Andrew Piotrowski Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Witam Wszystkich Rozglądam się za czymś jak w tytule. O ile wszekiej maści standów do małych monitorów jest pełno na rynku, to o coś a'la nóżki/cokoły do podłogowek już jest ciężko. Chodzi mi o coś podobnego jak na załączonych zdjęciach. Nie jestem audiofilem. Posiadam Monitor Audio MR6 i o ile dzwiękowo nie mam zastrzeżeń do tych kolumn, to myśle o czymś co podniesie walory wizualne kolumn. Same kolce nie spełniają moich oczekiwań. Dodam, że nie chodzi mi o granitowe podstawki. Dziekuję bardzo za wszelkie pomysły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Witam Takie coś znalazłem są jeszcze inne u tego sprzedawcy. Bardziej wyrafinowany kształt to chyba lepiej samemu zrobić np z płyty stalowej i dokupić kolce! Ewentualnie kupić TREP na schody dębowy,jesionowy i wyciąć coś oryginalnego https://allegro.pl/oferta/standy-podstawy-pod-kolumny-podlogowe-black-kurier-8940505324 Edytowano 10 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 Witam. Dziękuję za pomysł. To jednak jeszcze nie to. Trochę to za... zwykłe? Co do robienia czegoś samemu, to chyba nie najlepszy pomysł. No, chyba że się okaże, że faktycznie nikt tego nie oferuje, to może zaprojektuję i zaczne sprzedawać 😜 Sam znalazlem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/aluminiowe-kolce-glosnikowe-9192546654?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=CjwKCAjwnef6BRAgEiwAgv8mQaG6YwW2JG_jmPnRZ_funIdqvU63j5iukW2XxT0Vacu4OeB_wfzZ2RoCyk4QAvD_BwE ale to też nie to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Ciekawi mnie co to ma być 😉 Może to? http://hifijaity.pl/kukly/kulky-pg10-podstawy-pod-kolumny-wolnostojace/ Edytowano 10 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 Te drugie już prędzej. Tylko gdzie to kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Stara aukcja z 2018r cena też dobra 😯 https://archiwum.allegro.pl/oferta/kolce-hi-end-podstawy-plozy-pod-kolumny-i7701086618.html Edytowano 10 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 No, trochę za bardzo się to świeci, ale już idziemy w dobrą stronę 😜 Swoją drogą ciekawe, czy tylko mi przyszło do głowy "odnudzić" wygląd swoich kolumn i stąd brak tego typu produktów, czy może byłby na to rynek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Uważam że każdy towar ma swojego kupca! Kwestia marketingu itp. Skoro AUDIOFILE kupują kable audio za 200.000 tyś to i tego typu dodatki zapewne ktoś kupi. Kwestia dogadania się z salonami audio, internet, znajomi jest wiele mozliwosci!! Edytowano 10 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 37 minut temu, Andrew Piotrowski napisał: No, trochę za bardzo się to świeci, ale już idziemy w dobrą stronę 😜 Swoją drogą ciekawe, czy tylko mi przyszło do głowy "odnudzić" wygląd swoich kolumn i stąd brak tego typu produktów, czy może byłby na to rynek? Połysk mocny co by nie było. Podejrzewam że nie tylko tobie natomiast więcej osób zamiast "odnudzenia" celuje poprostu w zmianę kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2020 No, sądziłem, że to będzie tańsze rozwiązanie niż zmiana kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Tańsze by było jak byś sam zrobił!! Edytowano 10 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 16 godzin temu, Andrew Piotrowski napisał: No, sądziłem, że to będzie tańsze rozwiązanie niż zmiana kolumn. Napewno tańsze ale nikt nie powiedział że będzie lekko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Jak zależy Ci na jakości to pogadałbym z P.Januszem Rogozem https://www.rogoz-audio.com/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 Dzięki, ale gdybym miał "pogadać" z Panem Januszem to faktycznie rozważyłbym zakup nowych kolumn. Większość wyrobów Pana Janusza kosztuje więcej niż mój zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Przepraszam, że tak pod swoim postem, ale chciałęm odswieżyć temat. Zrobiłem coś takiego i włąśnie zamontowałem. Uważam, że kolumny wyglądają dużo lepiej. Na tyle, że nie będę nic wiecej kombinował. Co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 2 godziny temu, Andrew Piotrowski napisał: Co sądzicie? Bardzo fajnie to wyszło. Estetycznie i praktycznie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) Własny pomysł i wykonanie zawsze doceniam ocena 5+ 😉 Nie chcę się wymądrzać ale przydał by się dywan między kolumnami. Nie dudni? Edytowano 10 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Pomysł własny, ale wycięcie nierdzewki na laserze musiałem zlecić firmie. Myślałęm też o plexi, ale bałem się, że nie utrzyma ciężaru. Co sądzicie o kolorystyce? Kupiłem czarny spray, ale się trochę waham. Z dywanem kiepsko, bo podłogówka. W całym domu mamy jeden malutki pod stolikiem kawowym. Poza tym mój mały ma alergie na roztocza, więc tym bardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 14 minut temu, Andrew Piotrowski napisał: Poza tym mój mały ma alergie na roztocza, więc tym bardziej. Sorry Co do malowania wszystkie sprzęty widzę czarne może warto je wypolerować na wysoki połysk taki kontrast wizualny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Myślałem raczej o pomalowaniu na czarno tej metalowej podstawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 1 godzinę temu, Andrew Piotrowski napisał: Myślałem raczej o pomalowaniu na czarno tej metalowej podstawki. Ja bym zostawił. Nóżki mebli i ramka telewizora też są srebrne o ile się nie myle. Ale to ja😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 3 godziny temu, Andrew Piotrowski napisał: wycięcie nierdzewki na laserze musiałem zlecić firmie Ile Cię to kosztowało. Pomysł super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Kolce z podkładkami -65zł Podstawka ze stali nierdzewnej szczotkowanej -wycięcie 138zł, ale trzeba doliczyć 45zł za rysunek i projekt CAD (na szczęście ten koszt ominąłem rysując samemu) Farba w sprayu (lepsze byłoby malowanie proszkowe, ale jest droższe) -20zł Czyli stan, jak na zdjęciu to nieco ponad 200zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Panie wygląda świetnie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Piotrowski Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) Muszę przyznać, że podoba się nawet mojej Pani. A nie jest to częste zjawisko 😜 Poza tym, wydaje mi się, że trochę lepiej to słychać teraz. Może to złudzenie, a może faktycznie lepiej, gdy kolumny nie stoją bezpośrednio na podłodze 😄 Edytowano 10 listopada 2020 przez Andrew Piotrowski Bład Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts