Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich ! to mój pierwszy post tutaj, mam taki problem posiadam Yamahę RN 602, muzyki słucham z płyt CD, z pendrive oraz serwera zewnętrznego i w momencie kiedy odtwarzam z tych dwóch ostatnich źródeł i sygnał jak wiadomo przechodzi przez wewnętrzny DAC Yamahy pojawiają się czasami przerwania. Dźwięk przerwania jest zależny od ustawionej głośności, na ekranie jest disconect i po chwili jest ok natomiast jest to bardzo uciążliwe i denerwujące tak jakby pojawiało się jakieś zakłócenie, dźwięk jest bardzo donośny i ma to samo natężenie. Nie wiem co jest przyczyną nigdzie nie widzę podobnego tematu, sprzęt jest na gwarancji. Miał ktoś podobny problem? albo czy ktoś wie co może być przyczyną ? może przetwornik C/A już sam nie wiem  

Napisano (edytowany)

Może być jeszcze jedna rzecz. Kwestia nieudanego firmware'u Yamahy. Na stronach Yamaha audio jest informacja, że znane są im problemy z przerywaniem dźwięku i że pracują nad rozwiązaniem problemu. Problem pojawił się na sprzętach Yamahy po ostatnich aktualizacjach. Możesz spróbować pobrać i wgrać starszą wersję firmware'u.

Edytowano przez greg235
Napisano

No właśnie też podejrzewam firmware bo mam najnowszą wersję 1.35, tylko niestety nigdzie nie można ściągnąć starszej wersji, koresponduję z serwisem AUDIO KLAN i oni też nie mają i dodatkowo moja przypadłość jest bardzo dziwna i też nie wiedzą co może być przyczyną. 

Napisano
3 godziny temu, pablo83gt napisał:

Ale to nie ten model. Kolega ma R-N602.

Sprobuj sciagnac obecna wersje na pendraka i jesli sie uda to zainstaluj ja od nowa. Moze pomoze.

Już próbowałem, zainstalowałem z pendriva ponownie wersję 1.35 zakończyło się powodzeniem, ale po testach odsłuchowych znowu to samo, w ostateczności muszę go wysłać do serwisu jednak cały czas jeszcze kombinuję. Chyba że ktoś mnie poratuje i ma na dysku jakąkolwiek starszą wersję ?