ChudyArek Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) Cześć wszystkim. Chcę stworzyć porządne audio do komputera i nie wiem co robić... Słucham muzyki klubowej, stare energy, manieczki, stare techno i house, okazyjnie rocka i metalu. Wpadłem na pomysł aby kupic aktywny subwoofer z min. 20cm głośnikiem o do tego dwie satelitki na biurko. Subwoofer postawiłbym na podłodze pod biurkiem. I tutaj pytanie... Czy jest szansa żeby satelitki zagrały głośno i nie zostały stłamszone przez subwooferowy bas? Czy może odpuścić sobie taki zestaw i kupić aktywny 2.0? Wiem że najlepiej by było kupić zestaw stereo (kolumny + wzmacniacz) no ale nie mam jak takiego zestawu kupić... Za mały budżet na coś sensownego i nie mam jak podjechac na odsluch. Mój budżet to ok. 1200zł Jeżeli zestaw 2.0 to myślałem nad edifier 2750DB i Mircolab solo 7c. A zestaw 2.1 to sub Magnat supreme 202 + jakieś porządne satelitki albo jakiś sub stx'a... Napiszcie proszę co o tym sądzicie? Czy taki zestaw się sprawdzi? Jakie wady i zalety maja oba te zestawy? Edit: Zapomniałem napisać jakiego źródła używam. To tak... Plikami źródłowymi będzie głównie to co oferuje YouTube oraz pliki mp3, a moją kartą dźwiękową jest Aune X1S pro. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Edytowano 22 października 2020 przez ChudyArek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Cześć, Budżet dosyć mocno ograniczony i w takim budżecie na sam początek skupiłbym się na zestawie 2.0, a w przyszłości pomyślałbym o dodatkowym subwooferze. Ze sprawdzonych rozwiązań masz Topping MX3, którego podłączysz pod komputer, masz moduł bluetooth i na prawdę wydajny wzmacniacz stereo. Możesz go porównać z Aune X1S Pro, ponieważ jest jedno wejście analogowe. Świetnie zgrywa się z Heco Aurora 300 lub jeśli cenisz sobie przestrzenność to Pylon Audio Pearl Monitor byłyby dobrym wyborem. Microlab Solo 7c polecam, kawał dobrego brzmienia za rozsądne pieniądze. Sam miałem kiedyś Solo 6c Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 23 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2020 A jakbym kupił solo 7c? Do tego w przyszłości subwoofer? Chciałbym aby obyło się bez wzmacniaczy i dodatkowych urządzeń. Tylko karta dźwiękowa i głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelm6 Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Ja nie wiem jak wy te kolumny ustawiacie że wam się to na biurku mieści. No przecież do komputera to aż się prosi nieduże monitory z subem - Edifier 350. W systemie 2.0 tym bardziej w takich pieniądzach zawsze basu będzie brakowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 23 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2020 No też pomyślałem żeby na biurko dać jakieś fajne satelitki a pod biurko dobry sub, tylko nie wiem co się z czym je... Ogólnie subów do 800zł jest sporo, za 400-500 na pewno bym jakieś satelitki kupił, np. Edifier R1600 TIII do tego jakiś sub od Klipscha / Magnata / M-Audio czy też coś z używanych subów do 800zł... Tylko nie wiem jak miałbym to podłączyć pod kartę dźwiękową, bo ona chyba nie ma wyjścia na sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 Audio Pro ADDON T14 Audio Pro A26 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajci Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Długo szukałem rozwiązania do muzyki i filmu przy codziennej pracy z komputerem. Jeśli chcesz mieć piekne czyste brzmienie w muzyce oraz efekt w grach to będę szczery: 1. Adam Audio T5V + subwoofer T10S - cena od 2800-3200pln, na olx widziałem najtańsze oferty zestawu, 2. Interfejs Focusrite Scarlett Solo 3Gen - 500pln, 3. Kable 2 x XLR głośniki-subwoofer oraz 2 x subwoofer-interfejs = 4 x 60zł = 240zł 4. Ewentualnie: 2 x 120 zł - uchwyt do monitora, który odpowiednio odwrócony służy jako podstawka dla głośników z pełną regulacją - idealne rozwiązanie dla osób z małą przestrzenią na biurku. T10S jest w cenie głośników, czy warto zdecydownia tak dzwięk jest głębszy i różnica jak diametralna. Jesli nie masz kasy to zainwestuj na poczatek w same głośniki jak ja ;). pełen koszt to 3700-4000pln za system, który spowoduje że codziennie będziesz mieć banan na ustach ;) W razie wątpliwośći zapraszam w Toruniu na odsłuch ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Wielokrotnie nagradzane za jakość dźwięku i funkcjonalność, Audio Pro A26. Szczycimy się zawsze tymi "maluchami" bo w okolicach 2000 zł za parę, to ciężko tu jest coś sensowniejszego zaproponować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Jak ktoś szuka w tej kwocie zestawu 2.1. kolumn z subwooferem do PC, laptopa czy TV to pojawił się w przystępnej cenie zestaw dedykowany do tego typu zastosowań od Klipsch ProMedia Heritage 2.1. Dodatkowo ma Bluetooth i sterowanie głośnością całego zestawu z pilota, jak i samego subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Troszeczkę czasu już minęło, ale mamy odświeżony model od Audio Pro, czyli model A28. https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a28.html?color=1735&gclid=CjwKCAjwh-CVBhB8EiwAjFEPGTlPfXTCrjgjuj3wftyp0ql_iRCLRU70YRUrjnvU5wglbjjpnYim6RoCrwcQAvD_BwE Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Wypożyczyłem sobie A28 z Tophifi z pomorza na weekend. Dam znać co o tym modelu sądzę. Nie wiem czy będę kupował (z góry przepraszam) ale jestem ciekawy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 października 2022 Udostępnij Napisano 20 października 2022 I jak to się skończyło? Doszło do zakupu? Ciekawi jesteśmy Twojej opinii w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts