tommy9 Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Witam wszystkich ! to mój pierwszy post tutaj, mam taki problem posiadam Yamahę RN 602, muzyki słucham z płyt CD, z pendrive oraz serwera zewnętrznego i w momencie kiedy odtwarzam z tych dwóch ostatnich źródeł i sygnał jak wiadomo przechodzi przez wewnętrzny DAC Yamahy pojawiają się czasami przerwania. Dźwięk przerwania jest zależny od ustawionej głośności, na ekranie jest disconect i po chwili jest ok natomiast jest to bardzo uciążliwe i denerwujące tak jakby pojawiało się jakieś zakłócenie, dźwięk jest bardzo donośny i ma to samo natężenie. Nie wiem co jest przyczyną nigdzie nie widzę podobnego tematu, sprzęt jest na gwarancji. Miał ktoś podobny problem? albo czy ktoś wie co może być przyczyną ? może przetwornik C/A już sam nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 Serwis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 U Ciebie to chyba coś innego ale przeczytaj sobie mój ostatni wpis w tym temacie - Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 Nie kombinowałbym samemu, zwróć się o pomoc do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 W mojej 602 miałem ostatnio przypadek, że prawy kanał przestał grać. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu wróciło do normy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy9 Napisano 23 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 2 godziny temu, Q21 napisał: Nie kombinowałbym samemu, zwróć się o pomoc do serwisu. tak chyba muszę zrobić, po wykorzystaniu wszystkich pomysłów pozostaje kontakt z serwisem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 (edytowany) Może być jeszcze jedna rzecz. Kwestia nieudanego firmware'u Yamahy. Na stronach Yamaha audio jest informacja, że znane są im problemy z przerywaniem dźwięku i że pracują nad rozwiązaniem problemu. Problem pojawił się na sprzętach Yamahy po ostatnich aktualizacjach. Możesz spróbować pobrać i wgrać starszą wersję firmware'u. Edytowano 25 stycznia 2021 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy9 Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 No właśnie też podejrzewam firmware bo mam najnowszą wersję 1.35, tylko niestety nigdzie nie można ściągnąć starszej wersji, koresponduję z serwisem AUDIO KLAN i oni też nie mają i dodatkowo moja przypadłość jest bardzo dziwna i też nie wiedzą co może być przyczyną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 @tommy9 Brz przesady, pierwszy wynik z google: https://europe.yamaha.com/en/support/updates/rx-s602_firm.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 2 minuty temu, Jack Frost napisał: @tommy9 Brz przesady, pierwszy wynik z google: https://europe.yamaha.com/en/support/updates/rx-s602_firm.html Ale to nie ten model. Kolega ma R-N602. Sprobuj sciagnac obecna wersje na pendraka i jesli sie uda to zainstaluj ja od nowa. Moze pomoze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Faktycznie mój błąd i przepraszam. W tej sytuacji można zapytać w wątku zbiorczym na avforums, pewnie ktoś udostępni 1.34 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) https://europe.yamaha.com/en/support/updates/r-n602.html A , sorki to jest nowsza wersja Edytowano 28 stycznia 2021 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommy9 Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 3 godziny temu, pablo83gt napisał: Ale to nie ten model. Kolega ma R-N602. Sprobuj sciagnac obecna wersje na pendraka i jesli sie uda to zainstaluj ja od nowa. Moze pomoze. Już próbowałem, zainstalowałem z pendriva ponownie wersję 1.35 zakończyło się powodzeniem, ale po testach odsłuchowych znowu to samo, w ostateczności muszę go wysłać do serwisu jednak cały czas jeszcze kombinuję. Chyba że ktoś mnie poratuje i ma na dysku jakąkolwiek starszą wersję ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts