rott Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 (edytowany) Szukam sprzętu audio, który najlepiej spełni moje poniżej opisane oczekiwania: Budżet: 2000 zł Stan: nowe lub używane Pomieszczenie: 15-20 m2 Przeznaczenie: do słuchania muzyki Rodzaj słuchanej muzyki: muzyka filmowa Preferencje co do brzmienia: neutralne, wierne, bez koloryzacji Źródło dźwięku: tylko cyfrowe, głównie TIDAL HIFI w najwyższej jakości dźwięku tj. master Posiadany sprzęt: aktywne kolumny głośnikowe Edifier R2600, AMP/DAC Fiio Olympus 2 e10k, karta dźwiękowa ASUS XONAR D1 Preferowany sprzęt: zestaw stereo tj. aktywne kolumny głośnikowe lub pasywne kolumny głośnikowe + wzmacniacz Co możecie polecić ? 🙂 Edytowano 9 stycznia 2021 przez rott Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Może Presonus e8 XT? W uzywkach pewnue skompletujesz coś sensownego w tej cenie ale trzeba się nakombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Cześć, Dobre kolumny aktywne niestety będą nieco droższe np. Klipsch the Fives lub System Audio Saxo 7 Active. Jeśli chciałbyś zmieścić się w zakładanym budżecie lepszym rozwiązaniem będzie wzmacniacz + kolumny. Topping MX3 + Pylon Audio Pearl 25 zapewni brzmienie przestrzenne z szybkim basem i szeroką prezentacją sceny dźwiękowej. Jeśli chciałbyś postawić na monitory to MX3 bardzo dobrze zgrywają się z Heco Aurora 300 lub Polk Audio S20e. Aurora zagrają muzykalniej, z bliższą średnicą. Polk Audio zapewnią lepszą dynamikę oraz potężniejszą podstawę basową. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rott Napisano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Czy znajcie jakieś klasyczne, sprawdzone, polecane od lat używane lub nowe zestawy do 2000 zł ? Nie mam ani czasu ani ochoty na eksperymenty, czytanie recenzji i odsłuchy, chcę sprawdzoną i polecaną konfigurację z półki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Sprawdzonych jest od groma. Trzeba prześledzić trochę podobnych watków i wszystko jest Moje propozycje od lat: Denon PMA 1060 + Tannoy M2 albo Klipsch F1 W takim pomieszczeniu możesz polować jeszcze na Yamaha AX 900 z ELACami Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rott Napisano 17 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Kupiłem kolumny głośnikowe STX FS 250n. Który wzmacniacz do ww. kolumn polecacie do 1000 zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Witaj, Żebyś mógł uzyskać przyzwoity efekt na tych głośnikach, to proponuję Ci odrobinę dołożyć do Nada C316. Nieduży z zewnątrz, ale mający duże możliwości. Plastyczny dźwięk, szybki bas, do tego łagodny charakter dźwięku, może Ci się spodobać. https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c316-bee-v2.html - zapraszam Cię do kontaktu, przygotujemy lepszą cenę jak Ci się spodoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2021 Jeśli 1000 zł jest nie do ruszenia to albo SMSL Q5PRO albo wzmacniacz używany. Klasyczny. Duży. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rott Napisano 29 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) Na testy trafił zestaw budżetowy i bez odsłuchu, ale z gwarancją producenta i możliwością zwrotu tj. wzmacniacz Yamaha A-S201, kolumny STX fs-250n i budżetowe kable tj. Klotz LY225T OFC 2x/2,5 mm/ każdy po 3 m i Klotz AY7 0200 kabel mini TRS / 2xRCA 2m - pierwszy zestaw, na razie ultra oszczędnie, oby mi to jednak się nie spodobało 🙂 Cudów po tym się nie spodziewam, zwłaszcza po uszkodzonych kolumnach głośnikowych od jednego z Was, może jednak dźwięk będzie akceptowalny dla ucha ... Edytowano 29 stycznia 2021 przez rott Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) Moim zdaniem do 15/20m² te STX'y chyba będą trochę nie dopasowane lepiej poszukaj kolumn podstawkowych (używanych) uzyskasz lepszą jakość dźwięku. No i warto zwrócić uwagę na SMSL Q5 PRO zapędzi te Yamahę w kozi róg 😉 Edytowano 29 stycznia 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rott Napisano 29 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) Nie zaprzeczam, nie potwierdzam, rozważam intensywnie również przyzwoite kolumny podstawkowe, zwłaszcza z zagranicy, po testach się wypowiem Doradź tylko, jak mam ten sprzęt dobrze przetestować 🙂 Edytowano 1 lutego 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 Piszesz że kolumny masz uszkodzone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rott Napisano 29 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 (edytowany) Na razie nie chcę wchodzić w szczegóły, to jeszcze nie jest definitywnie rozwiązany problem między mną na sprzedawcą na forum, sytuacja jest dynamiczna 🙂 Edytowano 1 lutego 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 Jeżeli paczki są do d.....y to nic nie potestujesz niestety ☹️ Aha nie musisz mnie za każdym razem cytować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts