Michał Muszu Piekaj Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Witam mam pytanie czy głośnik wysokotonowy wstęgowy w Dali ikon 2 mk2 jest uszkodzony? Proszo o pomoc i poradę co mam zrobić? I ewentualne koszta naoarwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Cześć, zapytam nieśmiało jakie objawy zauważyłeś-usterkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Muszu Piekaj Napisano 30 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Dawno nie ścigałem osłon i ostatnio ścigam i widzę to hmm. Wiem że ikony mają podział przy 14000hz, więc włączyłem generator dźwięku i ustawiłem na 16000hz ale nic nie slyszlame ale wiem że są osoby które mogą tego nie słyszeć więc z tego moje pytanie czy wstęga jest uszkodzona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Sprawdź przy 11kHz, 12kHz i jaki dźwięk ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Wtedy będzie grał Tweeter kopułowy. Jak rozumiem kolega podłącza źródło pod terminale, nie bezpośrednio pod głośnik. Obydwa wyglądają w ten sposób? No wygląda że jest uszkodzony Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Muszu Piekaj Napisano 31 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Obydwa wyglądają tak samo eh. A zna ktoś firmę na Śląsku która robi takie rzeczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Kiedyś wysłałem zmasakrowane przez sprzątaczkę metalowe kopułki Bowersa do naprawy i poradzono sobie z tym sprawnie, radzę zrobić to samo, wysłać zdjęcie oraz opis okoliczności uszkodzenia do dobrej firmy regenerującej głośniki i ewentualnie umówić się na naprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts