Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

No ciekawe to połączenie wybrałeś.

Dodam tak tylko od siebie że DRa 800 nie jest lepszy od RN 803 a RP 6000 nie jest lepszy od Aurora 700. To jedynie Twoje odczucia. Ale! Ale, bardzo wazne odczucia. I wybierasz sprzet dla ciebie. Więc jeśli dla ciebie zagrało to lepiej to o to przecież chodzi.

Napisano

Panowie ;))

Bardzo dziękuje za wszelkie porady i pomoce 🙂

Finalnie został Klipsch 6000 + DRA800H.

Jestem pod ogromnym wrażeniem zestawu i na moje potrzeby idealnie pasuje ;)

Bas jest taki jaki oczekiwałem:))

Całkiem inne odczucia niż z głośnika Marshall :) Kolumny są nowe, dlatego mam nadzieje, że za jakiś czas po rozgrzaniu będą jeszcze lepiej grać ;)

PS. Czy warto do tego zestawu dokupić subwoofer??

Napisano (edytowany)

Uff nareszcie 😋 

Marshall  był taki niezastąpiony!! Widzisz sam ze można lepiej 👍

Posłuchaj narazie bez subwoofera daj im się wygrzać!

Edytowano przez Gość
Napisano

Dobra uwaga. Po pierwsze kolumny powinny jakiś czas sobie pograć i powinieneś się z nimi osłuchać. Co do subwoofera to można nim bas poprawić i zepsuć jeśli się użyje niewłaściwy lub użyje się go bez wyczucia.  Skoro bas jest taki jak chciałeś to chyba nie jest konieczny.

Napisano (edytowany)

Żeby moje dzieci tak się słuchały 😉 

Jak ustawiłeś sprzęt podeślesz zdjęcia?

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Nie kupuje xD Ale dziękuje za rady :)

Z góry przepraszam za bałagan, ale dopiero wróciłem do domu :)

Proszę nie hejtować ;)

Za kolumną mam poduszkę, chciałem zobaczyć czy jest różnica przy tłumieniu dudnienia.

Część poduszek mam pochowanych, ale pewnie je wyciągnę.

Zastanawiałem się nad zwykłymi pułapkami basowymi z pianki, które na Allegro można nabyć za 30 zł.

DD74BA7B-E1F0-48F8-8815-D02E83DC392D.jpeg

Edytowano przez Amster
Napisano

Fajne te Klipsch zawsze mi się podobały ich produkty 👍 

Uważam że za bardzo skręcileś je do środka! Może jakieś duże kwiaty za nimi postaw, panele wygłuszające to jest dobry pomysł! Zasłaniałeś tylny bass- reflex?

Napisano

Kwiaty odpadają :) Wszystko nam usycha - dziewczyna nie ma ręki do kwiatów ;) 

Zaraz trochę je rozstawie, generalnie wiem, że dobrze byłoby aby zrobić z metr luzu od ściany, ale na tym mieszkaniu jest to niemożliwe.

Na zimę zmieniam położenie i będą na przeciwległej ścianie, wiec trochę zyskam na szerokości i może 30-40 cm od ściany.

Generalnie poduszka zakrywa otwór w głośniku, ale dudnienie dalej pojawia się:/

Słychać to, wiec pewnie kwestia mat - pytanie czy takie coś da radę:

Zobacz ofertę: PANELE AKUSTYCZNE MATA PIANKA AKUSTYCZNA 50x50 3m2 https://allegro.pl/oferta/panele-akustyczne-mata-pianka-akustyczna-50x50-3m2-7025082830?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&csi=76a22b73-7d27-4481-8f9d-0c5c3f0711a9

Napisano

Sprawdziłem i przy szerszym rozstawie kolumn zdecydowanie lepiej to gra ;)

Tunel br zatkałem poduszką i sumienie ustało, ale pogorszyło się odczucie basu jednocześnie ;) Coś za coś :)

Jak znajdę gąbkę chętnie spróbuje :)

Napisano

Amster. A co powiesz o średnicy w tych kolumnach. Ciągle tylko bas i bas. Wiadomo, klipsche są w tym temacie wybitne, bo to takie raczej kinowe granie. A jak z detalicznością, separacją instrumentów, jakością wokali, jak brzmi gitara elektryczna w szybszym utworach. Nie masz wrażenia że czegoś brakuje? Miałem klipsche, ale model niżej i dół był super, góra bardzo dźwięczna ale średnica była nijaka. Stąd pytanie. Bo prawdę mówiąc wciąż gdzieś z tyłu głowy chodzi za mną klipschowe granie.

Napisano
15 godzin temu, Wito76 napisał:

Amster. A co powiesz o średnicy w tych kolumnach. Ciągle tylko bas i bas. Wiadomo, klipsche są w tym temacie wybitne, bo to takie raczej kinowe granie. A jak z detalicznością, separacją instrumentów, jakością wokali, jak brzmi gitara elektryczna w szybszym utworach. Nie masz wrażenia że czegoś brakuje? Miałem klipsche, ale model niżej i dół był super, góra bardzo dźwięczna ale średnica była nijaka. Stąd pytanie. Bo prawdę mówiąc wciąż gdzieś z tyłu głowy chodzi za mną klipschowe granie.

Jeżeli chodzi o mnie to nie odczuwam braków.. Czasami lubie posłuchać gitarę i dla mnie jest Pk, aczkolwiek moją opinią nie sugerowałbym się z uwagi na brak doświadczeń z innymi kolumnami. Dla mnie jest rewelacja i to mi wystarczy ;) Może kiedyś stwierdzę inaczej 😁

14 godzin temu, S4Home napisał:

Fajnie to wygląda nie ma co przepraszać. Fajnie się kontrastują z jasnym pomieszczeniem.

I jak różnica z poduszkami lub bez?

hmm przez zatkanie poduszkami ustal bas wiec jest tylko kompromis między kulturą grania, a odczuciami basowymi ;)

Aczkolwiek oswajam się z tym. Zdaje sobie sprawę, że te kolumny lepiej grałyby w większym pomieszczeniu, ale to wszystko z czasem ;)

Napisano

Dziś mam zdecydowanie więcej czasu i przewróciłem wszystko do góry nogami :)

Przestawiłem wszystko odwrotnie, dodałem poduszki na kanapie i teraz mogę z ręką na sercu powiedzieć Wam, że w tej chwili zrozumiałem co to potęgą STEREO!;)

Dudnienie ustało, bass jest taki jaki chciałem, wszystko słychać dokładnie i wyraźnie... Ciary przechodzą podczas Live’a Chestera Benningtona.. Muzyka puszczana jednak z Tidala z jakością Hi-Fi.

Mieliście rację, że doznania będą całkiem inne niż w Marshallu.

W tej chwili chciałbym podziękować wszystkim za pomoc, cierpliwość ;)

F74D744B-C30B-4522-80C8-40214050FEE2.jpeg

Napisano

A taki uparty byłeś że niby MARSHALL ci wystarcza! Czyli można tylko trzeba chcieć! 

Dobrze przeprowadzone zmiany powinny zaoferować lepszy dźwięk! Piszesz że tak jest to dobrze 👍 

Tylko mnie go gołe okno niepokoi szyby odsłonięte to coś nie dobrego dla dzwieku!! Może jakaś zaslona/firanka? Widzę dywan na plus 😉