Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: Wystarczy trochę poszukać chociaż nie ukrywam, że myślałem iż więcej osób się zaangażuje bo mi już się zasoby kończą. Z tym angażowaniem innych to różnie bywa, teraz to by trzeba było spisać te co już są w twoim wątku żeby ich nie zdublować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Coś w tym jest ponieważ już sam się przecież pomyliłem i zdublowałem jeden wzmacniacz. Trudno jak coś jeszcze znajdę to wrzucę, a zawsze komuś może się przydać. Swoją drogą sam jestem zaskoczony iż tak dużo tego jest na rynku ( jak słusznie zauważyłeś ) także "do wyboru do koloru". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Myślę że z ciekawości ludzie będą czytać wystawiłeś naprawdę różnorodne wzmacniacze pod względem mocy, funkcjonalności, koloru 😉 Osobiście bardzo lubię takie maluchy czasem wchodzę na twój wątek i zerkam co nie co. Dobra robota 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 2 godziny temu, lysyrafal napisał: Wystarczy trochę poszukać chociaż nie ukrywam, że myślałem iż więcej osób się zaangażuje bo mi już się zasoby kończą. @lysyrafal Z tym zaangażowaniem to różnie bywa.... Zazwyczaj najwięcej osób angażuje się w wątki, w których można pisać ogólniki - i nie trzeba poświęcić dużo czasu na konkretną odpowiedź (i w dodatku jeszcze wyszukać dany sprzęt i odpowiednie fotki). Sam wiesz ile czasu Ci to zajmuje... Temat jest ciekawy i fajnie, że taki wątek powstał. Pozdrawiam PS. Tym niemniej moje zdanie znasz - wg mnie warto od razu podawać specyfikację (podstawowe parametry i wymiary), bo jak się to przegląda na niedużym ekranie komórki to kiepsko jest co chwila otwierać odnośniki (linki). Czas na napisanie kolejnego postu co prawda trochę się wydłuży i np. opiszesz jeden model - ale to będzie korzyść dla wszystkich przy przeglądaniu niniejszego wątku (również dla Ciebie, gdy będziesz do niego wracał). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 @RoRo Przyjmuję do wiadomości Twoje uwagi, ale właśnie brak czasu mnie ogranicza. Nie tylko "AUDIO" mam też inne pasje, jednakże postaram się następne wrzucić z opisem jak znajdę coś ma się rozumieć. @RLC Szukasz dalej takiego małego wymiarami wzmacniacza czy polujesz na coś o standardowych wymiarach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 (edytowany) Teraz mam na głowie remont mieszkania tym bardziej mam więcej czasu na przemyślenia czy nadal coś w klasie D czy już nie 😉 Jeżeli będę zmieniał to razem z kolumnami i porządnym CD ale to pod koniec roku nie wcześniej dużo pieniążków potrzeba 😉 Edytowano 22 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 A to już grubsza sprawa widzę także nie warto się spieszyć. Teraz trzeba przeboleć remont, a później już same przyjemności czyli odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 (edytowany) Dokładnie pośpiech nie jest wskazany przy okazji trochę powalczę z akustyką w miejscu odsłuchowym. Edytowano 22 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 @RLC a co masz teraz za wzmacniacz? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Najlepszy na świecie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Aha , no fakt mogłem się domyślic 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 On jest naprawdę dobry tyle że czasem za słaby. Córka go już zaklepała 😉 A ja odkładam pieniążki na pewno będę pisał jak dojdzie do zakupu, tak jak wspomniałem najwcześniej pod koniec roku. Chyba że we wtorek klepnę 6 w totka 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 11 minut temu, RLC napisał: Chyba że we wtorek klepnę 6 w totka 🤣 Na ten "wtorek" to chyba każdy ma "chrapkę" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Jest tyle że dla wielu by starczyło 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 16 godzin temu, RLC napisał: Najlepszy na świecie 😉 Myślałem, że to ja mam najlepszy na świecie z tych tu wymienionych maluchów 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Ty masz ten najlepszy zaraz po moim 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 CALYX FEMTI ( cena 7500zł ) PARAMETRY CALYX FEMTI Źródło zasilania: stereo 125 W / mono 500 W Impedancja znamionowa: 4 Ω Pasmo przenoszenia: 20 Hz ~ 30kHz kHz THD + szum: 0,005 % @ 10W Impedancja wejściowa: 47 kΩ Pobór energii w trybie czuwania: 10 W Zasilanie: AC100 ~ 120 V / AC210 ~ 230 V Wymiary: 220 X 245 X 61 mm Waga: 5 kg Poziom dynamiki: stereo 117 dB / bridge 121 dB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2021 GOLD NOTE PA-10 ( cena 6000zł ) PARAMETRY GOLD NOTE PA-10 POWER OUTPUT 75/150W @ 8/4Ω per ch. in stereo to 600W @ 4Ω per ch. in mono (BTL) FREQUENCY RESPONSE 10Hz-30kHz at +/-1dB TOTAL HARMONIC DISTORTION (THD+N) 0,05% DAMPING FACTOR selectable high/low INPUT SENSITIVITY 1,4V RMS on RCA and XLR INPUT IMPEDANCE 13KΩ RCA/XLR POWER CONSUMPTION <1W in standby; <10W no signal; 170W at a 1/4 of nominal power, 1400W max DIMENSIONS 200mm W x 80mm H x 260mm D WEIGHT Kg. 4 net Kg. 5 boxed FINISHES Brushed Aluminium in Black, Silver or Gold Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Zamówiłem sobie w chorej cenie Aiyma D05 z Amazona. O ile przyjdzie coś tam skrobnę. Product model: Aiyima--D05 Color: Black Chips set: CM6642, TAS5508, TAS5352A, QCC3008, CS8422, WM8782 Working Voltage: DC 24-36V, can't over 36V ( package includes 32V 5A power adapter) Input sensitivity: 0.775V Frequency response: 20Hz-20kHz (±1dB) SNR(Singal noise rate): ≥105dB Distortion: 0.001% Bluetooth Version: 5.0 (QCC3008) Bluetooth support: ACC、SBC、aptX、aptX LL Speaker match resistance: 4-8Ohm Amplifier max output power: 120W+120W, load 4Ohm speaker PC-USB Support max sample rate: PCM 192kHz/24Bit Coaxial Support max sample rate: PCM 192kHz/24Bit Optical Support max sample rate: 192kHz/24Bit PC-USB support system: XP, W7, W10, mac, Linux, mobile phone OTG Audio input: Bluetooth, PC-USB, Optical, Coaxial, RCA Audio output: Banana Jack, Golden subwoofer output (connect with active subwoofer speaker) Product size: 183*128.5*37mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seiya Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Cena faktycznie szok... 175zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Już jakiś czas śledzę ten wątek i w związku z tym mam do Was pytanie: czy któreś z urządzeń wspomnianych tutaj zagra tak samo albo lepiej od Pioneera A-40AE? Obecnie jestem w posiadaniu tego sprzętu ale kobieta męczy mnie, że zajmuje za dużo miejsca i mam znaleźć coś mniejszego. Wpadł mi w oko Argon SA1, ale nie jestem pewien, czy takie maleństwa mogą zagrać tak samo albo lepiej od "dużych" klocków. Za nowe urządzenie nie chciałbym dać więcej niż 2k zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Ach te kobitki, nudno byłoby bez nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 19 minut temu, Marek Muszyński napisał: Ach te kobitki, nudno byłoby bez nich Nawet mi nie mów... Jak nie kolor to wielkość nie pasuje... 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 (edytowany) Ale nie szukajmy dziury w całym kobiety jakie są tego nie zmienimy 😉 producenci sprzętu Audio dali nam alternatywę w postaci tych małych wzmacniaczy 😉 Edytowano 6 kwietnia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 No i Aiyima przyszła. Małe toto Tak na pierwszy rzut ucha słabsza rozdzielczośc i dynamika w porównaniu z końcówką mocy. No ale gra z w miarę trudnymi podłogówkami .Troche późno już i nie sprawdze jak sobie radzi przy wyższych poziomach głośności. Mam do postawienia drugi system, bardzo budżetowy , i do tego w sam raz się nadaje. Jeszcze chromecast i jakieś monitorki za małe pieniądze Relacja cena/jakość rewelacyjna, podejrzewam że Amazonowi na początku działalności w Polsce PLN się pomyliły z USD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts