derekwww Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 (edytowany) Dzień dobry, Zastanawiam się na zakupem Yamaha RX-V485 lub Yamaha RX-V4A z zestawem kolumn 5.1 + subwoofer. ( muzyki jakiej słucham Heavy Metal ) Obecnie posiadam kolumny Jamo Classic 8 oraz subwoofer Koda sw-1000 v2 Doradźcie czy wymieniać cały sprzęt? ... czy warto zostawić coś z obecnego zestawu? Edytowano 18 października 2020 przez derekwww Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 4A to model nowszy 485. Masz po prostu 8K i inny design. Na razie podłącz to co masz. A zobaczysz czy te kolumny Ci pasują. Ile ewentualnie miałbyś po zakupie droższego 4A na zakup kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekwww Napisano 19 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2020 Czyli zostanę przy wyborze modelu v485 lub d485. ( 8K nie jest mi potrzebne ) Myślę o kwocie około 5tys. Na obecnym sprzęcie RX-V350 kolumny dudnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 Dudnienie to raczej nie kwestia samego amplitunera. Może jego ustawień albo akustyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekwww Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 Mam drugi amplituner i na każdym z nich te kolumny nie miały dynamiki. Co do ustawień to próbowałem wszystkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 1 godzinę temu, derekwww napisał: Mam drugi amplituner i na każdym z nich te kolumny nie miały dynamiki. Co do ustawień to próbowałem wszystkiego. A to może oznaczać, że to wina kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekwww Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 Dlatego pytam Was na forum co było by lepsze od obecnych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 Wspomniałeś o słuchaniu muzyki, może zatem warto pomyśleć o sprzęcie stereo zamiast kina domowego? Łatwiej będzie o coś fajnie grającego muzykę w stereo niż w kinie domowym w niskim budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekwww Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 Chcę zostać przy kinie domowym. Może lepiej kupić sam amplituner, a do niego dobrać osobno kolumny? Piszcie co jest warte uwagi. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 a jak w ogóle wygląda pomieszczenie, w którym stoi to kino? ile metrów? Jak to masz rozstawione w pomieszczeniu? Wrzuć może chociaż jakiś poglądowy szkic. Wspomniane przez Ciebie dudnienie może być spowodowane słabą akustyką pomieszczenia, nie koniecznie kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Czyli i dudni i nie ma dynamiki. Oj to nie będziesz w stanie tego zaakceptować. Pod Yamahe warto sprawdzić Quadrala 6500 LE, Ewentualnie nieco lepiej ale i drożej Fyne F 303 lub Tannoy 7.4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derekwww Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 14 godzin temu, Markcox napisał: a jak w ogóle wygląda pomieszczenie, w którym stoi to kino? ile metrów? Jak to masz rozstawione w pomieszczeniu? Wrzuć może chociaż jakiś poglądowy szkic. Wspomniane przez Ciebie dudnienie może być spowodowane słabą akustyką pomieszczenia, nie koniecznie kolumnami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Ile od rogu jest ta prawa kolumna? Od tylnej i bocznej ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts