Elf Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Witam dostałem kolumienki na urodziny teraz poszukuję jakiegoś amplitunera do nich możecie coś polecić rozmyślam nad Yamaha RN 602 ,803, Onkyo 8250 lub 8270 lubię słuchać Rocka pokój 17 m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Śmiało mogę polecić yamaszke rn803d jeżeli już posiadasz te kolumny to postaraj się wypożyczyć i przetestować w domowych warunkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 Kurde nie bardzo mam czas żeby jechać i wypożyczyć ewentualnie może zakupie w Media markt będę miał czas 45 dni na zwrot wtedy na spokojnie bym potestowal do marketu mam 5 minut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 Zamówiłem odbiór za 50 minut za godzinkę pójdę i odbiorę panowie kolumny są chyba 6 omowe jaka impedancję ustawić w Yamaha 803 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Ustaw najniższą możliwą wartość w amplitunerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 Ustawiłem na 4 omy to co zauważyłem na szybko funkcja YPAO psuje dźwięk przynajmniej w mojm odczuciu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Cześć, Jeśli cenisz sobie dynamikę, bardzo dobrą separację instrumentów oraz świetną aplikację to wybór jest oczywisty - Yamaha. Niestety nie da się jednoznacznie powiedzieć czy model RN602 będzie wystarczający czy może lepiej postawić na bezkompromisowość i wybrać model RN803d. Najlepiej byłoby posłuchać obu i samemu ocenić. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz omówienia warunków wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 12 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2020 53 minuty temu, Q21 napisał: Cześć, Jeśli cenisz sobie dynamikę, bardzo dobrą separację instrumentów oraz świetną aplikację to wybór jest oczywisty - Yamaha. Niestety nie da się jednoznacznie powiedzieć czy model RN602 będzie wystarczający czy może lepiej postawić na bezkompromisowość i wybrać model RN803d. Najlepiej byłoby posłuchać obu i samemu ocenić. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz omówienia warunków wypożyczenia. Wybrałem Yamahę RN 803D fajnie gra z Elac Debut 2.0 b6.2 choć pewnie kolumny muszą trochę pograć aby pokazały swoje możliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Czyli poszedłeś drogą bez kompromisów. Warto dać trochę czasu kolumnom jak i amplitunerowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 18 godzin temu, Elf napisał: Ustawiłem na 4 omy to co zauważyłem na szybko funkcja YPAO psuje dźwięk przynajmniej w mojm odczuciu Ypao jest jest fajna funkcja aczkolwiek nie zawsze działa na plus. Więc jeżeli w twoim przypadku działa lepiej bez tak zostaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 Panowie jak długie przewody głośnikowe mogę zastosować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Takie jakie potrzebujesz, a w tej wielkości pomieszczenia które masz nie będą aż tak długie. Na razie niech to trochę pogra (bo jakieś przewody w tej chwili masz), a później ewentualnie można wprowadzić małą kosmetykę w brzmieniu Twojego systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: Takie jakie potrzebujesz, a w tej wielkości pomieszczenia które masz nie będą aż tak długie. Na razie niech to trochę pogra (bo jakieś przewody w tej chwili masz), a później ewentualnie można wprowadzić małą kosmetykę w brzmieniu Twojego systemu. Obecnie mam REAL CABLE BM 250 T 2 X 3mb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 (edytowany) U mnie w torze te same przewody, ale w wersji TDC 500 F. Jest w nich wyraźnie zaznaczony bas oraz analogowa góra pasma. Edytowano 13 września 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 7 godzin temu, Elf napisał: Panowie jak długie przewody głośnikowe mogę zastosować Witaj Gratulujemy wyboru. Poczekaj teraz, aż model RN803 pogra w Twoim systemie. Z biegiem czasu zaobserwujesz pozytywną zmianę. W konfiguracji, którą wybrałeś warto dołączyć przewód, który nie rozjaśni Ci systemu i zachowa dobry bilans. Proponuję Ci posłuchać Audiowuest Rocket 33. https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/rocket-33.html Co prawda nie należy do tanich, bo kosztuje 160 zł ,ale warto go sprawdzić. Zapraszamy Cię do wypożyczenia. W naszych salonach mamy wersje przeznaczone dla testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Nie przeginaj z kablami. Na razie zostaw te co masz a poczekaj aż system sie ułozy, wygrzeje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 W chwili obecnej zostawiłbym wszystko tak jak jest. Pozwól sprzętowi popracować, ułożyć. Jeśli będzie CI czegoś brakowało w brzmieniu to będziemy mogli pokombinować jeszcze z kablami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 14 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2020 Z nowymi kabelkami narazie się wstrzymam tak jak chłopaki doradzają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 20 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2020 Po tygodniu grania mogę napisać świetne kolumny nic dodać nic ująć i teraz mam zagwozdkę ponieważ posiadam jeszcze pylon audio Pearl 27 które też fajnie grają jakaś decyzja musi zapaść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 No my Ci tej decyzji nie pomożemy podjąć. Zaproś znajomych niech każdy weźmie kartkę 5 utworów. I ocenia po swojemu. Później macie podsumowanie. Lepiej takie zdanie niż obcych ludzi z forum nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Przewody mają wpływ na dźwięk i proponuję Ci z biegiem czasu się tym zainteresować. Odkryjesz, że we własnym systemie można dodatkowo namieszać Jak będziesz chciał skorzystać z wypożyczenia, to zapraszamy Cię do kontaktu z nami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 22 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2020 18 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Przewody mają wpływ na dźwięk i proponuję Ci z biegiem czasu się tym zainteresować. Odkryjesz, że we własnym systemie można dodatkowo namieszać Jak będziesz chciał skorzystać z wypożyczenia, to zapraszamy Cię do kontaktu z nami. Na pewno skorzystam choćby z ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Dnia 22.09.2020 o 03:16, Elf napisał: Na pewno skorzystam choćby z ciekawości Zapraszam, tylko wcześniej daj znać za pomocą maila, że jesteś zainteresowany. To ułatwi ustalenie terminu :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 30 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2020 No i podjąłem decyzję Pylon Audio Pearl 27 zostają teraz potrzebuje coś do pokoju córki 15m2 słucha Rocka myślałem o jakimś pianocraft MCR -N670D lub Denon ceol N11 dab możecie coś polecić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Witam Rozważ propozycję SMSL Q5 PRO jest to cyfrowy wzmacniacz z ELAC zagra bardzo poprawnie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts