Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jedna z opini z Ceneo! JBL 5.1

Super brzmienie. W pomieszczeniu ok 30m2 radzi sobie świetnie. Basy oraz czystość dźwięku bez zastrzeżeń. Satelitki świetnie sprawdzają się w filmach i grach, wszystko bez kabli. Max moc i widać jak p oduszka na narożniku drży :) Jeśli ktoś zastanawia się jeszcze, szczerze polecam ten sprzęt!  mniej 

Umarłem 😁

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Generalnie to "oni" wiedzą czego szuka przecietny odbiorca.

2 godziny temu, RLC napisał:

widać jak p oduszka na narożniku drży

Daje obraz tego jak jestesmy postrzegani przez producentow i nie tylko. Chodzi o to by zaspokoić delikwenta Basem. Tylko te opisy przemawiaja do świadomości i by było możliwie najwiecej watt! 

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano (edytowany)

Dlatego może uratujemy chociaż jednego przed tym ustrojstwem 😁 Pokazaliśmy że można inaczej lepiej zobaczymy jaka będzie decyzja. 

Jeśli jednak sprzęt ma być do typowego łupania proponuję używany wzmacniacz i Altusy 👍 

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Nie słuchałem tych Jbl ale słuchałem tego Yamacha HTY 7040 z dodatkowym subem. W filmach sobie super jak na taki sprzet radzi. Co do muzyki to się nie wypowiadam bo to nie sprzet do jej słuchania. No chyba, że chcesz słyszeć muzyke a nie jej słuchać to wtedy może być

.

Edytowano przez grzegorz8370
Napisano

Są dobre soundbary Yamahy to prawda. Ale te wysokie modele. W kinie potrafią zaskoczyć. Ale to zawsze będzie sprzęt który jest robiony dla Designu, dla zaspokojenia potrzeb WAŻ czy Architekta . Nigdy nie dogoni klasycznego systemu

Napisano

Zapewne miała długi i częsty kontakt ze sprzętem audio jest poprostu osłuchana 👍 

Moja zaczyna sama słuchać muzyki nawet jak mnie nie ma w domu czyli jest na dobrej drodze 😉

Napisano
Dnia 23.10.2020 o 09:56, Markcox napisał:

Jak tak czytam większość tematów, to całe szczęście, że moja jest w tych 20%

To teraz pytanie.

Czy znała Twój zapał audio w momencie jak Cie poznała? Czy wiedziała że jest to coś co jest dla ciebie ważne?

Napisano

Jak sięgnę pamięcią, to jeszcze wtedy nie miałem takiej zajawki na audio - ot, stały po prostu zawsze u mnie w domu jakieś podłogówki do radia, czy muzyki, a sama zajawka przyszła w późniejszym czasie. Inna sprawa, że to nie ma większego znaczenia, po prostu ja nie pacyfikuje jej zajawek i pasji i działa to w obie strony - oczywiście, o ile owe nie wychodzą za daleko poza ramy zdrowego rozsądku ;) 

Napisano
1 godzinę temu, Markcox napisał:

Jak sięgnę pamięcią, to jeszcze wtedy nie miałem takiej zajawki na audio - ot, stały po prostu zawsze u mnie w domu jakieś podłogówki do radia, czy muzyki, a sama zajawka przyszła w późniejszym czasie. Inna sprawa, że to nie ma większego znaczenia, po prostu ja nie pacyfikuje jej zajawek i pasji i działa to w obie strony - oczywiście, o ile owe nie wychodzą za daleko poza ramy zdrowego rozsądku ;) 

A gdzie są ramy tego zdrowego rozsądku? Obawiam się, że audiofil i rozsądek to dwa wykluczające się wyrazy. Od momentu kiedy człowiek wchodzi w etap, w którym muzyka służy do słuchania sprzętu i kabli a nie na odwrót, zdrowy rozsądek przestaje istnieć 🙂

Napisano
18 minut temu, seba3002 napisał:

w którym muzyka służy do słuchania sprzętu i kabli

I to jest właśnie dla mnie przykład wyjścia poza ramy zdrowego rozsądku. Całe szczęście mi to zjawisko nie zagraża ;) Ale oczywiście rozumiem też, że są osoby, dla których "gra" wszystko i nie mam problemów z poszanowaniem ich wyborów.