by się zbliżyć do tego poziomu?

Edytowano przez Pitb82
Napisano

Też jestem ciekaw czy uda się znaleźć coś takiego. W przypadku doków zwykle potrzeba znacznie mniej mocy. W słuchawkach bezprzewodowych zazwyczaj robi się niezbyt mocne elementy odpowiedzialne własnie za wzmocnienie, bo to pochłania sporo energii i skraca czas pracy na baterii, a te nie mogą być zbyt duże. Trzeba się z tym liczyć jeśli che się mieć słuchawki na głowie i brak dodatkowych kabli.