proton Napisano 4 maja 2007 Autor Napisano 4 maja 2007 Jakie są przewagi telewizorów Full-HD, chodzi o wyższą rozdzielczość tylko co można podłączyć, żeby to wykorzystać? Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 4 maja 2007 Napisano 4 maja 2007 Na razie nie za wiele. Ta cała satelitarna transmisja HDTV w naszym kraju to trochę pic na wodę fotomontaż.Nie znam sie na tym za bardzo ale jak rozmawiałem z technikiem z Cyfry+ odpowiedzialnym za transmisję to powiedział mi ,że sygnał dostarczany nie jest w "pełni" HD dlatego żeby mogli odbierać go ludzie mający "pseudo" HD czyli "HD rejdi". Odbiór HDTV jest możliwy z zagranicznych stacji satelitarnych i na innych odbiornikach oraz z DVD "HD" /do tego filmy w tym formacie/. Żeby nie było mam od czterech Plasmę Pionnera i do tej pory nie zobaczyłem na niej jeszcze HDTV chociaż mam Humaxa oprócz jednego przypadku jak kolega przytargał DVD Kiss-a i film "wysokiej rozdzielczości". Odpisz, cytując
cz58y Napisano 5 maja 2007 Napisano 5 maja 2007 Sporo więcej wiedzy na temat HDTV znajdziesz tutaj HDTV Jak dla mnie, to jeszcze za drogi sprzęt i za mało, a właściwie brak odpowiednich programów w tym systemie. Odpisz, cytując
damos Napisano 7 maja 2007 Napisano 7 maja 2007 Ale przecież już sprzedają odtwarzacze Blu-Ray, HD-DVD, nawet w media markt pojawiły się płyty! Poza tym sama matryca, choćby zasilana słabszym sygnałem po układach konwertujących (upscalery) daje niezłe efekty. Nie mówię żeby od razu szaleć i wydawać niewiadomo ile, patrząc jak ceny spadają to za moment Full-HD będą po 3000-4000zł. Odpisz, cytując
byk Napisano 8 maja 2007 Napisano 8 maja 2007 Za moment Full-HD to będzie normalność, bo wszystkie większe telewizory takie będą Odpisz, cytując
robek Napisano 11 maja 2007 Napisano 11 maja 2007 Damos - gdzie widziałeś takie płyty? U nas w Katowicach jakoś nie znalazłem - ile kosztują? Odpisz, cytując
cz58y Napisano 11 maja 2007 Napisano 11 maja 2007 Już "spory" wybór jest na allegro. http://www.allegro.pl/46187_plyty_high_definition.html Odpisz, cytując
Recommended Posts