Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Proszę was o pomoc w znalezieniu używanego wzmacniacza o niedużych gabarytach mianowicie max wysokości 14cm, długość 34cm, szerokość bez limitu. Wzmacniacz musi mieć wejście phono i pilota. Od jakiegoś czasu czytam forum i w miarę przeglądania różnych tematów co chwilę zmieniają mi się koncepcję. Pierwotnie chciałem przeznaczyć 500zl ale chyba przy moich wymaganiach nie ma na co liczyć więc doszedłem do wniosku że odłożę i poszukam czegoś do 1000. Do tego jakieś monitory do max 1000zl (nowe lub używane). Słucham głównie rock i jazz ale czasem też pop. Pokój około 20m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 (edytowany) Smsl Q5 Pro + Magnat Quantum 673 https://a.aliexpress.com/_BSKHy8 https://www.olx.pl/oferta/magnat-quantum-673-plus-standy-CID99-IDD9Bdu.html Co jest źródłem dźwięku. Edytowano 16 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Cześć, Rozwiązaniem może być Topping MX3 + Pro-Ject Phono Box + Heco Aurora 300. Uzyskasz muzykalny charakter brzmienia z dobrą podstawą basową i naturalną średnicą. Jako alternatywę dla Heco możesz wziąć polskie Pylon Audio Pearl Monitor, które zagrają dynamiczniej z szybszym basem i nieco bardziej szczegółową górą. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 (edytowany) Patrzyłem na te maleństwa już wcześniej. Niestety odpadają ze względu na brak złącza phono i zbyt mało wejść. Mam podłączony telewizor, gramofon, CD i jeszcze jeden AUX pod który podłączam na szybko komputer lub telefon. Do tego chciał bym kiedyś dokupić jakiś magnetofon. Myślałem właśnie o tych monitorach Pylon Audio Pearl bo bardzo często są polecane. Edytowano 16 listopada 2020 przez Wojtek Ko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 A może Rotel RA-02? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Cześć. SMSL Q5 PRO (na oli ok. 380 zł) +Dj ART Pre 2 (ok 220 zł w pl) + switch SPDIF (na ali ok. 60 zł). Gramofon podpinasz pod DJ Art Pre, ten kablem 2xRCA -> minijack do SMSL. Komputer po USB do SMSL. Reszta urządzeń pod switch i ten optykiem do SMSL. Resztę dołóż do budżetu na głośniki. Pozdrawiam, Kamil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Dokładnie tak z tym gramofonem potwierdzone na forum działa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Jakoś to nie dla mnie. Nie widzę u siebie tych wszystkich pudeleczek. Nie mówię że małe znaczy gorsze i jak by była wersja tego smsl z większą ilością złącz to nawet bym się nie zastanawiał. Jeśli nie ma czegoś takiego to wole tradycyjny wzmacniacz z dużą ilością wejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Jest SMSL A8 ale niestety ponad budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 No faktycznie poza budżetem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Jest też A6 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Ten fajny chociaż cały czas o jedno wejście za mało no i kwota znacznie budżet przewyższa. No a co myślicie o tym Rotelu ra-02 lub ra-05? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 No to inaczej. A co sam wyszukałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 No właśnie ten Rotel ra-02 wpadł mi w oko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 18 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 Przeczytałem cały wątek o smsl q5 pro i się do niego przekonałem. Wczoraj zamówiłem - Jak się nie będzie sprawdzać to najwyzej wyląduje w innym pokoju. Zastanawiam się jeszcze jeszcze czy ten selektor sygnału to może być jakiś pierwszy lepszy czy lepiej szukać jakiegoś lepszego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 6 minut temu, Wojtek Ko napisał: Jak się nie będzie sprawdzać to najwyzej wyląduje w innym pokoju. Tak się zastanowiłem. Czyli jesteś w stanie zaakceptować nietrafiony zakup i umieścić go w innym pomieszczeniu, a wtedy szukać dalej, ale nie jesteś w stanie zaakceptować czegoś co przekracza budżet? Mam takie wrażenie, że pierwsza opcja to też przekroczenie budżetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 18 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 Hehe no jak się tak zastanowić to coś jest w tym co mówisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 A ja myślę ze to nie będzie nie trafny wybór . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 Trzeba założyć sobie widełki max ceny. Skoro stać mnie na 1000 zł, to ile mogę maksymalnie dołożyć? 1000 zł +??? Szukałbym też wśród używanych wzmacniaczy, z tych wymienionych. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 (edytowany) Wojtek Ko czyli dobrze zaproponowałem na początku Q5 😉 Też bym był za ustaleniem budżetu w odpowiedniej kwocie, bo z 1000 zł łatwo można dobić do 3000 zł i wiecej. Edytowano 18 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 18 listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 listopada 2020 12 godzin temu, Wojtek Ko napisał: Zastanawiam się jeszcze jeszcze czy ten selektor sygnału to może być jakiś pierwszy lepszy czy lepiej szukać jakiegoś lepszego? Ja tylko opisałem jak bym to zrobił, u mnie w 95% gra winyl😜 ale jako że to przełącznik między źródłami cyfrowymi to tu raczej filozofii nie ma. Być może jakiś droższy przełącznik będzie miał porty lepszej jakości... Ja chyba brałbym pierwszy lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 Kolega juz kupił. W takim razie poczekajmy na opinie. Bo robi się wieksza dyskusja niż przed zakupem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 To fakt za dużo się gada tutaj, mnie też czasem nosi 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Ko Napisano 15 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2020 (edytowany) Smsl q5 pro w końcu przyszedł i muszę bardzo wam podziękować za dobrą radę i przekonanie do niego. Na prawdę nie mogę wyjść z podziwu jak to maleństwo dobrze gra. Edytowano 15 grudnia 2020 przez Wojtek Ko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2020 Wiedziałem że tak będzie 👍 Jakie kolumny grają z Q5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts