siderseven Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Witam wszystkich 🖐️🖐️🖐️. Panowie jestem nowy, założyłem konto żeby dostać jakąś podpowiedź może pomoc od fachowców. Nie wiem czy dodaje w dobrym miejscu posta nawet (z góry przepraszam). Urządzam salon (4x6m) przymierzam się do kupna kolumn stereo jak w tytule, amplituner posiadam Yamaha RX A1030 Aventage. Czy jest sens płacić więcej za kef? Da radę to zauważalnie lepiej zagrać niz MA? Dźwięk będzie przesyłany z PC głównie i aplikacji streemingowych. Wszystko podłączone po Bi-Amping. Na krótszej ścianie w rogach mam zamiar ustawić głośniki a siedział będę w odległości 3m. Dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Nie rób takiego ,, świństwa'' tym zacnym KEF-om. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siderseven Napisano 25 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Przed chwilą, HQ150 napisał: Nie rób takiego ,, świństwa'' tym zacnym KEF-om. Przykro mi ale mam juz nie wielki budżet żeby kupować wzmaki lampowe itp.. Ojciec miał KEF IQ 90 na jest Yamaszce i fajnie to grało w miarę (jak dla mnie) a myślałem też o B&W CDM 9NT ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Chodzi o to, że podłączanie tak drogich kolumn do ampa kinowego nie wykorzysta w pełni ich potencjału. W sumie nawet nie wykorzystuje potencjału MA Silver. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Dokładnie tak. KEFy zagrają lepiej. Ale nie wiem czy przy tym amplitunerze je wykorzystasz. Inna sprawa to że te Monitor audio są jaśniejsze. Może ktoś wolić takie granie. Czy masz tylko dwie kolumny? Czy cały set kinowy? Bo w kinie paradoksalnie może lepiej wypaść MA. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siderseven Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 6 godzin temu, S4Home napisał: Dokładnie tak. KEFy zagrają lepiej. Ale nie wiem czy przy tym amplitunerze je wykorzystasz. Inna sprawa to że te Monitor audio są jaśniejsze. Może ktoś wolić takie granie. Czy masz tylko dwie kolumny? Czy cały set kinowy? Bo w kinie paradoksalnie może lepiej wypaść MA. Piotr Mam cały zestaw środkowy i dwie z tyłu (bez szału TANNOY M1) ale to tylko podczas jakiegoś filmu będę używać bo przy muzyce to raczej stereo. Nie wiem co to znaczy jaśniejsze ale bardzo podobały mi się BW CDM 9NT jeśli chodzi o muzykalność i bas tak dla porównania. Ja wiem że potencjału ich nie wydobędę ale czy jest sens dokładać kasy.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts