MMarek Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 9 godzin temu, Inferno napisał: Super 👍 ważne że się udało! @Marek Muszyński widzisz 🙂 problem portu, śmiało możesz NAD’a kupować Mógłbym kupić, ale zawsze jest jakieś "ale". - montując te dwa moduły, spowodujemy obniżenie jakość dźwięku, ponieważ wzmak NAD staje się amplitunerem. Duża część bardzo zorientowanych Szanownych Forumowiczów twierdzi, że nigdy amplituner nie da takiej jakości jak "goły" wzmacniacz - cena dwóch modułów około 3300 zł. Dla mnie to cena niemoralna. Może lepiej w tej cenie nabyć Yamahę N-803 lub Onkyo TX-8390 i podłączyć do tego NADa. Yamaha lub Onkyo "dają" FM, DAB, bluetooth, odtwarzanie z USB, streamer i wsio inne, a NAD jako "goły" wzmacniacz napędza głośniki. Jedną z zalet takiego rozwiązania jest, że gdy NAD wyzionie ducha, to mamy jeszcze zapasowy wzmacniacz w postaci Yamahy lub Onkyo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 22 lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 lipca 2020 Jak budować system nie miałem zamiaru Ci mówić. Widzę że masz jakieś pomysły. Mnie tylko chodziło że moduł BlueOS działa 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Ale to bardzo częsta przypadłość. UPC, Toya ich rutery często mają problemy z siecią sprzetu Audio. I tak samo jak NAD to Onkyo czy Yamah ma swoje posty na forum ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Dnia 23.07.2020 o 07:02, S4Home napisał: I tak samo jak NAD to Onkyo czy Yamah ma swoje posty na forum ..... Zgoda 100%! Swojego czasu z Yamahami to było co chwile 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Proszę posiadaczy tego modułu o informację na temat odtwarzania plików audio z wejścia USB. Jest dobrze, czy tak sobie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frost40 Napisano 27 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 3 godziny temu, Marek Muszyński napisał: Proszę posiadaczy tego modułu o informację na temat odtwarzania plików audio z wejścia USB. Jest dobrze, czy tak sobie ? Nie rozumiem pytania. Prosze sprecyzować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Jakie odtwarza formaty audio przez usb, jaka jest maksymalna pojemność pendriva lub dysku usb ? Sterowanie odtwarzaniem z usb, przez aplikację, czy także z NADa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frost40 Napisano 28 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 20 godzin temu, Marek Muszyński napisał: Jakie odtwarza formaty audio przez usb, jaka jest maksymalna pojemność pendriva lub dysku usb ? Sterowanie odtwarzaniem z usb, przez aplikację, czy także z NADa ? Ja odtwarzam Flac i MP3 inych nie próbowałem. Korzystam z pendrive 64GB, nie mam potrzeby podpinania dysku. Sterowanie, co jest dla mnie problematyczne, tylko poprzez aplikację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 7 godzin temu, Frost40 napisał: Sterowanie, co jest dla mnie problematyczne, tylko poprzez aplikację. Tak też myślałem. Jeszcze nie mam tego modułu, ponieważ mogę go otrzymać prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Aktualnie używam zastępczo jako odtwarzacza USB i streamera Radia Auna Connect 150 BK 2.1 USB DAB+, ma duży kolorowy wyświetlacz, wybór stacji internetowych a także odtwarzanie z USB jest łatwe i przyjemne. Zastanawiam się czy dedykowany moduł zdecydowanie polepszy doznania akustyczne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Dzisiaj będę miał moduł BlueOS, stąd pytanie. Do którego slotu, górnego, czy dolnego montujemy ten moduł ? Czy może obojętnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Jak będziesz miał ten moduł, to może zadzwoń do salonu w którym to zakupiłeś? Patrząc na opinie w necie, to najczęściej kończy się to "konsultacją" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Bez problemu paszło :). Nie wiem tylko po co druga antenka do bluetootha ? Teraz mam dwie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Jedna antena jest do bluetooth a druga do wifi. Muszą być dwie dla sprawnej i mocnej komunikacji. W C338 są nawet 3 anteny, choć nie wiem aż po co tam tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Mam wątpliwości. Oznaczenia na obydwu gniazdach jest "BT" W załączonej ulotce też jest napisane, że do bluetootha. Do WiFi chyba jest taki mały pendrive, który był w komplecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 31 lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 lipca 2020 Dzwoniłem do sprzedawcy. Faktycznie są dwa bluetooth-y. Poprzednie wersje wzmacniaczy nie miały BT, i można było go mieć za pomocą modułu MDC BluOS 2. Natomiast C368 ma już wbudowany. Załączony pizdryk USB, jest do WiFi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Proszę o sprawdzenie użytkownika C368 z modułem BluOs 2, czy na pilocie przycisk "Pauza" jest aktywny, tzn. czy zatrzymuje odtwarzanie z USB. U mnie nic się nie dzieje, co jest bardzo dziwne, ponieważ pozostałe /zatrzymanie, przeskakiwanie utworów. start/ działają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Następne dziwne w pilocie "kwiatki". Przyciski USB i BT, działają odwrotnie. Co jest ? Czy to niedoróbki renomowanej firmy NAD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts