Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Szukam audio do nagłośnienia 20m2

Słucham głównie muzyki elektronicznej, chill, rock + filmy

Zestaw chciałbym, aby spiął się z TV (HDMI+ARC), a źródło muzyki to w 95% BT, mile widziany tuner ;)

Sprzęt może być używany, kolorystyka biały lub czarny.

Na dzień dzisiejszy myślę o Audio Pro A26.

Pytanie, czy to dobra droga a jeżeli tak to, czy warto iść dalej (3000zł) i brać A36?

Napisano

Witaj,

Dobry kierunek! Jeżeli możesz sobie pozwolić na model AudioPro A36, to zdecydowanie warto dopłacić te kilkaset złotych. Otrzymujesz produkt wolnostojący, z szybkim basem, który nie boi się zejść nisko. Małe membrany nie są tu żadnym ograniczeniem w średniej wielkości pomieszczeniu. Po za tym duża przestrzeń z tych głośników to największa ich zaleta. Za cenę 3222 zł, otrzymujesz produkt, który znokautuje każdego soundabara niezależnie od kwoty :)

Zapraszamy Cię na prezentacje bądź wypożyczenie, sam się przekonasz!

Napisano
6 godzin temu, S4Home napisał:

z TV wyjdziesz cyfrowo a zakup SMSL Q5 Pro + Heco Aurora 700 czy Monitor Audio Bronze 100 chyba zagra lepiej? Co Wy na to?

Może jeszcze bazując na waszej propozycji elektroniki połączyć z indiana line tesi 561. 

Napisano
7 godzin temu, S4Home napisał:

z TV wyjdziesz cyfrowo a zakup SMSL Q5 Pro + Heco Aurora 700 czy Monitor Audio Bronze 100 chyba zagra lepiej? Co Wy na to?

Zdecydowanie tak! Do w/w kolumn dopisałbym jeszcze KEF Q350.

Napisano

Witaj!

Jeśli szukasz potężnego brzmienia z małych kolumn, warto wziąć pod uwagę Klipsch The Fives - bardzo miło nas zaskoczyły, a słuchaliśmy ich w pomieszczeniu ponad 30m2.
Idąc jednak w stronę zestawu stereo, szczerze polecamy Toppinga MX3 - malutki, lecz potężnie brzmiący wzmacniacz w bardzo przystępnej cenie.
Śmiało można go połączyć z kolumnami takimi jak Pylon Audio Pearl 25/27, Polk Audio Signature S50E, Monitor Audio Bronze 6 ;) 
W Toppingu MX3 jest wejście optyczne i coax, więc podłączenie telewizora nie będzie problemem, a zagra to bardzo ciekawie! :D 

Zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny!

Napisano

Dziękuję za propozycje, stanęło na Audio Pro A26... z dwóch względów:

1. cena... wszystko co polecaliście innego było w zakresie +3k, a jednak chciałem zamknąć się w 2k :)

2. Rozbiłem się o temat wymiarów.. monitory ładnie stoją na szafce obok TV, kolumny podłogowe musiałyby w moim przypadku wejść miedzy szafki... odradzono mi tego. Dodatkowo generowało by to też inne problemy estetyczne ;)

Powiem tak, macie rację A26 gra naprawdę fajnie, ale 20m2 to chyba troszkę dla nich za dużo, trochę mi brakuję niskich tonów, ale grają naprawdę fajnie jak na tak małe kompaktowe wymiary.

Niemiej biorąc pod uwagę budżet i możliwości umiejscowienia ogólnie jestem zadowolony, apka do zarządzania działa świetnie, a programowalne przyciski na pilocie to mistrzostwo.

Napisano
40 minut temu, AdrianBo napisał:

Dziękuję za propozycje, stanęło na Audio Pro A26... z dwóch względów:

1. cena... wszystko co polecaliście innego było w zakresie +3k, a jednak chciałem zamknąć się w 2k :)

2. Rozbiłem się o temat wymiarów.. monitory ładnie stoją na szafce obok TV, kolumny podłogowe musiałyby w moim przypadku wejść miedzy szafki... odradzono mi tego. Dodatkowo generowało by to też inne problemy estetyczne ;)

Powiem tak, macie rację A26 gra naprawdę fajnie, ale 20m2 to chyba troszkę dla nich za dużo, trochę mi brakuję niskich tonów, ale grają naprawdę fajnie jak na tak małe kompaktowe wymiary.

Niemiej biorąc pod uwagę budżet i możliwości umiejscowienia ogólnie jestem zadowolony, apka do zarządzania działa świetnie, a programowalne przyciski na pilocie to mistrzostwo.

Masz jeszcze możliwość drobnej regulacji basu i sopranu w aplikacji.  Może Ci to pomóc, choć jak wspomniałem w niewielkim stopniu. 

Zapraszamy Cię po wycenę, :)