Mariusz Muza Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 No właśnie nie ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 (edytowany) Jak mawiaja: dziwne, u mnie dziala. I tylko tego ekranu brakuje z ekranow statusu? Edytowano 22 czerwca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 29 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 W koncu obsluga przez aplikacje, chwilowo jedynie MacOS: https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=37669 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 29 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 już się nie mogę doczekać wersji na widows 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 lipca 2023 Udostępnij Napisano 12 lipca 2023 Pojawil sie upgrade FW niezbednego do sterowania przez aplikacje, w wersji dla Windows. Prawdopodobnie sama aplikacja juz blisko. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 lipca 2023 Udostępnij Napisano 22 lipca 2023 I beta aplikacji na win gotowa do pobierania https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=37784 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Dnia 29.06.2023 o 20:41, klips napisał: już się nie mogę doczekać wersji na widows U mnie tak to wygląda na Windows. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Muza Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Jak to ma działać jeśli mój RME AD2 FS nie ma wi-fi ani RJ45 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 To działa na kablu USB. Nie słyszałem żeby którykolwiek produkt RME miał połączenie sieciowe (internetowe). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Ależ to musi stać zakłóceniami i psuć scenę Amatorka 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Muza Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 To trochę do kitu 😞 Ja nawet nie wchodzę na Intel NUCa na którym jest Roon , wszystko przez net i apke Roona lub Lumina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 To jest apka dla tych którzy słuchają muzyki po kablu USB z Win/Mac Ja też mam NUC/ROCK i dla mnie ta aplikacja nie jest do niczego potrzebna. Zainstalowałem z ciekawości jak to działa i wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 A dla mnie jest w tym momencie niezastapiona, chociaz nie slucham muzyki przez USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Nie wiem jaką masz konfigurację i z czego słuchasz. Ogólnie apka jest bardzo fajna, dużo łatwiejsza do ogarnięcia niż menu przycisków i enkoderów w RME. Jednak nie mam pojęcia jak mógłbym używać tego u siebie >>> Roon/SOtM/ RME. 57 minut temu, Bebop napisał: To jest apka dla tych którzy słuchają muzyki po kablu USB z Win/Mac Trochę źle się wyraziłem. Nie trzeba słuchać muzyki po USB. To połączenie jest jednak niezbędne do obsługi apki. U mnie gniazdo USB w RME jest zajęte przez SOtM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Jezeli nie masz podpietego ADI do czegos ala komputer przez usb, to aplikacja nie ma sensu. Wystarczyloby miec Roon -> streamer -> spdif ->ADI i jednoczesnie PC -> usb -> ADI, a sterowanie juz dziala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 No właśnie u mnie trochę nie ma sensu bo mam tak a nie inaczej. Jednak, apka jest idealna do modyfikowania ustawień zdalnie, komfortowo, z miejsca odsłuchu - nie zaś jak w przypadku enkoderów i przycisków. Pilot RME też nie zastąpi w pełni apki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Muza Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Z miejsca odsłuchu ? To mam komputer wziąć na kolana 😉 Na tablet czy smartfon jest taka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 A nie masz laptoka Win albo innej lekkiej zabawki Mac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 11 minut temu, Mariusz Muza napisał: Z miejsca odsłuchu ? To mam komputer wziąć na kolana 😉 Na tablet czy smartfon jest taka ? Jest na iPady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Muza Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Mam specjalnie do Roona kupiony tablet Xiaomi pad 5 i trzymam jeszcze Redmi Note Max 2 bo jest duży, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Mozna tez tak: https://www.virtualhere.com/usb_client_software A ekstremalnie tak: https://www.icron.com/products/icron-brand/usb-extenders/cat5/usb-2-0-ranger-2301/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 4 minuty temu, ProjectPi napisał: Mozna tez tak: Ło Paaanie. Dla Ciebie to pikuś ale ja nie ogarniam. Wirtualny klient USB? To działa bez kabelków czy jak? Muszę coś kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Urzadzenie kablem usb do czegos, na czym jest zainstalowany virtual usb server, a komunikacja z tym po sieci z uzyciem virtual usb clients. Proste Acz szanse, ze np. DAC tak bedzie dzialac dla muzyki, duze nie sa. Tu juz raczej sprzetowy extender. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 (edytowany) 4 godziny temu, Fafniak napisał: Ależ to musi stać zakłóceniami i psuć scenę Amatorka 🤪 Funkcjonalnie jako technokrata i zwolennik DSP byłem zakochany w Rme 🤪 Ale jakość dźwięku ze sporo tańszego Focusrite Clarett 2 Pre jest duuużo lepsza 🤪 Edytowano 18 sierpnia 2023 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 4 godziny temu, Fafniak napisał: Ależ to musi stać zakłóceniami i psuć scenę Amatorka Pewnie. Ale za to soprany robia sie w zielone ciapki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts