Piccolosan Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Witam. Chciałbym się poradzić czy wymiana j/w sprzętu nie spowoduje jakiejś katastrofy Do rzeczy - wyszły nowe modele Yamaha RX-V4a które posiadają już obsługę 8k i 4k120hz Do Yamaha mi aktualnie bliżej ponieważ ma wysoko oceniany MusicCast który może się przydać w momencie zakupu głośników tylnych (plan na przyszłość) Nie mniej mam kilka wątpliwości i bardzo proszę o opinię i pomoc: - Czy Yamaha w tym modelu nie ma za mało mocy? Denon w labie ma trochę ponad 100w w stereo (posiadane głośniki Diora Polaris 180) - Yamaha posiada opis iż zastosowano zupełnie nową konstrukcję wzmacniacza (pobór mocy i waga wyraźnie niższa niż w Denonie) ; brak testów, skąd wiadomo że to nie jakieś kukułcze gniazdo - Pojawiają się opinię że dostawca chipu HDMI 2.1 (Panasonic) coś zboblił i możliwe że nie załatają tego softem/zródło: https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1603697838 - Coraz częściej oglądam filmy/seriale Netflix. Czy rezygnacja z posiadanego stereo np. na zestaw Taga Harmony tav-606 v3 spowoduje odczuwalny "downgrade" stereo? Nie wiem w ogóle jaką półkę prezentuję obecna Diora Polaris 180 - jedyne co mogę powiedzieć to przy porządnym zestrojeniu Denona, powyłączania audyssey i zabawą podbiciami i korekcją ; dźwięk jest zadowalający - Czy w ogóle jest sens zabawy i przenosin z stereo na dźwięk przestrzenny dla Netflix? (Nie mam możliwości przetestowania materiału 5.1 nigdzie w okolicy) Z góry dziękuję za opinie i cenne porady Odpisz, cytując
Vastly Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Jestem tu od kilku dni, ale proponuję Ci na początek przeczytać ten wątek: Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 52 minuty temu, Piccolosan napisał: MusicCast który może się przydać w momencie zakupu głośników tylnych (plan na przyszłość) w czym Ci ten musicast pomoże? Do tych głośników i tak musisz pociągnąć kable, bez prądu nie zagrają, zatem nie zwracałam bym na to uwagi przy wyborze. Odpisz, cytując
Bali Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Tak szczerze ta zamiana Tobie dużo nie wniesie. Masz może tv 8K???? Jeśli nie to niema co kombinować, jeden i drugi Amp AV jest słaby. Denon od modelu avr-x3xxx już coś może zamieszać w systemie. Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 1 listopada 2020 Autor Napisano 1 listopada 2020 6 godzin temu, lolekdrugi napisał: w czym Ci ten musicast pomoże? Do tych głośników i tak musisz pociągnąć kable, bez prądu nie zagrają, zatem nie zwracałam bym na to uwagi przy wyborze. Tak, akurat mam w tych miejscach gniazdko prądowe, a testy na portalach wyglądały obiecująco. Ale fakt że 800 zł za sztukę to trochę jest. 5 godzin temu, Bali napisał: Tak szczerze ta zamiana Tobie dużo nie wniesie. Masz może tv 8K???? Jeśli nie to niema co kombinować, jeden i drugi Amp AV jest słaby. Denon od modelu avr-x3xxx już coś może zamieszać w systemie. Chciałem przyszłościowo kupić, dla późniejszego OLED CX, i PS5. Tylko że faktycznie przez najbliższy rok może nie być gier w 120fps. Z kolei kupowanie RX-V685 na dzisiaj to już chyba krok w tył, bo za dwa lata i tak hdmi 2.1 będzie standartem? Odpisz, cytując
Bali Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Jakie testy czego testy, niskobudżetowych amplitunerów??? Toć każdy do 3tyś zł zagra tak samo, posiada na pokładzie to samo, tyle samo mocy i tyle samo "wodotrysków" różnią się jedynie wyglądem. Ludzie nie oczekujcie cudów za 3tyś zł. Niestety zabawa w kino domowe kosztuje i aby to dobrze grało to trzeba zainwestować. Odpisz, cytując
maverick2005 Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 (edytowany) 30 minut temu, Bali napisał: Toć każdy do 3tyś zł zagra tak samo, posiada na pokładzie to samo, tyle samo mocy i tyle samo "wodotrysków" różnią się jedynie wyglądem Jeżeli masz na myśli, amplitunery kina domowego to do końca się nie zgodzę. Edytowano 1 listopada 2020 przez maverick2005 Odpisz, cytując
Bali Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Jeżeli masz na myśli, amplitunery kina domowego to do końca się nie zgodzę.Ja tylko wyraziłem moje zdanie, patrzę co one posiadają a i słyszę jak to jeden kupi taki czy owaki i za chwilę sprzedaje lub się psuje bo płyty padają z przegrzania, albo ludzie kupują Amp AV i chce aby w stereo zajebiście grało. To wtedy wzmacniacz a nie Amplituner. Odpisz, cytując
maverick2005 Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 (edytowany) 13 minut temu, Bali napisał: Ja tylko wyraziłem moje zdanie Rozumiem i o to chodzi przecież tu na forum, zapytałem z ciekawości,pomijam już te wszystkie bajery,jakość grania w stereo w stosunku do wzmacniacza, bardziej chodziło mi o dźwięk w kinie że tu,moim zdaniem są różnice, między tymi amplitunerami,nawet w tej grupie cenowej. Edytowano 1 listopada 2020 przez maverick2005 Odpisz, cytując
Bali Napisano 1 listopada 2020 Napisano 1 listopada 2020 Rozumiem i o to chodzi przecież tu na forum, zapytałem z ciekawości,pomijam już te wszystkie bajery,jakość grania w stereo w stosunku do wzmacniacza, bardziej chodziło mi o dźwięk w kinie że tu,moim zdaniem są różnice, między tymi amplitunerami,nawet w tej grupie cenowej.Zależy na czym komu zależy, jeśli tylko filmy i konsola do gier to każdy Amp AV będzie dobry, 5.1 set wystarczy, najważniejsze aby o subie nie zapominać bo on robi robotę w kd. Yamaha+Pylon Audio Pearl lub ShapireDenon+Heco Vitka lub AuroraMarantz+Dali Zensor lub OberonOnkyo+Klipsch To są takie "sprawdzone" połączenia ale i tak przed zakupem lepiej samemu udać się na testy do salonu audio Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 1 listopada 2020 Autor Napisano 1 listopada 2020 A w sprawie tych Diora Polaris, zostawiać i dokupić centralny plus sorround, czy lepiej nowe jak wyżej Heco lub Aurora? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 listopada 2020 Napisano 2 listopada 2020 8K 120Hz właśnie nie mają jak się okazuje. Ale mamy ten amplituner i to lepszy model niż poprzedni 485. Gra ciekawiej. Z tym że te kolumny tu są nadal problematyczne. Ja bym zaczął od wymiany kolumn a później amplituner. No chyba że na raz. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 2 listopada 2020 Autor Napisano 2 listopada 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: 8K 120Hz właśnie nie mają jak się okazuje. Ale mamy ten amplituner i to lepszy model niż poprzedni 485. Gra ciekawiej. Z tym że te kolumny tu są nadal problematyczne. Ja bym zaczął od wymiany kolumn a później amplituner. No chyba że na raz. Zapraszam Piotr O jakim amplitunerze Pan pisze, oraz jaka propozycja kolumn? Dziękuję Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Napisano 3 listopada 2020 4A ma problemy z 8k120HZ ale gra lepiej niż poprzednik 485. Jaki budżet na same kolumny? Piotr Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 listopada 2020 Napisano 4 listopada 2020 No to heco Victa 702. Bardzo dobry set w tej cenie. Chyba że oczekujesz gęstego mocnego dzwieku. Basowego to Magnat Supreme 802 set. Oba oczywiscie z subami. Piotr Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 4 listopada 2020 Autor Napisano 4 listopada 2020 Gdzie znajdę info o cenie i zestawie 5.1 bo pokazują się same stereo Odpisz, cytując
maverick2005 Napisano 4 listopada 2020 Napisano 4 listopada 2020 https://www.google.pl/search?sxsrf=ALeKk003z7Wc-LdTrA-pc2N7SrwIPgxMIg%3A1604495716006&ei=Y6miX5ftPO2GwPAPy7G5qAc&q=heco+victa+prime+702+set+5.0&oq=heco+victa+prime+702+set+&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYATIECCMQJzIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIFCCEQoAE6BwgAEEcQsANQlWFYlWFgyGloAXAAeACAAXyIAXySAQMwLjGYAQCgAQHIAQLAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 4 listopada 2020 Autor Napisano 4 listopada 2020 Dziękuję, muszę poszukać czy gdzieś w Poznaniu można ich posłuchać Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 listopada 2020 Napisano 4 listopada 2020 W tej sytuacji, czekamy na dalsze informacje ze strony Yamahy. Producent cały czas podtrzymuje upgread, który ma rozwiązać te problemy. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 listopada 2020 Napisano 5 listopada 2020 19 godzin temu, Piccolosan napisał: Gdzie znajdę info o cenie i zestawie 5.1 bo pokazują się same stereo U mnie 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Producent cały czas podtrzymuje upgread, który ma rozwiązać te problemy. Jestem bardzo ciekawy czy to wystarczy. Czy to tylko mit aby nie hamować sprzedaży. Jedni i drudzy zrobili sobie kuku i to w momencie kiedy mogli na prawdę dobrze wejść ze sprzedażą. Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 5 listopada 2020 Autor Napisano 5 listopada 2020 10 godzin temu, S4Home napisał: U mnie Jestem bardzo ciekawy czy to wystarczy. Czy to tylko mit aby nie hamować sprzedaży. Jedni i drudzy zrobili sobie kuku i to w momencie kiedy mogli na prawdę dobrze wejść ze sprzedażą. Dzwoniłem do salonu i brak niestety Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 listopada 2020 Napisano 5 listopada 2020 3 godziny temu, Piccolosan napisał: Dzwoniłem do salonu i brak niestety Czy piszesz o modelu RX V6? -spoglądałem dziś na stany naszych salonów i jestem niemal przekonany, że kilka egzemplarzy powinniśmy mieć na stoku. Jutro mogę potwierdzić. Odpisz, cytując
Piccolosan Napisano 5 listopada 2020 Autor Napisano 5 listopada 2020 Cytowałem S4Home Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 listopada 2020 Napisano 6 listopada 2020 Pytałeś 23 godziny temu, S4Home napisał: Gdzie znajdę info o cenie i zestawie 5.1 bo pokazują się same stereo Odpowiedziałem u mnie. Znajdziesz u mnie informację o cenie i mogę Ci telefonicznie udzielić więcej informacji o danym produkcie. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts