Tadżitsu Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia Dnia 25.01.2025 o 21:38, czubsi napisał: dla kolegów z forum Szukam trafa 240/100V bez brumienia. Zasilacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcysko Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia (edytowany) Dokup filtr składowj stałej i przestanie brumić. To raczej problem z siecią elektryczną w domu/mieszkaniu, nie trafa. Edytowano 27 stycznia przez Marcysko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia Żadne inne urządzenie nie brumi, tylko trafo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcysko Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia Tylko, trafa właściwie brumią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 stycznia Udostępnij Napisano 27 stycznia 6 godzin temu, Marcysko napisał: Dokup filtr składowj stałej i przestanie brumić. To raczej problem z siecią elektryczną w domu/mieszkaniu, nie trafa. Takie coś mam w środku zasilacza: Mariusz @Bumpalump to składał i On będzie wiedział czy to DC Blocker… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Hej. Po długim czasie nieobecności…, zgłaszam się! jest nowy nabytek, teraz słucham i będą wrażenia 😄 pozdrowienia Darek 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcysko Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego (edytowany) 🤔To już niezła kolekcja się uzbierała.👍 Edytowano 4 lutego przez Marcysko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego w opisie co innego i na regałach też - ciężko orzec co teraz masz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Hej Ostatni nabytek to Alpha 907 MR. - piękny..... Dotychczas grały klocuszki tak jak w opisie...... Teraz czas na 907 MR a pozostałe do innych systemów lub na odpoczynek 907 MR ma swój styl, sam panel w porównaniu do 607 robi wrażenie, super wykonanie (potrafili w dawnych latach ludzie robić piękne rzeczy - komu to przeszkadzało). Posłucham trochę to opiszę moje wrażenia. Fajnie jest zrobić sobie od czasu do czasu taki fajny "prezent" Pozdrawiam Darek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego CD 717DR masz w czarnym kolorze ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Hej CD 717 DR w czarnym - niestety cos tam ostatnio zawodzi - micro skoki.... zjada nutki. Idąc za radą, zmieniony został jeden element (chyba układ scalony się przegrzewa) - no i po roku grania defekt powrócił. Tak więc Cd-ek grzeje ""ławę" - a szkoda bo bardzo mi pasowało jego brzmienie, zwłaszcza po XLR. No i efektownie wyglądał z 907 i MOS Ltd. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Pytam bo mam srebrny panel z wyświetlaczem i obudowę górną do niego 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Hej po pierwszych dniach słuchania- no nie wiem co powiedzieć, wszystko w zasadzie już Koledzy napisali. Nie ma co dodawać, ale chcę podkreślić, że 907 to sprzęt zjawiskowy i pełny. Pewnie nie jest ważne czy MR czy inny, poprostu klasa. Jest w punkt, jest wszystko! Góra, średnica i dół. Nie będę się silił na poezję. Dla mnie rewelacja, życzę każdemu miłośnikowi audio takiego stanu - obciwania z alpha 907. Dla mnie MR to dopełnienie linii, którą posiadam same klocki z tego klimatu. wszystko co powiedziano o tej integrze to święta prawda i dodam że jestem zachwycony! Jak ochłonę to napiszę coś konkretnego. pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego A więc tak: ostatnio grała 607 MOS Ltd, więc pkt odniesienia jest. powiem, że scena zrobiła sie „zdecydowana”, nie tak że jej nie było! Była, ale tak trochę skromniejsza, teraz mam odczucie, że MR mówi- zobacz nie mam z tym problemu i jest „mocno i zdecydowanie”. Wszystko poukładane, scena wychodzi dobrze przed linię głośników i mocno oznacza kazdy dźwięk. Głębia za linią kolumn wydaje się nieograniczona, każdy instrument ma swoje wyraźnie zarysowane miejsce! stojąc 1 m przed linią głośników mam odczucie jakbym założył dibrej klasy słuchawki- dźwięk jest dookoła. Najbardziej spektakularna różnica z poprzednim wzmacniaczem to krystaliczny, imponujący dźwięk! Jest precyzyjny, pojawiło się zdecydowanie więcej dołu! Bas jest poteżniejszy, dobrze kontrolowany, ale też jest go więcej! Średnie i wysokie - podobne, jednak dźwięki w każdym z zakresów rozdzielone, równe i krystalicznie wyraźne. Jednym słowem „potęga”. Ja jestem mega zadowolony, rok grania i pomyślę o DR Darek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Dodam- więcej szczegółów w scenie. Te detale, które są przy 607 blade i mało eksponowane, teraz pokazane są w należytej proporcji. Są! Wyraźne i detaliczne, mają swoje miejsce w scenie. To moja druga 907 a jestem zauroczony jak dziecko! W porównaniu do 907 - Starszej siostry- jest odmiennie, żeby opisać te subtelne różnice w sposobie prezentacji, zestawię je w jednym czasie obok siebie (jeszcze chwilkę) . Rodzinka też zauważa że „nowe” płyty zagościły w domu. 😜 PS dobre pre gramofonowe- moja starsza 907 też ma super pre gramofonowe, ale teraz wydobywam z AdFontes’a dużo więcej. Pozdrowienia dla Rodziny Sansujowej 😄💪🏻 Darek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego No cóż powiedzieć... Po prostu 👍👍👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Cześć. poszukiwany zestaw B/C 2302 Jak ktoś - coś to zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Piotrek wracasz do gry??? Czy dla kogoś szukasz??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Mam nadzieję, że to pierwsze 😎 Dźwięk takiego kompletu grającego u Piotrka należał do moich ulubionych i jak widzę takie zestawienie to od razu mam miłe wspomnienia (również z kolejnym właścicielem) 👍 i humor mi się poprawia! Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano Sobota o 19:54 Udostępnij Napisano Sobota o 19:54 @czubsi przecież cały czas jestem grze: 6 Sansui jest😜 dla kogos 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano Niedziela o 16:55 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:55 No niby tak 😀 Masz między innymi to co ja i wyjątkową 911! Ja czekam na Esoteric UX3. Skądinąd wiem, że to świetna maszyna. Tak czy siak będę miał 3 cd więc coś sprzedać muszę 😀 Na razie nie ma tematu bo jeszcze Esoteric nie dotarł 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano wczoraj o 13:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:45 (edytowany) Dnia 10.01.2025 o 21:47, HenryCorrez napisał: Dziękuję! Jest 3,8 m od środka kolumny do środka. W Klubie YB Audio pisali mi już, że lepiej 2,5, maksymalnie 2,8 m Nie miałem dotąd czasu, by porządnie kolumn posłuchać. Długość przewodów pozwala zbliżyć je o te 0,5 m do środka. Zobaczę, posłucham. Dzięki za podpowiedź. Nie należy sugerować się co piszą inni. Kolumny należy rozstawiać tak, jak pozwalają na to gabaryty pomieszczenia. W dużym pomieszczeniu szeroko, w średnim i małym odpowiednio bliżej siebie. Ważne jest by odległość miedzy kolumnami była zbliżona do odległości każdej z nich od słuchającego, budując trójkąt równoramienny. W takim układzie będzie budowana najlepiej brzmiąca scena, otoczona muzyką. P.S. Poddasze, pochyły sufit (na foto salonu) jest pochylony w jedną stronę, podnoszący się ku słuchaczowi, czy to są schodzące się dwie połaci dachu? Z doświadczenia wiem, że schodzące się sufity poddasza wpływają bardzo destrukcyjnie na dźwięk. Edytowano wczoraj o 13:46 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts