Oktawio Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 (edytowany) Witam Poszukuję swojego pierwszego porządnego zestawu stereo. Poczytałem sporo internetów i wytypowałem kandydatów na wzmacniacz: marantz pm68 pioneer a701r denon pma 920 onkyo a8850 sony f570es Z zestawem głośnikowym jest trochę trudniej. cały czas marzą mi się podłogówki, ale niestety miejsca brak. wytypowałem jedynie: Tannoy m2. Mają one bass reflex tylny, Chyba bardziej pasowałyby mi z przednim. Pomieszczenie w którym będzie to grało to pokój 20m, kształt litera L. Czego oczekuje od zestawu stereo? uniwersalności, szczegółowości i dobrze zaznaczonej sceny, przestrzeni. Jak moglibyście mi pomóc? Niestety nie jestem w stanie pojechać i posłuchać każdego z tych 5 wzmacniaczy więc podajcie swoje typy, żeby zawęzić tą listę. Jak możecie doradźcie też coś z kolumnami. Jakie zestawy najlepiej się sprawdzą do moich oczekiwań. Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc. Edytowano 18 września 2020 przez Oktawio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Z czystym sumieniem mogę polecić Onkyo A-8850 (bądź 8870). Znajomy ma i gra on bardzo dobrze, zwłaszcza jak na swój wiek. Minus to ceny, które absurdalnie skoczyły po filmie ReduktoraSzumu. No i sterowanie głośnością tylko ręczne (chyba nie ma pilota, ale mnie najwyżej poprawcie). Jeśli chcesz szczegółowości to na pewno nie te Tannoye. Słuchałem go na Tannoy M4. Grało to okej, ale Catony za kilka stówek, grały podobnie, więc hymmm. Do tego Onkyo może warto patrzyć za jakimś modelem Dali. Masz miejsce na podłogowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Warto żebyś pomyślał jednak nad kolumnami podłogowymi zawsze można zrobić małe przemeblowanie dobrze jakbyś dodał zdjęcie gdzie ten zestaw miałby stanąć. Co będzie głównym źródłem dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Cześć, Jeśli brałbyś pod uwagę nowy sprzęt to polecam zwrócić uwagę na Topping MX3 w połączeniu z Pylon Audio Pearl 25. Zestaw zapewni dynamiczne brzmienie z szybkim basem i szeroką prezentacją sceny dźwiękowej. Jeśli miałyby to być kolumny podstawkowe to dobrym rozwiązaniem byłyby niemieckie Heco Aurora 300, które zagrają muzykalnie z bliższą średnicą. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 (edytowany) Witam Starsze ONKYO, DENON 560/860 + M2 jak najbardziej fajne granie! Jednak żeby nie było tradycyjnie i za nudno 😉 od siebie polecam SMSL Q5 PRO mam używam jestem BARDZO ZADOWOLONY wielu użytkowników też!! W jego przypadku wielkość nie ma znaczenia! Kolumny np: https://allegro.pl/oferta/kolumny-elac-fs-107-jet-120w-swietny-stan-srebrne-9435462862 Poczytaj o nim! Edytowano 19 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolodziejski Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Coś niedokładnie czytałeś boTannoy m2 nie jest detaliczny, wprost przeciwnie. Jak ma być Tannoy to te dwie ostatnie tanie serie Tannoya bardziej detaliczne, za 500-700 kupisz niemal nowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktawio Napisano 19 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2020 Witajcie, Kubad sporządziłem poglądowy obraz mojego mieszkania. Całość to 29m. szału to z miejscem nie ma. Wzmacniacz myślę, że mógłby stać w regale. Sprzęt ma być podłączony do kompa, tv i ps4. W przyszłości jakieś cd. DudasDudek dzięki za polecenie onkyo 8850. Polecisz jeszcze jakieś kolumny z Cantonów i Dali konkretnie? Q21 niestety biorę pod uwagę tylko sprzęt używany. kolodziejski dlatego dodałem konkretne zapytanie na forum. Jest mnóstwo opinii w internecie które się wykluczają. Możesz polecić coś detalicznego i szczegółowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Nie polecam Cantonów, po prostu pamiętam, że one grały ciul gorzej od Tannoyów, które były ponad dwa razy droższe. Jeśli chodzi o Dali, to w budżecie na pewno mieści Concept 6, albo chyba pan Piotr kiedyś polecał 850. Tylko nie jestem pewien czy zapewnią wystarczająca szczegółowość. Można by też pomyśleć o Melodika BL40 MK2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts