Art39 Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 Dnia 3.09.2020 o 11:23, Art39 napisał: Dzięki. Kupiłem za 1900 jeszcze rok na gwarancji😉 Ok, wszystko działa jak należy. Z aplikacji bluos mam swoją biblioteke tidal ale nie widzę czy jest w hifi czy normal. Jak to sprawdzić w bluos? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 50 minut temu, Art39 napisał: Ok, wszystko działa jak należy. Z aplikacji bluos mam swoją biblioteke tidal ale nie widzę czy jest w hifi czy normal. Jak to sprawdzić w bluos? I jeszcze jedno pytanko, czy bluesond może być włączony nonstop do prądu? Nie ma wyłącznika na konsoli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Spokojnie może być włączony, a z tą jakością to mi zabiłeś ćwieka 🙂 przy piosence podczas odtwarzania pokazuje się czy MQA czy jakość CD ale więcej nie mogę znaleźć. Jeszcze walczę 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 Ja mam pakiet hifi ale w bluos pokazuje na wszystkich utworach CD więc nie wiem czy przez tą aplikacje może być hifi czy master Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 N30AE jest OK lub Yamahs 303 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 4 godziny temu, Art39 napisał: Ja mam pakiet hifi ale w bluos pokazuje na wszystkich utworach CD więc nie wiem czy przez tą aplikacje może być hifi czy master Przy zmianie w node 2i na plik mqa mi normalnie wyświetla się mqa przez aplikację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 (edytowany) MQA tak, ale w zwykłych czy standard czy hi-fi? Tego nie mogę znaleźć 😒 Edytowano 7 września 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Zasiał Ci ziarno niewiadomego. A już słuchałeś tak spokojnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Myśle że oznaczenie CD w miejscu gdzie jest MQA to właśnie hi-fi czyli jakość CD. Ciśnienia nie mam ale mnie to zaintrygowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 Dnia 7.09.2020 o 12:58, Art39 napisał: Ok, wszystko działa jak należy. Z aplikacji bluos mam swoją biblioteke tidal ale nie widzę czy jest w hifi czy normal. Jak to sprawdzić w bluos? I jak ten Bluesound? Zaczynam zastanawiać się nad zakupem streamera, tym bardziej, że w tym miesiącu nowy Node 2i można dostać za 1999 PLN w Top Hifi. Oprócz tego myślę o Audiolabie 6000N, bo stylistycznie bardziej by mi pasował do wzmacniacza i teraz mam lekką zagwozdkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 10 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2020 Wszystko działa jak należy. Bluesound jest ciągle włączony i jednym kliknięciem w telefonie włączam ulubione radio lub tidal. Nie używam już apki tidala bo w apce bluos jest wszystko z całą moją biblioteką. Te dyski z empiku za stopare zł ciągle trzeba było konfigurować od nowa bo albo rozłączało albo cięło. To był dramat. Teraz sprzęt jest wysokiej jakości i wydaje mi się że dzwięk jest dużo lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fosge Napisano 10 października 2020 Udostępnij Napisano 10 października 2020 Witam. Podepnę się do tematu też szukam streamera który zastąpił by filigranowego DacMagic 100 który nomen omen jak na początek dawał radę ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Chodzi mi głównie o wyższą jakość dźwięku możliwość odtwarzania między innymi plików DSD oraz większą funkcjonalność. Orientowałem się wstępnie w temacie i moją uwagę przykuł model Onkyo NS-6170. Czy w moim setupie będzie dobrym rozwiązaniem czy może iść w innym kierunku ? Zestaw: Rotel RB03 + RC03 ( docelowo zmiana preampa na RC 1070 ) Źródlo wspomniany DacMagic 100 Paczki MA Silver 10 Pomieszczenie 8x5 m +- Serdecznie dziękuję z góry za wszelkie info... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 15 listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 listopada 2020 A ja pozwolę sobie jeszcze zapytać, czy ktoś miał okazję porównać wspomnianego Bluesounda do Yamahy WXC-50? Bo również mam dylemat, w którą stronę pójść. U mnie będzie on feedem do Magnata MR-780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Blusound wygrywa softem. To na pewno. Ale WXC 50 gra trochę inaczej i w niektórych systemach może się sprawdzić deczko lepiej. Masz MR 780 a jakie kolumny? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Żal było nie skorzystać z promocji w euro rtv agd i wziąłem MR-780, pewnie za jakiś czas skuszę się na wymianę lamp. Gra pod MA Bronze 6. Nie ukrywam, że jednym z najważniejszych kryteriów przy doborze streamera jest dla mnie właśnie soft. Dodatkowo chłopaki na konkurencyjnym forum piszą, że wymiana zasilania na liniowe powoduje spory wzrost jakości dźwięku. Niestety pociąga to za sobą również dodatkowe koszty i powoduje, że kwota robi się dwukrotnie wyższa niż w przypadku Yamahy. Ale jeśli nawet bez tego dźwięk Bluesounda jest konkurencyjny, a jest spora różnica w sofcie, to mocny argument za Bluesoundem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts