kecaj Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy temat i przychodzę do Was z pytaniem o dopasowanie wzmacniacza do kolumn Fyne Audio F303 (już kupione). Widziałem inny temat gdzieś i polecane były modele za ok. 3 tys. Pytanie czy np. udałoby się polecić coś w granicach 2 tys. i wtedy mam plan polować na coś używanego? Nie ukrywam, że budżet gra rolę. Czy np. taka Yamaha As 501 (o ile ogłoszenie jest aktualne :D) wystawiona niedawno w dziale sprzedaży miałaby sens? Przepraszam jeśli jestem mało dokładny w moim pytaniu, jeśli chodzi o moje oczekiwania, ogólnie słucham prawie wszystkich gatunków i ciężko mi sprecyzować dokładnie jakiego dźwięku szukam. Na pewno lubię dobrze zaznaczony bas i dosyć dokładne, analityczne granie. Jeśli ktoś mi odpowie, że kupiłem w takim razie złe kolumny to trudno Ogólnie nabyłem je w promocyjnej cenie i nie szukam też złotego Graala dla moich uszu, wiem, że będą jakieś kompromisy, ale to i tak będzie wielki upgrade z mojego poprzedniego zestawu. Natomiast jeśli faktycznie lepiej dołożyć pieniądze to też proszę o info i wtedy uzbieram więcej, jestem otwarty na propozycje. Z góry dzięki za przeczytanie i pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Yamaha As 501 będzie chyba zbyt jasna, może coś od Marantza, np. PM 6007 który ma szansę nieco uspokoić dosyć ofensywnie brzmiącą poliestrową kopułkę. Basu na pewno Ci nie zabraknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Zakładka: Giełda>>Sprzedam(str.2)>>Creek Evolution 50a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 9 godzin temu, kecaj napisał: Przepraszam jeśli jestem mało dokładny w moim pytaniu, jeśli chodzi o moje oczekiwania, ogólnie słucham prawie wszystkich gatunków i ciężko mi sprecyzować dokładnie jakiego dźwięku szukam. Na pewno lubię dobrze zaznaczony bas i dosyć dokładne, analityczne granie. Jeśli ktoś mi odpowie, że kupiłem w takim razie złe kolumny to trudno Nie ma czegoś takiego jak złe kolumny. Co najwyżej niedopasowane do Twoich preferencji. Napisałeś ze bedzie to poziom wyzszy od tego co masz. Pytanie jesli był to jakis tam sprzet stacjonarny a nie np. Soundbar to moglbys podac co to byl za system, ponieważ moglbys podpiąć te kolumny pod poprzedni wzmacniacz/ampli/all in one i ocenic jak to brzmi i na tej podstawie wyznaczyc wady/kompromisy dzwiekowe. Z takimi informacjami na pewno bedzie łatwiej tu na forum coś doradzić w zwiazku z kierunkiem poszukiwań zgodnie z Twoimi preferencjami brzmienia. Pozdr. 5 godzin temu, Marcos napisał: może coś od Marantza, np. PM 6007 U mnie tannoy dc jest sparowany wlasnie z w/w firmą czyli pm6004 i jest b.dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Yamaha tak ale upoluj model AS 701 on gra jednak wyraźnie lepiej i równiej. Marantz PM 6006 i 6007 jak najbardziej. No i klasyk Nad 356 BEE. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts