Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czyli ogólnikowo mówiąc Denon S 750 jest lepszy od AVR-X1600H?

Kolumny Yamahy odpuszczam.

A wiecie coś więcej o tych Wilsonach Viper? Nie żebym się upierał ale tak z czystej ciekawości 😜

Edit. Doczytałem;p wybrałem oba zestawy gdyż były już tak sparowane, po drugie poczytałem i posłuchałem YT (o ile źródła mogą być wiarygodne i obiektywne). Ale odnalazłem Wasze forum w poszukiwaniu i tutaj informacje wydają się być rzetelne więc podpytuję;p 

Edytowano przez ha98m
Napisano
28 minut temu, ha98m napisał:

Czyli ogólnikowo mówiąc Denon S 750 jest lepszy od AVR-X1600H?

Tu, raczej postawił bym na Denona AVR-X1600H ma większą moc na kanał, troszkę lepszy system korekcji pomieszczenia, większy zasilacz i wyższy standard bluetooth. Posiada funkcję bi-amp.

Poczekaj spokojnie,zobaczysz co branża zaproponuje w tym budżecie jeszcze,a najlepiej wrzuć to na osobny temat ,bo mały bałagan zaraz się zrobi w tym temacie.

Napisano
14 godzin temu, ha98m napisał:

Yamaha RX-V485 + NS-F51/NS-P51

DENON AVR-X1600H + Wilson Viper

Nie polecam obu kolumn.

Lepiej do tych amplitunerów wybrać Taga 606V3 albo Quadral 6500LE. Nie mówiąc o Heco Victa 702 czy Magnat Supreme 802

1600 i 750 maja praktycznie taką sama moc. Tam jest 5 W na kanał to jest nie zauważalne. I chyba o ile dobrze pamiętam to S750 tez ma opcje Bi apingu.

Różnica w wyposażeniu.

Ale tutaj przepaści nie ma.

Piotr

Napisano
15 minut temu, S4Home napisał:

Nie polecam obu kolumn.

Lepiej do tych amplitunerów wybrać Taga 606V3 albo Quadral 6500LE. Nie mówiąc o Heco Victa 702 czy

1600 i 750 maja praktycznie taką sama moc. Tam jest 5 W na kanał to jest nie zauważalne. I chyba o ile dobrze pamiętam to S750 tez ma opcje Bi apingu.

Różnica w wyposażeniu.

Ale tutaj przepaści nie ma.

Piotr

Noc zarwana ale coś znowu doczytałem :P Z denonów bliżej mi do 1600 (posiada Dolby Vision - może się kiedyś przyda może nie, nowsze bluetooth)

Różnica pomiędzy Denonem 1600 a Yamahą 485? - czy są na tyle subtelne że nie ma znaczenia co kupimy?

Kwestia  Magnat Supreme 802 - raczej odpadają bo to 2 kolumny

Taga 606V3 albo Quadral 6500LE - wnioskuję że podobny poziom (dlaczego do Quadrali polecaliście z osobna subwoofer? Mają słaby bas?)

Heco Victa 702 - tutaj wnioskuję że są dużo lepsze od powyższych ale mogę nie zmieścić się w cenie bo podchodzimy do 4200k razem z ampli...

Napisano
1 godzinę temu, ha98m napisał:

dlaczego do Quadrali polecaliście z osobna subwoofer? Mają słaby bas?

Nie wiem, skąd wyciągnąłeś taki wniosek kolego, ale w kinie subwoofer jest nie polecany, a zalecany, bez znaczenia na rodzaj i wielkość posiadanych kolumn.

Przytaczając klasyka "kino bez sub'a, to ch**, nie kino" ;) 

Napisano
16 minut temu, Markcox napisał:

Nie wiem, skąd wyciągnąłeś taki wniosek kolego, ale w kinie subwoofer jest nie polecany, a zalecany, bez znaczenia na rodzaj i wielkość posiadanych kolumn.

Przytaczając klasyka "kino bez sub'a, to ch**, nie kino" ;) 

na razie o sub'ie nie myślę bo i tak już jesteśmy na limicie budżetu albo go przekraczamy...

Sub to pieśń przyszłości a na teraz chce Ampli i 5.0 dlatego pytam tylko o to :D A powyższe tak mi się rzuciło w oczy więc chciałem podpytać 

Napisano

więc jeżeli 

26 minut temu, ha98m napisał:

Sub to pieśń przyszłości a na teraz chce Ampli i 5.0

to koniecznie musisz pamiętać o tym, że

44 minuty temu, Markcox napisał:

kino bez sub'a, to ch**, nie kino

i może nastąpić małe rozczarowanie ;) 

Napisano
3 godziny temu, ha98m napisał:

Różnica pomiędzy Denonem 1600 a Yamahą 485? - czy są na tyle subtelne że nie ma znaczenia co kupimy?

Nie nazwałbym tego subtelnymi różnicami a innym charakterem brzmienia.