LukeWookiee Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 (edytowany) Testowo zamowilem i kupilem sobie problem. Ten soundbar opisywany jako bardzo dobry do filmu i muzyki a dla mnie zupelnie nie ma on gory( wosokich czestotliwosci). Juz moj tv lg c9 fajniej gra gitary w highway to hell... To samo w filmie, a to wazniejsze dla mnie niz muzyka. W dodatku mam kanape zaraz pod sciana i satelitki graja glosniej niz przod. Mimo kalibracji i ustawieniu satelitek na minimum... Chyba zwroce ten soundbar a nie 5.1 w kolumnach. Tylko zastanawiam sie co za niego. Nie jestem az tak wymagajacy i moze jakis soundbar by wystarczyl. Tylko zastanawiam sie czy jest sens testowac samsung q950t. napewno sonos arc by sie sprawdzil ale cena z sub i satelitkami to 9000... Edytowano 5 stycznia 2021 przez LukeWookiee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 5 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 Soundbar to zlo, zwroc go a miejscowa branza wypozyczy dobre alternatywy ampli + 5.1 do testow.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 6 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 A czy odczucie, ze brakuje wysokich czestotliwosci jest prawidlowe? Czy moze moje ucho przyzwyczailo sie do piszczalek z tv i stad ten efekt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Miałem możliwość "przetestować" grajbelkę JBL 2.1 na domówce u znajomego. Był to dom nie mieszkanie, duże pomieszczenie salonowe z kominkiem itp. I to był dramat. Możliwości modyfikacji barwy dźwięku sprowadzają się tylko do zmniejszenia lub zwiększenia basu. Dosłownie. No bo to przecież najważniejsze. Przy głośniejszym słuchaniu okazało się dlaczego tak jest. Po prostu niskimi tonami zagłuszasz jazgot (nigdy nie słyszałem na żywo czegoś co bardziej pasuje do definicji tego wyrazu) który wydobywa się z belki. To jest narzędzie tortur. Uszy krwawią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Myslę że nie tylko góry mu brakuje. JBL zrobił świetny interes z tymi belkami. W tygodniu pojawiają się 3 posty o tym. Znaczy idzie $$ Chcesz stereo idź w stereo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Cześć, Niestety ale soundbar nie jest najlepszą opcją. Dodatkowo w LG C9 są całkiem niezłe głośniki jak na TV i nie dziwię się, że JBL 9.1 nie zagrał tak jak byś tego oczekiwał. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie system stereo, wydasz mniej pieniędzy, a uzyskasz lepsze brzmienie. Pytanie czy jesteś w stanie pójść w kierunku wzmacniacza + kolumn? Napisz jeszcze jakiej wielkości masz pomieszczenie do nagłośnienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeWookiee Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 (edytowany) 55 minut temu, Q21 napisał: Cześć, Niestety ale soundbar nie jest najlepszą opcją. Dodatkowo w LG C9 są całkiem niezłe głośniki jak na TV i nie dziwię się, że JBL 9.1 nie zagrał tak jak byś tego oczekiwał. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie system stereo, wydasz mniej pieniędzy, a uzyskasz lepsze brzmienie. Pytanie czy jesteś w stanie pójść w kierunku wzmacniacza + kolumn? Napisz jeszcze jakiej wielkości masz pomieszczenie do nagłośnienia. Zestaw glownie bedzie sluzyl do kina, potem gry i muzyka. Dlatego jednak celuje w cos na tyle. Niestety moj salon na najblizsze 5 lat jest nie do ruszenia. Licze, ze male sateliki za kanapa cos jednak zdzialaja. Ponizej rozstawienie. Kanapy i TV narazie nie rusze. Na fioletowo moje propozycje co do rozmieszczenia. Kanape sune 30 cm w lewo i to max. Co zaproponujesz? cenowo celuje w 7000-8000zl Edytowano 7 stycznia 2021 przez LukeWookiee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Normalny klasyczny sprzęt z podłogowymi frontami subem i tyłami do powieszenia. Aurora 700 set 5.1, Monitor audio Bronze 200 o mniejszych wymiarach, taniej Fyne F 303, Magnat Signature 505, Dali Spektor 6, Melodika BL 40 MKIII No wybor jest na prawdę szeroki. Zapraszam do nas na odsłuch i po porady Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 A tak z ciekawości ile ten JBL ma watt RMS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts