obrok Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Jak w temacie - jaki napęd CD polecalibyście do Naim Unity Atom i jakim kablem to podłączyć, do rockowego grania. Zapewne będzie używany kilka razy w roku - raczej chcę mieć argument do żony, że nie mogę jeszcze wyrzucić tych kilkuset płyt, skoro przecież mam do nich odtwarzacz... No ale jak już kupować, to coś co ewentualnie fajnie zagra. Obecny zestaw to Naim Atom + Buchardt S300 mkII (jeszcze raz dzięki Q21 za polecenie tych kolumn - jestem w nich niezmiennie zakochany. To znaczy w brzmieniu, wizualnie też niezmiennie mnie nie powalają). Z góry dzięki za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz. Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Najtańszy, sprawny, o nie najgorszym WAF, który da się połączyć z Atomem optykiem lub coaxialem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Cześć, Cieszę się, że Buchardt S300 przypadły do gustu i zostały zaproponowane nie bez powodu, ponieważ świetnie zgrywają się z Naim Uniti Atom Jeśli chciałbyś wykorzystać DACa z Naima to polecam zwrócić uwagę na Primare dd15, który charakteryzuje się dużą dynamiką oraz bardzo dobrą szczegółowością. Dodatkowo będzie pasować wymiarami do Naima Atoma. Alternatywą może być Audiolab 6000CDT, który również jest wyłącznie transportem ale w tym przypadku stracisz nieco na separacji instrumentów i szczegółach. Niemniej jednak w tym przedziale cenowym (~2000zł) jest to jeden z najlepszych transportów. Świetnym odtwarzaczem CD jest Musical Fidelity m3scd, który charakteryzuje się niespotykaną muzykalnością i świetną holografią. Alternatywą z odtwarzaczy CD może być dynamiczniejszy atoll CD80 Signature. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obrok Napisano 19 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2020 Dzięki za propozycje, ale to trochę za wysoka półka cenowa jak na to, żeby przekonać żonę do niewyrzucania płyt Pytanie laika - skoro i tak całą robotę wykona DAC z Naima, to czy faktycznie nie wystarczy jakikolwiek transport, byle się kręcił i wysyłał cyfrowo sygnał do Naima? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Solidny po optyku. Zgadzam się. Yamaha CDS 700 albo Pioneer PD 50 . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts