Skocz do zawartości

RME DAC ......... i nie tylko :)

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano

To jest apka dla tych którzy słuchają muzyki  po kablu USB z Win/Mac

Ja też mam NUC/ROCK i dla mnie ta aplikacja nie jest do niczego potrzebna.  Zainstalowałem z ciekawości jak to działa i wygląda. 

Napisano

Nie wiem jaką masz konfigurację i z czego słuchasz. Ogólnie apka jest bardzo fajna, dużo łatwiejsza do ogarnięcia niż menu przycisków i enkoderów w RME. Jednak nie mam pojęcia jak mógłbym używać tego u siebie >>> Roon/SOtM/ RME. 

57 minut temu, Bebop napisał:

To jest apka dla tych którzy słuchają muzyki  po kablu USB z Win/Mac

Trochę źle się wyraziłem. Nie trzeba słuchać muzyki po USB. To połączenie jest jednak niezbędne do obsługi apki. U mnie gniazdo USB w RME jest zajęte przez SOtM.

Napisano

No właśnie u mnie trochę nie ma sensu bo mam tak a nie inaczej. 

Jednak,

apka jest idealna do modyfikowania ustawień zdalnie, komfortowo, z miejsca odsłuchu - nie zaś jak w przypadku enkoderów i przycisków. Pilot RME też nie zastąpi w pełni apki. 

Napisano

Urzadzenie kablem usb do czegos, na czym jest zainstalowany virtual usb server, a komunikacja z tym po sieci z uzyciem virtual usb clients. Proste :)

Acz szanse, ze np. DAC tak bedzie dzialac dla muzyki, duze nie sa. Tu juz raczej sprzetowy extender.

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, Fafniak napisał:

Ależ to musi stać zakłóceniami i psuć scenę

Amatorka

🤪

Funkcjonalnie jako technokrata i zwolennik DSP byłem zakochany w Rme 🤪

Ale jakość dźwięku ze sporo tańszego Focusrite Clarett 2 Pre jest duuużo lepsza 🤪

Edytowano przez marcinmarcin