Skocz do zawartości

stabilne (niskie/masywne) kolumny + wzmacniacz

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie mam pojęcia jaki tranzystor mógłby z nimi zagrać. Moją zasada jest powstrzymanie się od doradzania sprzętu. Tak będzie i w tym wypadku. U mnie JBL grały z lampą. Czasem też na chwilę z tranzystorowym Tandbergiem o lampowym brzmieniu.  Wszystkie Denony , które słyszałem, grały tragicznie w stereo. Może dlatego że to były amplitunery KD. 

Edytowano przez Rega
Napisano

Nie, nie, nawet nie o to chodzi że zasada. Ale jak można ,,za kogoś słyszeć,,? Czasem śmieszą mnie porady tzw branży, która uważa, że właśnie TO a NIE COS INNEGO. Z całym szacunkiem dla tych panów, ale tak nie można.  To , że ktoś powie jaki gatunek muzyki lubi, nie jest żadnym wyznacznikiem tego jakiego sprzętu powinien używać i porady branży uważam bardziej za marketing niż faktycznie sensowne porady. Są, oczywiście bardzo nieliczne wyjątki. Nawet na tym forum. Proszę nie utoższamiać z ilością napisanych postów,. wręcz przeciwnie. Sam miałem przykłąd, kiedy branża odezwała sie nie majac NIC KONKRETNEGO DO POWIEDZENIA.

Napisano

Rega masz sporo racji! Jednak osobiście uważam że można COŚ doradzić w kwestii ceny są sprawdzone modele wzmacniaczy i kolumn, ale decyzja o zakupie spada na kupującego. Po uprzednim wypożyczeniu i odsłuchaniu zestawu u siebie. 

Tak to rozumuję!

Napisano

No, bardzo mi przykro, ale nie podejmę sie doradzenia konkretnych wzmacniaczy.  Nie słuchałem ich zbyt dużo i uważam, że przynajmniej o setki za mało aby komuś doradzać. Jedyne co mogę to opisywać własne wrażenia. Mam trochę odmienne zdanie o doradzaniu jedynie na podstawie opisów w sieci. Co, niestety, praktykuje większość doradców obecnych na TYM forum.

Napisano

Żeby nie było że podpieram się opiniami z internetu 😉

Bardzo interesują mnie wzmacniacze cyfrowe/impulsowe małe pudełka ale robią duże wrażenie na słuchających!

Własna autopsja SMSL Q5 PRO + CANTON SP206, MAGNAT QUANTUM 673, KEF Q550 

Najbardziej podobał mi się dźwięk z połączenia Q5 + Q550 zresztą słucham tego z stawu praktycznie co tydzień i nadal mi się nie nudzi 👍