MacieQ Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 5 minut temu, T Z6 napisał: Juz dziala.Jakos poradzilem...😁 I do czego ów "ustrojstwo" ma zastosowanie ??? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 7 września 2022 Udostępnij Napisano 7 września 2022 12 minut temu, Aprox napisał: I do czego ów "ustrojstwo" ma zastosowanie ??? 🤔 Jeszcze nie wiem😂.Ale po aktualizacji oprogramowania RME zauwazylem ze w windows 10 mam teraz tylko probkowanie max do 48 khz.Wczesniej bylo do 192 khz.Byc moze to ograniczenie windowsa.Albo nie wiem co... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł7 Napisano 2 października 2022 Udostępnij Napisano 2 października 2022 Dnia 16.07.2022 o 07:24, Aprox napisał: Czołem ...Oczywiście że biorę ale jako pierwsze "do golenia" pójdą Keces Audio P3 i Sbooster BOTW. Bardziej chyba skłaniam się w kierunku Keces-a gdyż to 2 liniowce w jednym - na chwilę obecną potrzebuję tylko jednego zasilania ale kto wie co będzie za tydzień czy miesiąc 😁 I jak testy zasilaczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 (edytowany) RME Adi fix? Digital protection Może się przydać info 👍 Na On faktycznie gra trochę lepiej moim zdaniem niż na defaultowym Filter Edytowano 18 października 2022 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 18 października 2022 Udostępnij Napisano 18 października 2022 (edytowany) 6 minut temu, marcinmarcin napisał: RME Adi fix? Digital protection Może się przydać info 👍 Na On faktycznie gra trochę lepiej moim zdaniem niż na defaultowym Filter Dzięki za info 👍💪 ...z przyjemnością oblukam a właściwie posłucham 😁 Edytowano 18 października 2022 przez Aprox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mohik Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Problem z Loudness Cześć,od ponad roku jestem posiadaczem Rme adi 2 pro fsr i tak jak część kolegów mam problemy z ogarnięciem funkcji tego sprzętu.Może mój kłopot jest prozaiczny ale nie potrafię sobie z nim poradzić.Funkcja Loudness jest dostępna jedynie dla wejść coax,i toslink natomiast dla analogowego i USB nie.Na wyświetlaczu objawia się to w postaci (ON),po powrocie do coax lub toslink nawias znika i funkcja działa.Może ktoś z Was wie jak to rozwiązać.Pozdrawiam mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 2 godziny temu, mohik napisał: Problem z Loudness Cześć,od ponad roku jestem posiadaczem Rme adi 2 pro fsr i tak jak część kolegów mam problemy z ogarnięciem funkcji tego sprzętu.Może mój kłopot jest prozaiczny ale nie potrafię sobie z nim poradzić.Funkcja Loudness jest dostępna jedynie dla wejść coax,i toslink natomiast dla analogowego i USB nie.Na wyświetlaczu objawia się to w postaci (ON),po powrocie do coax lub toslink nawias znika i funkcja działa.Może ktoś z Was wie jak to rozwiązać.Pozdrawiam mm Co prawda mam zwyklego DACa, nie Pro, ale loudness powinien dzialac rowniez w przypadku wskazanych wejsc pod warunkiem, ze nie ma tu DSD i sample rate nie jest powyzej jakiegos limitu. Dla 192 np powinno byc ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mohik Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Faktycznie wejścia na których mam ograniczenie loudness mają maxymalny sample rate. Dzięki za tę uwagę,zmniejszę sample rate dla tych wejść i dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2023 jest aktualizacja https://www.rme-audio.de/downloads.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masato Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Część, Mam pytanie czy w rma adi w eq mogę zmienić np częstotliwość 41hz na którym mam podbicie, czy tylko są tam na sztywno przypisane zakresy np 100, 500, 1000, 2000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Masato napisał: adi w eq mogę zmienić np częstotliwość 41hz na którym mam podbicie Możesz zmienić, tak właśnie robiłem. Masz 5 definiowanych suwaków - i dla każdego możesz ustawic częstotliwość, parametr Q (jak stromy filtr) i korekte plus/minus do 12dB. Pierwsze dwa suwaki chyba max do 200 Hz, ostatni tylko do wysokich. Edytowano 15 kwietnia 2023 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 8 godzin temu, Masato napisał: Część, Mam pytanie czy w rma adi w eq mogę zmienić np częstotliwość 41hz na którym mam podbicie, czy tylko są tam na sztywno przypisane zakresy np 100, 500, 1000, 2000? Tam jest parametryczny EQ, wiec mozesz zmieniac parametry jak np. czestotliwosc na poszczegolnych zakresach, acz z ograniczeniami. Lacznie masz max 5 definiowalnych zakresow per kanal plus 2 zakresy na oba kanaly. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: Lacznie masz max 5 definiowalnych zakresow per kanal plus 2 zakresy na oba kanaly. Nie, masz po 5 oddzielnych na kanał L i R lub 5 wspólnych na oba razem, w zależności czy wybierzesz dual EQ, czy nie. Jeżeli jest asymetria dual EQ się wtedy przydaje Edytowano 15 kwietnia 2023 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Nie, masz po 5 na kanał, lub 5 wspólnych, w zależności czy wybierzesz dual EQ, czy nie Po 5 na kanal plus dwa lacznie z bass/treble pracujacych jako zakresy PEQ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 1 minutę temu, Mariusz Kopacki napisał: Po 5 na kanal plus dwa lacznie z bass/treble pracujacych jako zakresy PEQ. Tak rozwijając to jeszcze loudness by trzeba dodać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Przed chwilą, marcinmarcin napisał: Tak rozwijając to jeszcze loudness by trzeba dodać. Ustawienia loudness nie sa czescia presetow PEQ, w odroznieniu od bass/treble jako zakresow PEQ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 1 minutę temu, Mariusz Kopacki napisał: Ustawienia loudness nie sa czescia presetow PEQ, w odroznieniu od bass/treble jako zakresow PEQ. Ale wpływaja, nie robi się celowanego DSP zeby kręcić bass/treble. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 I co z tego, ze "wplywaja"? Nie wszystko robione w ramach DSP jest (P)EQ. Korekcja EQ jest niezalezna od poziomu dzwieku, filtr loudness jest zalezny. PEQ w ADI-2 to to, co jest zapisywane i odczytywane jako preset PEQ. Loudness to oddzielna funkcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Nie, masz po 5 oddzielnych na kanał L i R lub 5 wspólnych na oba razem, w zależności czy wybierzesz dual EQ, czy nie. Fajnie , że o tym gaworzycie , bo niedługo / w przyszłym tygodniu/ będę potrzebował wsparcia przy filtrach w RME. Marcin da się to zrobić zdalnie , jak podeślę pomiary REW ? Co jeszcze byś jak coś potrzebował ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Przelewu 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Marcin da się to zrobić zdalnie , jak podeślę pomiary REW ? Co jeszcze byś jak coś potrzebował Da się 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 6 godzin temu, Dedal75 napisał: Przelewu I pomyśleć , że jeszcze parę godzin temu Cię lubiłem ? 6 godzin temu, marcinmarcin napisał: Da się Marcin , jakieś specjalne ustawienia w REW ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Przykro że straciłem przyjaciela ale to jest z kontekstu wyciągnięte i w ogóle atak polityczny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 56 minut temu, Dedal75 napisał: ale to jest z kontekstu wyciągnięte i w ogóle atak polityczny 😉 Kurna , młodzież się coraz inteligentniejsza robi , trza uważać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Marcin , jakieś specjalne ustawienia w REW ? chyba nie i tak pewnie do korekty tylko basisko będzie, reszty IMHO lepiej nie ruszać... Ważne żeby z tą samą głośnością, z miejsca odsłuchu machnąć odzdielnie L, R i oba naraz jakieś 75dB jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts