Golonek Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Witam, pytanie do Was słuchał ktoś hybrydy Hta 800 bądź 1200. Jak wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Pytałem już kiedyś o Tage 1200 w temacie Magnata mr780,czy może ktoś słuchał i mógłby porównać te dwie hybrydy,ale jak narazie również cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Bardzo mało popularny sprzęt. Opinie w necie pozytywne, ale wiadomo, recenzje sponsorowane a użytkownicy... każda myszka swój ogonek chwali. Tu bardziej bariera psychologiczna wchodzi w grę. Kupić Taga to taki trochę niesmak moralny, skoro są bardziej uznane konstrukcje jak Magnat czy Vincent. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 35 minut temu, Wito76 napisał: Opinie w necie pozytywne, ale wiadomo, recenzje sponsorowane a użytkownicy... każda myszka swój ogonek chwali. Dlatego miałem nadzieję że branża coś wrzuci w tym temacie. 50 minut temu, Wito76 napisał: skoro są bardziej uznane konstrukcje jak Magnat No nie do końca,bo patrząc na forum,jeżeli mówimy o hybrydach Magnata Ma,Mr to też były mało znane i tak naprawdę dużo zawdzięczają te sprzęty Piotrowi z S4home,który często je polecał oraz namawiał na wypożyczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Nie mam nic przeciwko firmie Taga może i mają dobre sprzęciory 😉 dużo u nich hybryd nawet myślałem żeby kupić ich wzmacniacz. Zastanawiam się tylko kto dla nich produkuje urządzenia audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Przeważnie ich elektronika jest budowa jednak na gotowych komponentach z chin. Co nie znaczy że źle. Moim zdaniem całkiem udany model. Ale po prostu MR 780 jest dla niego za duzym konkurentem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Taga Harmony bazuje na gotowcach przez co ceny są na prawdę bardzo atrakcyjne. Jesli chodzi o brzmienie to w tej kategorii cenowej na pewno się broni i brzmi muzykalnie i łagodnie na górze. Magnat MR780 czy Audiolab 6000a mają więcej energii. Wszystko zależy jakiego brzmienia oczekujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maestro Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Jestem posiadaczem HTA-1200, również szukałem informacji. Pierwotnie chciałem kupić amplituner YAMAHA z najwyższej serii. Niestety , próby z dziesiątkami kolumn i ... słabo wypadało za tak grubą kasę. Chciałem zostać przy starej mini wieży. Lecz trafiłem na w/w wzmacniacz i od pierwszego brzmienia poczułem potencjał, choć sprzęt był nowy nierozgrzany (lampy), mimo wyeksponowanej średnicy. Przy tym odsłuch był z ich kolumnami podstawkowymi z serii Diamond, Nawet moje oczekiwania od sprzętu zmieniły się, bo w końcu wiem jak powinien brzmieć głos (śpiew) i instrumenty "analogowe". Kiedyś średnica, to najlepiej.... wycinka. Pokochałem muzykę jazzową, bluesową, stary rock czy muzykę filmową/klasyczną. Przy tych ostatnich to dla mnie był szok. Powiem też, że nawet Yamaha najlepiej grała z kolumnami TAGi. Brzmienie można zmienić,poprawić poprzez zmianę lamp. No niestety wysokich lotów lampy nie są włożone do HTA-1200 Po odsłuchu w salonie muzycznym, sprzęt znalazł się w domu. Nie zmienia faktu, że koniecznie trzeba odsłuchać, bo są różne gusta i każdy ma inne ucho. To z mojego doświadczenia, odrzucałem tyle sprzętu, choć otrzymywały wiele nagród,rekomendacji itd. Jestem szczęśliwy, że wybrałem to, co mnie odpowiada oraz że spróbowałem czegoś, co na początku mnie odrzucało. Raz była reklamacja i wadliwa okazała się lampa (dźwięk rozjechał, że nie dało się tego słuchać). Podsumowując wrażenia super. Nie żałuję wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts