Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Do tych JBL jaki tranzystor był by ok? DENON co koleżanka rozważa dał by radę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) Nie mam pojęcia jaki tranzystor mógłby z nimi zagrać. Moją zasada jest powstrzymanie się od doradzania sprzętu. Tak będzie i w tym wypadku. U mnie JBL grały z lampą. Czasem też na chwilę z tranzystorowym Tandbergiem o lampowym brzmieniu. Wszystkie Denony , które słyszałem, grały tragicznie w stereo. Może dlatego że to były amplitunery KD. Edytowano 11 października 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Trochę szkoda ☹️ bo znasz te kolumny bardzo dobrze ale rozumiem zasada to zasada! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Nie, nie, nawet nie o to chodzi że zasada. Ale jak można ,,za kogoś słyszeć,,? Czasem śmieszą mnie porady tzw branży, która uważa, że właśnie TO a NIE COS INNEGO. Z całym szacunkiem dla tych panów, ale tak nie można. To , że ktoś powie jaki gatunek muzyki lubi, nie jest żadnym wyznacznikiem tego jakiego sprzętu powinien używać i porady branży uważam bardziej za marketing niż faktycznie sensowne porady. Są, oczywiście bardzo nieliczne wyjątki. Nawet na tym forum. Proszę nie utoższamiać z ilością napisanych postów,. wręcz przeciwnie. Sam miałem przykłąd, kiedy branża odezwała sie nie majac NIC KONKRETNEGO DO POWIEDZENIA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Rega masz sporo racji! Jednak osobiście uważam że można COŚ doradzić w kwestii ceny są sprawdzone modele wzmacniaczy i kolumn, ale decyzja o zakupie spada na kupującego. Po uprzednim wypożyczeniu i odsłuchaniu zestawu u siebie. Tak to rozumuję! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 No, bardzo mi przykro, ale nie podejmę sie doradzenia konkretnych wzmacniaczy. Nie słuchałem ich zbyt dużo i uważam, że przynajmniej o setki za mało aby komuś doradzać. Jedyne co mogę to opisywać własne wrażenia. Mam trochę odmienne zdanie o doradzaniu jedynie na podstawie opisów w sieci. Co, niestety, praktykuje większość doradców obecnych na TYM forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Żeby nie było że podpieram się opiniami z internetu 😉 Bardzo interesują mnie wzmacniacze cyfrowe/impulsowe małe pudełka ale robią duże wrażenie na słuchających! Własna autopsja SMSL Q5 PRO + CANTON SP206, MAGNAT QUANTUM 673, KEF Q550 Najbardziej podobał mi się dźwięk z połączenia Q5 + Q550 zresztą słucham tego z stawu praktycznie co tydzień i nadal mi się nie nudzi 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Nie no do Heresy, Denon to będzie złe pomieszczenie. Jeśli już musi być kombo to Onkyo 8390. Ale to jednak kolumny które nie były projektowane do pracy taka elektroniką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts