Samcro Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 25 minut temu, misiek x napisał: A XR to od macochy ….😂 Zapomniałem 😉 też damy radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 3 godziny temu, MarekB napisał: W końcu po wielu miesiącach poszukiwań udało się 😁. Czarne Sansui B/C-2105 w komplecie.👌👍 Marku - gratulacje! Fajnie, że wreszcie dopiąłeś swego 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 A tymczasem...sprawdzamy zawieszenia głośników 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Na kolejny odsluch to musze sie w koncu zmobilizowac i zawitac Gratuluje Marku czarnych perełek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 36 minut temu, Marr napisał: Na kolejny odsluch to musze sie w koncu zmobilizowac i zawitac Gratuluje Marku czarnych perełek No ja myślę.... Zanosi się, że może być wcześniej niż później 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Jutro się widzimy to pogadamy 😉😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 hubert hubert Nic pilnego, pomyślę. A Ty na jaką końcówkę się się nastawiasz?Mocno ciągnie mnie do 2301/2301L. Słyszałem i widziałem, więc wiem że mi pasuje . Ale fakt, że nie słyszałem 2103/2105, więc chętnie odsłucham, jak tylko by była okazjaCo by nie mówić, wskaźniki w serii 230x naprawdę robią robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 5 minut temu, hubert hubert napisał: Co by nie mówić, wskaźniki w serii 230x naprawdę robią robotę. Hubert - dla samych migających słupków to możesz kupić tańsze modele... albo equaliser 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Mogę, ale nie chcę. Dla jednego to tylko migające słupki, dla drugiego klimat pomieszczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 To co lubisz masz na zwykłej B2101 i B2102. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Ale prawdopodobnie nie dostaje tego dźwięku. Coś mi mydlicie oczy półśrodkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 (edytowany) Jak wyborem jest 2301 to nikt już niczego Ci nie zamydli 😜i półśrodków nie wciśnie. Ale porównanie 2102/2103/2105 pokaże Ci coś także.... I tutaj nie byłbym taki pewien decyzji, jeżeli świecące słupki odstawimy na bok 😉 Edytowano 22 lutego 2020 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Masz rację, to porównanie będzie bardzo interesujące. Ale któryś z nich musiałby zagrać wyraźnie lepiej - co by to dla kogo znaczyło- niż 230x.Myślę, że wielu z nas, miłośników muzyki, miłośników sansui, jest również miłośnikami samej formy. Właściwie wszystkie modele sansui przyciągają wzrok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 (edytowany) Kończąc dzisiaj - trochę poprzestawiałem klocki niektóre, i okazało się, że taka czarna trójka stanowi bardzo dobre połączenie... I doskonałe uzupełnienie Sansui. Edytowano 22 lutego 2020 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 42 minuty temu, MarekB napisał: Hubert Pamiętaj, że jest jeszcze B-2201L (i uboższa B-2201). Na stronach audio-database i audio-heritage co prawda jej nie ma, ale w Japonii można czasami dostać. Z wyglądu takie same jak seria 2301. Wiesz, tylko cena wyjdzie zblizona. Wiec pytanie, czy warto wchodzi w starszy model. Co innego z seria 210x, bo jednak powinna grac inaczej, ale 2201 i 2301 to chyba ta sama sygnatura :) Miales okazje posluchac? 21 minut temu, Samcro napisał: Kończąc dzisiaj - trochę poprzestawiałem klocki niektóre, i okazało się, że taka czarna trójka stanowi bardzo dobre połączenie... I doskonałe uzupełnienie Sansui. No, w koncu. Daj znac, chocby na priv jakie wrazenia :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 Hubert Norma jak Norma. Pioneer N70 jak Pioneer 😉 Z tym że w tym połączeniu Pioneer robił jako źródło cyfrowe a Norma jako dac. I powiem tak -zdecydowanie warto było kombinować. Muzykalna Norma + cyfrowy w dźwięku Pionek. Dźwięk z połączenia zachował muzykalność Normy, ale też pojawiło się więcej detali i lepsza kontrola. Nie sprawdziłem jeszcze wszystkich możliwych ustawień filtrów itp, które grają najlepiej, bo oba mają kilka, co daje już niezłą ilość możliwości... Tyle tylko, że wychodzili na to, że znowu coś trzeba dokupić. A magiczne pudełko Marantza - cóż, pewnie niedługo będziesz miał okazję posłuchać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 8 minut temu, Samcro napisał: Dźwięk z połączenia zachował muzykalność Normy, ale też pojawiło się więcej detali i lepsza kontrola. O, to jest informacja. Ten Pioneer naprawde musi byc niezly. Wlasciwie same dobre opinie :) Robiles porownanie do esoterica? //na przyklad CD vs zgrana CD puszczana z pionka? Marantz, tak tak, to dopiero ciekawostka. Musze zobaczyc i posluchac :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 15 godzin temu, misiek x napisał: A XR to od macochy ….😂 Moim zdanie tak . Model Xr nie jest jakoś super popularny, podczas porównań często nie jest brany pod uwagę i stoi wcieniu Mr. Obym się mylił. Chętnie przeczytam test właśnie Dr vs Xr vs Mr... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 No właśnie, racja. Faszi -XR - zapomniałem do dodać po prostu. Ale porównanie integr to i tak za jakiś czas dopiero...ewentualnie😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 Marku , Kx to w ogóle Sansui widmo. Mało kto to ma . Ja widziałem Polsce tylko raz , Jankową 907Kx bez napisów. I zdaje się Ty masz czy miałeś chyba 607Kx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 Zmyliła mnie Twoja kolekcja 607mek. Myślałem , że na jednej z półek stoi Kx 😉 A jak wspominasz tego Jankowego Kx'a? masz może jakieś notatki z odsłuchu? Z tego co się orientuje to taki "szlachetniejszy" Dr... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 1 godzinę temu, faszi napisał: Model Xr nie jest jakoś super popularny, podczas porównań często nie jest brany pod uwagę i stoi wcieniu Mr Według mnie to raczej XR i DR były u nas najbardziej popularne, potem pojawiło się trochę MRek. Co do KX to ja też jedynie tę Janową 907KX spotkałem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 Ps Marku, gratuluję białego a raczej czarnego kruka jakim jest czarne Sansui B/C-2105 ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 KX brzmieniowo jest bardzo podobna do DR. Najprościej mówiąc, DR ma większą klasę jakby, troszkę. Ale żeby usłyszeć różnice trzeba mocno szukać. Moim zdaniem. Poza tym to pełnoprawna 907. Kwestia gustu, czy starszy design się podoba czy nie. Ale ponieważ mocno niedoceniona cały czas, więc jest atrakcyjna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 To będzie bardzo ciekawe i ważne dla klubu porównanie 907-emek oraz ciekawa na pewno opinia wielu osób, obsłuchanych z wysokimi modelami końcówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts