Skocz do zawartości

SANSUI - moja ulubiona marka

Recommended Posts

hubert hubert
Nic pilnego, pomyślę. A Ty na jaką końcówkę się się nastawiasz?
Mocno ciągnie mnie do 2301/2301L. Słyszałem i widziałem, więc wiem że mi pasuje . Ale fakt, że nie słyszałem 2103/2105, więc chętnie odsłucham, jak tylko by była okazja
Co by nie mówić, wskaźniki w serii 230x naprawdę robią robotę.

Masz rację, to porównanie będzie bardzo interesujące. Ale któryś z nich musiałby zagrać wyraźnie lepiej - co by to dla kogo znaczyło- niż 230x.
Myślę, że wielu z nas, miłośników muzyki, miłośników sansui, jest również miłośnikami samej formy. Właściwie wszystkie modele sansui przyciągają wzrok.

42 minuty temu, MarekB napisał:

Hubert

Pamiętaj, że jest jeszcze B-2201L (i uboższa B-2201). Na stronach audio-database i audio-heritage co prawda jej nie ma, ale w Japonii można czasami dostać. Z wyglądu takie same jak seria 2301.

Wiesz, tylko cena wyjdzie zblizona. Wiec pytanie, czy warto wchodzi w starszy model. Co innego z seria 210x, bo jednak powinna grac inaczej, ale 2201 i 2301 to chyba ta sama sygnatura :) Miales okazje posluchac?

21 minut temu, Samcro napisał:

Kończąc dzisiaj - trochę poprzestawiałem klocki niektóre, i okazało się, że taka czarna trójka stanowi bardzo dobre połączenie... I doskonałe uzupełnienie Sansui.

No, w koncu. Daj znac, chocby na priv jakie wrazenia :)

Hubert

Norma jak Norma.

Pioneer N70 jak Pioneer 😉

Z tym że w tym połączeniu Pioneer robił jako źródło cyfrowe a Norma jako dac. I powiem tak -zdecydowanie warto było kombinować. Muzykalna Norma + cyfrowy w dźwięku Pionek. Dźwięk z połączenia zachował muzykalność Normy, ale też pojawiło się więcej detali i lepsza kontrola.

Nie sprawdziłem jeszcze wszystkich możliwych ustawień filtrów itp, które grają najlepiej, bo oba mają kilka, co daje już niezłą ilość możliwości...

Tyle tylko, że wychodzili na to, że znowu coś trzeba dokupić.

A magiczne pudełko Marantza - cóż, pewnie niedługo będziesz miał okazję  posłuchać 😉

8 minut temu, Samcro napisał:

Dźwięk z połączenia zachował muzykalność Normy, ale też pojawiło się więcej detali i lepsza kontrola.

O, to jest informacja. Ten Pioneer naprawde musi byc niezly. Wlasciwie same dobre opinie :) Robiles porownanie do esoterica? //na przyklad CD vs zgrana CD puszczana z pionka?

Marantz, tak tak, to dopiero ciekawostka. Musze zobaczyc i posluchac :)

1 godzinę temu, faszi napisał:

Model Xr nie jest jakoś super popularny, podczas porównań często nie jest brany pod uwagę i stoi wcieniu Mr

Według mnie to raczej XR i DR były u nas najbardziej popularne, potem pojawiło się trochę MRek.

Co do KX to ja też jedynie tę Janową 907KX spotkałem.

Pozdrawiam

KX brzmieniowo jest bardzo podobna do DR. Najprościej mówiąc, DR ma większą klasę jakby, troszkę. 

Ale żeby usłyszeć różnice trzeba mocno szukać. Moim zdaniem.

Poza tym  to pełnoprawna 907. Kwestia gustu, czy starszy design się podoba czy nie. Ale ponieważ mocno niedoceniona cały czas, więc jest atrakcyjna.