Marcin Wie Napisano 2 grudnia 2020 Napisano 2 grudnia 2020 Witam nie jestem audiofilem i nie mam czasu na odsłuchy w dzisiejszych czasach zresztą mieszkam daleko od jakiegoś większego sensownego miasta zastanawiam się nad sprzętem do tv amplituner plus dwa glosniki i ew sub. Lub z tego co się orientuję dac plus zasilacz plus kolumny. Czy do amp potrzebuje dac czy jest on wbudowany jaki zestaw polecacie do 4/5 tys zł? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 grudnia 2020 Napisano 2 grudnia 2020 (edytowany) Jaki metraż? Czy słuchałeś już wcześniej czegoś? Jeśli tak to jakie brzmienie Ci odpowiada? Nie zaszkodzi też jakaś fotka albo rzut pomieszczenia, w którym ma być umiejscowiony sprzęt. Edytowano 2 grudnia 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 2 grudnia 2020 Autor Napisano 2 grudnia 2020 Dom z projektu Elka 2 tylko zmiana jest taka że salon ma otwartą kuchnię tego w projekcie nie było pomieszczenie otwarte ok 30 m2. Lubię niskie tony basik:) żona i córka głównie disco polo ja lubię coś spokojniejszego lat wpadła mi nuta Lopez and maluma pa ti. Coś w tym stylu lubię np Black eyed peas lub gorillaz . To z muzyki A filmy różne Fantasy akcja we jakiś thriller Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Yamaha RN 602 + Aurora 700. Polecam i zapraszam po wypozyczenie i na odsłuch Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Cześć, W tej kwocie zdecydowanie lepiej postawić na dobre stereo niż podstawowe kino domowe. Dobrym rozwiązaniem byłaby Yamaha RN602 + Heco Aurora 700 lub jeśli lubisz dynamiczniejsze brzmienie to Q Acoustic 3050i. Warto byłoby także pomyśleć o subwooferze, który przyda się w przypadku oglądania filmów. Jeśli chciałbyś pójść o półkę wyżej to warto zwrócić uwagę na klasyczny wzmacniacz taki jak Audiolab 6000a + Pylon Audio Sapphire 25. Zyskasz lepszą przestrzeń i zdecydowanie lepszą lokalizację. Dodatkowo brzmienie nabierze większej barwy. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 47 minut temu, Q21 napisał: Cześć, W tej kwocie zdecydowanie lepiej postawić na dobre stereo niż podstawowe kino domowe. Dobrym rozwiązaniem byłaby Yamaha RN602 + Heco Aurora 700 lub jeśli lubisz dynamiczniejsze brzmienie to Q Acoustic 3050i. Warto byłoby także pomyśleć o subwooferze, który przyda się w przypadku oglądania filmów. Jeśli chciałbyś pójść o półkę wyżej to warto zwrócić uwagę na klasyczny wzmacniacz taki jak Audiolab 6000a + Pylon Audio Sapphire 25. Zyskasz lepszą przestrzeń i zdecydowanie lepszą lokalizację. Dodatkowo brzmienie nabierze większej barwy. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Mogę prosic o wycenę ma mw194@wp.pl 56 minut temu, S4Home napisał: Yamaha RN 602 + Aurora 700. Polecam i zapraszam po wypozyczenie i na odsłuch Piotr Mogę prosić o wycenę na mw194@wp.pl za daleko mam do pana pod Warszawa mieszkam Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Yamaha RN 602 + Aurora 700. Polecam i zapraszam po wypozyczenie i na odsłuch Piotr Mogę prosić o wycenę na mw194@wp.pl za daleko mam do pana pod Warszawa mieszkam Rozumiem że do wzmacniacza pod tv muszę kupić dac kolejny tysiąc pewnie? Czy dac ma wpływ na cokolwiek i patrzeć na cenę czy wystarczy najtańszy Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Ale do tej Yamahy DAC nie jest Ci potrzebny 🙂. Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 26 minut temu, seba3002 napisał: Ale do tej Yamahy DAC nie jest Ci potrzebny 🙂. Bardziej chodziło mi o sam wzmacniacz Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 (edytowany) Yamaha to wzmacniacz plus tuner radiowy. Mozesz ją też podpiąć do TV kablem optycznym. Czy Ci chodzi o to, że wolisz sam wzmak, bez radia? Czy wzmacniacz całkowicie analogowy? Edytowano 3 grudnia 2020 przez maxredaktor Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 2 godziny temu, seba3002 napisał: Ale do tej Yamahy DAC nie jest Ci potrzebny 🙂. Bardziej chodziło mi o sam wzmacniacz A to nie jest taka zasada że jak kupujemy wzmacniacz to do tv podlacza się go przez dac ? A amplituner ma wbudowany dac ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Jeżeli masz wejścia cyfrowe we wzmacniaczu to dac nie jest Ci potrzebny. Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 3 grudnia 2020 Autor Napisano 3 grudnia 2020 Czy do tv Sony kdl 650ex podłącze ta yamahe bez dac ? Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 Tak, podłączysz. Ta Yamaha ma wbudowany DAC. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 Jeśli wybierzesz rn602 to podłączysz tam telewizor i masz od razu sieć w nim Chcesz czysty wzmak to as501 i wtedy tv podłączysz ale sieć musisz dokupić. Możemy wysłać ci ten set na testy do domu Piotr Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 4 grudnia 2020 Autor Napisano 4 grudnia 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Jeśli wybierzesz rn602 to podłączysz tam telewizor i masz od razu sieć w nim Chcesz czysty wzmak to as501 i wtedy tv podłączysz ale sieć musisz dokupić. Możemy wysłać ci ten set na testy do domu Piotr Jakie zestawy z głośnikami i ceny ? Mogę na maila ofertę? Mw194@wp.pl Odpisz, cytując
mrasin Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 jesli mozna chetnie sie podepne pod temat. rozwazam identyczny zestaw rn602 plus aurora 700 tak jak kolega. i teraz pytanie, jak to bedzie dzialac w polaczeniu z tv - chodzi mi o obsluge? czy tv automatycznie przy wlaczeniu przesyla dzwiek na ampli czy musze wszystko osobno wlaczac i za kazdym razem wybierac zrodlo dzwieku w tv Oraz drugie pytanie, jak taki zestaw wyglada pod ewentualna przyszla rozbudowe do 5.1? da sie to wogole zrobic sensownie? pozdrawiam Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 Nie, nie przełączy Ci automatycznie. Musisz ręcznie wybrać we wzmaku źródło. Zaś jeśli chodzi o rozbudowę do kina domowego, to moim zdaniem sensownie się nie da. Ale tu może ktoś bardziej zorientowany się wypowie. Odpisz, cytując
Marcin Wie Napisano 4 grudnia 2020 Autor Napisano 4 grudnia 2020 Czyli za każdym razem przy tv trzeba przelaczac wzmacniacz ? A jest taki wzmacniacz który działa z automatu ? Jakie źródło dźwięku podlaczcie oprócz tv ? Gramofon odtwarzacz cd (kiedyś mówiło się na to wieża) Odpisz, cytując
karbeti Napisano 4 grudnia 2020 Napisano 4 grudnia 2020 2 godziny temu, Marcin Wie napisał: Czyli za każdym razem przy tv trzeba przelaczac wzmacniacz ? A jest taki wzmacniacz który działa z automatu ? Jakie źródło dźwięku podlaczcie oprócz tv ? Gramofon odtwarzacz cd (kiedyś mówiło się na to wieża) Żeby działało z utomatu musi mieć eARC Odpisz, cytując
pablo83gt Napisano 5 grudnia 2020 Napisano 5 grudnia 2020 Też stoję przed wyborem stereo, którego będę używał pod TV oraz czasem muza z telefonu po bluetooth. Planuję właśnie zakupić r-n602 + Magnat Supreme 1002 (cenowo wychodzi korzystnie). Jeśli chodzi o włączanie się ampli wraz z TV połączonym po optyku to z tego co wyczytałem jest taka możliwość w ampli denon dra-800h, jednak chyba go sobie odpuszczę ze względu na cenę oraz słabszą moc od Yamahy. Jeśli chodzi o Yamahę podłączoną to TV po optyku to miałem tak zrobione z modelem r-n303d i nie wypada to źle: włączam TV, włączam Yamahę i już dźwięk z TV jest na ampli oraz steruję głośnością pilotem od TV, nic nie muszę ustawiać ani wybierać źródła za każdym razem. Zapewne w r-n602 będzie tak samo, jedynie w denonie jest ta przewaga że on pewnie się sam uruchomi wraz z włączeniem TV, w ampli yamahy trzeba nadusić przycisk power na pilocie lub na urządzeniu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 grudnia 2020 Napisano 7 grudnia 2020 Wystarczy włączyć na amplitunerze. On pamięta ostatnie źródło więc ten optyk będzie ustawiony. Jeśli chcesz wyeliminować pilota to tylko arc z tym że nikt ci nie da gwarancji że to działać będzie. Możesz się nie potrzebnie wkopać a i tak podłączysz optykiem serio. Radzę uważać i nie kombinować gdzie nie trzeba. Zapraszam po wyceny systemyav@s4home.pl Piotr Odpisz, cytując
mrasin Napisano 7 grudnia 2020 Napisano 7 grudnia 2020 dzieki za odpowiedz. sporo sie wyjasnilo rozwazajac wciaz temat KD czy stereo. w tej samej cenie mam RX-V6A oraz N803D. Jak duza roznica w jakosci stereo bedzie w przypadku dwu powyzszych zakladajac te same fronty (np Aurora 700)? Pozdrawiam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 grudnia 2020 Napisano 7 grudnia 2020 Zapytaj kolegi @JaZz, on porównywał różne wzmacniacze połączone z heco Aurora 700. Co prawda nie miał chyba Yamahy 6A, a jej poprzednika ale na pewno może pomóc w temacie. Moim zdaniem jeżeli kupisz Yamahę 803d będzie Ci ciężko rozbudować zestaw do kina domowego (chyba że będziesz przepinał kable, bądź zastosujesz dzielnik napięcia) ale zyskasz lepszy dźwięk w odsłuchu stereo. Kupując amplituner AV taki jak Yamaha 6A tracisz teoretycznie na jakości stereo ale dzięki wyjściom pre out zyskujesz możliwość rozbudowy zestawu o wzmacniacz, który poprawi odbiór stereo ale też odciąży sam amplituner w KD. Pożyczaj, porównuj, dokonuj trafnych wyborów 😉. Pozdrawiam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 7 grudnia 2020 Napisano 7 grudnia 2020 5 minut temu, JaZz napisał: to nie był skok za jaki chciałbym zapłacić ok 4tyś. A ile byłbyś w stanie zapłacić 😉? No i Cyrus one kosztuje teraz niecałe 2700 a myślę, że po forumowym rabacie jeszcze mniej. Ale oczywiście wszystko jest kwestią preferencji 🙂. Odpisz, cytując
Recommended Posts