Arek_B Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Witajcie, Przygotowuję się zakupu KD "na raty" z późniejszą opcją dodania wzmacniacza lub końcówki mocy. Pisząc "na raty" mam na myśli amplituner AV + 2 fronty i może central, jak wystarczy (Do 10k). Sub i tylne dojdą później. Wiem, że dobre stereo wymaga oddzielnego wzmacniacza, ale zanim nazbieram i tak chciałbym, żeby dźwięk jakiś był. Czytałem wiele wątków na tym forum, i ponieważ nie myślę w żadnym razie o 8K (filmy będą z tv kablowej, niektóre w 4k, netflix, hbo i nc+), muzyka tidal i cd (napęd w przyszłości do dokupienia bo nie mam nic porządnego), poszukałem trochę starszych wydań amplitunerów, o których nie raz dobrze tutaj pisano. I gdybym miał wybrać między którymś z wymienionych - co byście zarekomendowali? Marantza nie słyszałem, Denona tak w wersji 4700, na oberonach i monitor audio bronze, było ok ze wskazaniem (chyba) na MA. Na innym sprzęcie odsłuchiwałem też Fyne Audio 502, też rozważam na przyszłość. Na frontach nie bardzo chcę oszczędzać (pokój ok. 25m2). Więc na co byście wskazali między tymi dwoma Denon AVR-X4500H czy Marantz SR 6014? To chyba podobna półka? Pozdrawiam, Arek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 2 godziny temu, Arek_B napisał: Denon AVR-X4500H czy Marantz SR 6014 jak już chcesz brać na raty to nie brał bym starych amplitunerów tylko najnowsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Denon to wyższy model. 6014 to odpowiednik Denona 3500. Tak mniej więcej. Bo to jedna firma i nie zrobili kopii 1:1 Ale Denon w kinie gra po prostu lepiej, ciekawiej, bardziej nakazująco. Zapraszam po ofertę ratalną do nas. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Również jestem tego zdania, że Denon zagra w kinie domowym lepiej. Masz w tym przypadku solidniejszą podstawę basową i lepszą lokalizację co w przypadku kina domowego jest niesamowicie istotne. Marantz SR6014 to brzmienie bardziej wyrównane ale mniej dynamiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 18 godzin temu, lolekdrugi napisał: jak już chcesz brać na raty to nie brał bym starych amplitunerów tylko najnowsze. Pisząc "na raty" miałem na myśli rozłożenie w czasie zakupu sprzętu, a nie zakup ratalny;-) Po prostu najpierw chcę mieć amplituner, a późniejszym czasie dodać wzmacniacz. Żeby stereo było ok w przyszlości, ale i teraz żeby "jakoś grało". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts